Da li bijete svog psa?

• Začetnik teme Začetnik teme yota
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Чеда (бул теријер 4 ипо месецеца) понекад добије прут по дупету, уз гласно изговорено ПРУТ. Сада је довољно када ради нешто што не треба, када уђе у кухињу, крене нешто што неби смео, само викнем ПРУТ одмах савија уши и постаје миран и послушан као бубица. За неке расе мора строжије понекад, током одрастања, да неби преузели доминацију у "чопору".

Чеда (бул теријер 4 ипо месецеца) понекад добије прут по дупету, уз гласно изговорено ПРУТ. Сада је довољно када ради нешто што не треба, када уђе у кухињу, крене нешто што неби смео, само викнем ПРУТ одмах савија уши и постаје миран и послушан као бубица. За неке расе мора строжије понекад, током одрастања, да неби преузели доминацију у "чопору".

znaci definitivno je "PRUT"gospodin kojeg je zapamtio po kazni za svoje nedolicno ponasanje

Чеда као да не осећа бол, само је два пута пустио глас да га нешто боли и то када сам му шапу уштинуо ручном кочницом и када је заглавио шапу у седиште од кола. Мислим да се прута више плаши због звука. Сада је довољно да чује реч прут гласно и да се уплаши, или да чује звиждук прута и да лупим прутом о под... Када је био мањи углавном када уради нешто шта не треба ухватим га за кожу врата и протресем. Тако и мајка кажњава штенце када нешто погреше и има одличан ефекат код младих паса.

Jao, meni baš bude žao da je mlatnem novinom po guzi, iako je zaslužila. Još je mala, pa je valjda zato nevaspitana. Znam da bi trebalo da budem čvršća, ali i suprug i ja smo bolećivi prema životinjama. Uglavnom je dovoljno kad viknem ''Ne!'', onda se ukipi i gleda, ali posle par minuta opet počne da zeza, grize papuče, cvili itd. Ne znam šta da radim.

uvek je delotvornija nagrada.pse tuku slabici i jajare.imam vise pasa i nikada nisam udarila ni jednog,a bilo je svega u startu,sada su svi vrlo poslusni i dovoljno je da ih pogledam ili pozovem imenom odredjenim tonom i znaju da su preterali.nikada nije kriva zivotinja,vlasnik je.

uvek je delotvornija nagrada.pse tuku slabici i jajare.imam vise pasa i nikada nisam udarila ni jednog,a bilo je svega u startu,sada su svi vrlo poslusni i dovoljno je da ih pogledam ili pozovem imenom odredjenim tonom i znaju da su preterali.nikada nije kriva zivotinja,vlasnik je.

Ne piši gluposti. Pse tuku oni koji ne znaju drugačiji način da smire psa. Naravno, pod ''tuku'' mislim na slabiji udarac novina ili pruta. Znam par debila koji pse ubiju od batina, to nije normalno.

@tema

Skorom nikad ne udaram psa zato što mislim da nemam baš osećaja pri udarcu tako da je samo gurnem i dreknem na nju...a retko je udarim malo novinama ako su pri ruci. A mrzi vodu tako da kad npr. želi da uđe u sobu u koju ne sme, ma koliko god se ja nervirao i odgurivao je od vrata ne vredi, ali zato sipam čašu vode, pokvasim prste i samo je poprskam kapljicama, mrzi to, odma' pobegne. :mrgreen:

Ne piši gluposti. Pse tuku oni koji ne znaju drugačiji način da smire psa. Naravno, pod ''tuku'' mislim na slabiji udarac novina ili pruta. Znam par debila koji pse ubiju od batina, to nije normalno.

@tema

Skorom nikad ne udaram psa zato što mislim da nemam baš osećaja pri udarcu tako da je samo gurnem i dreknem na nju...a retko je udarim malo novinama ako su pri ruci. A mrzi vodu tako da kad npr. želi da uđe u sobu u koju ne sme, ma koliko god se ja nervirao i odgurivao je od vrata ne vredi, ali zato sipam čašu vode, pokvasim prste i samo je poprskam kapljicama, mrzi to, odma' pobegne. :mrgreen:

prvo nemoj da mi se kacis,drugo znaci ti si jedan od tih koji ne umeju drigacije nego fizickim kaznjavanjem novinama vodom itd...?vazno je da si prepoznao sebe i svoju slabost.ja imam tri psa u stanu trenutno,azili i da ne spominjem,nikada,ali nikada nisam imala potrebu da udarim pa ni tu tzv blagu cusku nikom od njih,postoje mnogo delotvornije metode.i da,zivotinje udaraju slabici,jer svoju nemoc,neznanje ili neiskustvo tako nadomeste.tvoja recenica-SKORO nikad ne udaram psa jer NEMAM BAS OSECAJ pri udarcu znaci da si praktikovao i ovu metodu cim znas koliko snazno udaras.ende i ne kaci mi se svako ima pravo da napise ono sto misli.

prvo nemoj da mi se kacis,drugo znaci ti si jedan od tih koji ne umeju drigacije nego fizickim kaznjavanjem novinama vodom itd...?vazno je da si prepoznao sebe i svoju slabost.ja imam tri psa u stanu trenutno,azili i da ne spominjem,nikada,ali nikada nisam imala potrebu da udarim pa ni tu tzv blagu cusku nikom od njih,postoje mnogo delotvornije metode.i da,zivotinje udaraju slabici,jer svoju nemoc,neznanje ili neiskustvo tako nadomeste.tvoja recenica-SKORO nikad ne udaram psa jer NEMAM BAS OSECAJ pri udarcu znaci da si praktikovao i ovu metodu cim znas koliko snazno udaras.ende i ne kaci mi se svako ima pravo da napise ono sto misli.

Da, ti sve znaš, ti si prostudirala psihologiju pasa. Još jedna ''cat lady'' samo umesto mački idu psi. Razumete se, nemate potrebu za agresijom, oko svega se dogovorite. Ne kažu bezveze da dogovor kuću gradi, zar ne? Av, av, av... Da, Lesi, možeš da prošetaš, aliii vrati se kući do 11 i pojedi sav spanać.
3 psa u stanu...pretpostavljam da je stan oko 30 kvadrata, pa se svi zbijete na onoj fotelji ispred kamina, k'o na filmovima.
Drugo, nisam se prepoznao, zato što ne udaram psa, kao što sam već napisao. K'o što kaže izreka 'Tuci magarca on ostaje magarac.' tako da... A to za osećaj sam skapirao u obračunu sa ljudima, to ti je verovatno poznato, pošto si sigurno od onih što su često u sukobu sa ljudima. To je taj sastav psihe.
Treće, znam par ljudi što tuku pse i sigurno takve ne bih nazvao slabićima...barem ne njima u lice...ako znaš na šta mislim.

Sviđa mi se ideja ljudi koji kažu da imaju pravo da kažu sve što misle...ali ne daju i tebi to pravo.

Da, ti sve znaš, ti si prostudirala psihologiju pasa. Još jedna ''cat lady'' samo umesto mački idu psi. Razumete se, nemate potrebu za agresijom, oko svega se dogovorite. Ne kažu bezveze da dogovor kuću gradi, zar ne? Av, av, av... Da, Lesi, možeš da prošetaš, aliii vrati se kući do 11 i pojedi sav spanać.
3 psa u stanu...pretpostavljam da je stan oko 30 kvadrata, pa se svi zbijete na onoj fotelji ispred kamina, k'o na filmovima.
Drugo, nisam se prepoznao, zato što ne udaram psa, kao što sam već napisao. K'o što kaže izreka 'Tuci magarca on ostaje magarac.' tako da... A to za osećaj sam skapirao u obračunu sa ljudima, to ti je verovatno poznato, pošto si sigurno od onih što su često u sukobu sa ljudima. To je taj sastav psihe.
Treće, znam par ljudi što tuku pse i sigurno takve ne bih nazvao slabićima...barem ne njima u lice...ako znaš na šta mislim.

Sviđa mi se ideja ljudi koji kažu da imaju pravo da kažu sve što misle...ali ne daju i tebi to pravo.

:kiss: ajde de de,nemoj da se zestis,dobices bore,otpasce ti kosa c c cc :manikir:

Funny, ako znaš osobe koje tuku pse, to te čini saučesnikom u krivičnom delu. Pročitaj Krivični zakon Republike Srbije, ako se dobro sećam, u pitanju je čl.269.

1619238_10202176333863672_123678427_n.jpg

Takođe, i Zakon o dobrobiti životinja:

1911805_10202176333063652_247555917_n.jpg

Znam to. Mada u ta dva paragrafa nema ništa o saučesništvu, ali dobro.
Ja da mogu nešto da im uradim ja bih, ali prvo što su ta dva lika jedni od zajebanijih u gradu i ne vredi da im pričam, mogu samo batine da popijem, drugo što nemam dokaza, samo sam ih jednom-dvaput video da biju pse, a ostalo su priče. Naravno, ne muče ni oni pse 24/7, ali opet...

Nije mi samo jasno kako im ti psi ne pobegnu kad ih ovi puste s' povodca...retovi.

Pa ne beže zato što su psi s te strane mazohisti, vole bezuslovno i bez rezerve. Moj prethodni pas, mešanac pekinezera kog su prethodni vlasnici, pripadnici jedne manjine, učili da igra kao što bi inače učili mečku, ih je i dalje voleo, obradovao se susretu s njima. Naravno, nisu ga dobili nazad i to im je još i najmanji problem, treba da budu srećni što se zakoni ne primenjuju retroaktivno, inače bih ih ganjala do pakla i nazad, ako treba, zbpg svega što je pretrpeo da bi njima zarađivao novac, a ni vakcinu protiv štenećaka nije primio, jedva smo ga živog izvukli te prve zime kad smo ga pronašli.

Sve što ti treba je još jedan svedok ili skrivena kamera.

Pretpostavljam da je to, ali jednom kad ti mazohisti skoče na sadistu biće zlo i naopako... Jedan je rase doberman, a drugi staford...ne znam kako ovi smeju da ih pipnu.
Jadan pekinezer. Valjda je od malena znao samo za to, pa je naučio da ceni i to što mu barem hranu daju (kakva god bila). Za većinu te manjine nisu ni deca, a kamoli životinje.
Kad nabavim novu kameru ili bolji telefon snimiću pa ću poslati snimak veterinarskoj inspekciji, valjda će oni znati šta sa njima

Vala u dilemi sam, gledajući jednu familiju prosjaka u mom gradu, jesu li oni psa zarazili šugom ili je bilo obrnuto, ali svi se drapaju. A kuju jadnu su, srećom, izbacili i sad neki momčići skupljaju novac za bolju ogrlicu neku ili spot-on preparat, pošto je teže izvodljivo špricanje uličnog psa.

Back