Da li bih imao šanse..

Naravno da moze da se zivi od toga, ali mora bas dosta da se ulozi. Takodje imaj u vidu da kada ti hobi preraste u posao ( ono od cega zivis) u neku ruku prestaje da bude uzivanje i svodi se na moranje. Sto parka kaze svadbe, to ti je najbolja opcija sto se tice para.

Ne znam :D Ja nikada nisam radio svadbe. Ali imam kolege koji to rade. Uglavnom oni imaju svoje mashine za izradu fotki i drze foto radnje a i dugo su u tom poslu. Kontam da se pocinje tako sto prvo fotkas poznanicima za manje kesha, dok se ne procuje da radis svadbe. Moras otici u neku foto radnju i dogovoriti se sa njima, tipa: "E ja za vikend imam svadbu ocekujem 100-200 fotki za izradu, koliki popust mogu dobiti ako kod vas izradim tu kolicinu fotki itd itd" Pa onda ti recimo oni izrade fotku za 20 din po komadu a ti ih prodas na svadbi za 100-150 din itd. Cimanje je to OGROMNO a zarade su oko 200-300 eura (nekad i mnogo vise) po svadbi.

Treba uložiti u "svadbrasku" opremu. Ako hoćeš da radiš kako treba, onda ti trebaju dobra stakla, npr. prajmovi 35, 50, 85mm, što bolji blic, eksterni naravno, i što kaže kolega, dogovor sa foto radnjom.Poželjno Nikon oprema, jer su izdržljiviji od Canona. Mada, pošto je na svadbama uglavnom seljana kojoj je stalo jedino da fotografije budu "lepe", možeš da prođeš i sa 18-200 staklom.Jeste cimanje, ali može da se zaradi. Tako mi kažu ljudi koji rade svadbe.

Moze da se zivi. Svadbe, veselja, stock, aranzmani sa konceptualnim hotelima, motelima , odmaralistima za araanziranje zidiva autorskim fotografijama. Kalendari Posteri... o tako to. Al moras da znas da ces mozda prestati to da volis posle jedno godinu dana. I moras da naucis fotografiju. Narocito ako plediras bolju zaradu.

Back