Da li bi se bili žirant za kredit nekome u porodici?

Markoni11

Poznat
Poruka
8.441
Da li bi ste smeli da budete žirant za kredit nekome u vašoj porodici. Šta je bitno i na šta bi ste prvo obratili pažnju pre nego što pristanete.Da li postoje rizici po celu porodicu ili bi ste to uradili odmah bez razmišljanja.Šta ako se sa tom idejom ne slažete a neki član je uporan.Kakvo je vaše mišljenje o tome?

g5uk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWlRZN01EQV8vMjhkMWE5MjdmZDJjNDdlMTQ4YzZkNTlmMGJ...jpg

Poslednja izmena:
Jedina osoba kojoj sam verovatno spreman da dam sve je moja rođena sestra. Ali realno em živi u inostranstvu,državljanin je druge zemlje i ima tamo državni posao pa je u svakom mogućem smislu u daleko boljoj kreditnoj poziciji, em pošto nismo EU teoretski ne mogu da budem žirant. Sa te "sigurne" pozicije malo je licemerno pametovati o ljubavi u porodici i parama.

Tako da je odgovor ne. Nikome ne bih bio žirant i ugrozio svoju imovinu zbog bilo koga,bez obzira koliko mi je drag. Ljudi se menjaju, iz očaja naročito tako da je bolje ne dovoditi sebe u takvu situaciju, baš da bi mi ostali dragi.

Ма нек је упоран, ако и мало сумњам да то са кредитом може да крене по злу (или да нема сврхе узимати кредит) онда не бих. Велики је то ризик за целу породицу, а и када бих већ био жирант неком, морао бих да осмислим план Б, за сваки случај ако се деси нешто неочекивано...

Da li bi ste smeli da budete žirant za kredit nekome u vašoj porodici. Šta je bitno i na šta bi ste prvo obratili pažnju pre nego što pristanete.Da li postoje rizici po celu porodicu ili bi ste to uradili odmah bez razmišljanja.Šta ako se sa tom idejom ne slažete a neki član je uporan.Kakvo je vaše mišljenje o tome?

Pogledajte prilog 716182
U današnjoj situaciji, u zemlji Srbiji, nikome.

Uzas....:) Ko bi vama bio zirant?

Posto ja uvek imam ko da mi bude zirant, garant ili daja....nemam problema ni da budem zirant....bio sam zirant i covek je isplatio kredit pre vremena.....isti covek je meni zirant, a valjda sam i ja isplatio taj kredit....
Nekada se zajebes, a nije da ne znas na vreme, pa sta. Isplatis svoju glupost, koja je mozda spasila neciji zivot....makar on to i nije znao. Sta bi uradili s parama? Kupili novi auto, promenili stvari, bili na putovanju....i hvalili se uspehom....

Nisam nikada uzimao sebi kredit niti bih ga uzeo.Zirant nikada nikome ne bih bio.Cujem stalno kako se neki ljudi zale sto su uzeli neki kredit,kazu "Udjes i ne izadjes iz njega" Desi se da se osoba kojoj ste bili zirant razboli ili ostane bez posla pa nema od cega da isplacije kredit onda mora zirant to sve da isplati pa se desi neki nesrecni slucaj pa se i zirant razboli ili ostane bez posla,onda zirantu se oduzima njegova imovina i covek ostaje na ulici i sta mu ostaje da bude neki kriminalac ili klosar.Sa takvim stvarima covek ne treba da se igra.

Back