Da li bi Republika Srpska trebala izvući određene pouke iz sudbine Republike Srpske Krajine?

Šta da ti radim kada i jeste za potcenjivanje, kao pokušaj nacije nemate baš nikakva dostignuća u bilo kom smislu, a kamoli vojnom. Što se najbolje vidi po činjenici da ste kao najbrojniji u BiH završili na 23 posto, dakle najmanje teritorije :whistling:

Ja ne pripadam tome narodu ali ga poštujem jer je opstao i izborio se protiv mnogo jače naoružane sile.

Dalje pitanje teritorija?
Koliko vrijedi kvadratni kilometar teritorije sa urbanom infrastrukturom u odnosu na teritoriju koja nema ništa od urbane infrastrukture?

Taj narod je sačuvao za sebe glavnu urbanu infrastrukturu odnosno njen najveći dio koju Bosna i Hercegovina ima kroz najveće gradove Sarajevo, Tuzla, Zenica, Goražde, Travnik, Istočni Mostar i dr.

Taj narod ima itekava vojna dostignuća jer se odbranio i opstao uprkos vojnom debalansu u odnosu 1:1000 na svoju štetu , vodio je rat četiri godine i nije kapitulirao za tri mjeseca kako se planiralo do 30 juna 1992 godine.

Šta da ti radim kada i jeste za potcenjivanje, kao pokušaj nacije nemate baš nikakva dostignuća u bilo kom smislu, a kamoli vojnom. Što se najbolje vidi po činjenici da ste kao najbrojniji u BiH završili na 23 posto, dakle najmanje teritorije :whistling:

Taj narod kojeg toliko potcjenjuješ je izbacio iz stroja, samo u mrtvima 30 hiljada Srba. To je u postotcima u gubitcima u odnosu na broj stanovnika gotovo "na jednake časti" pored vojnog debalansa 1:1000 u oružju protiv njih. Ni od koga Srbi u ratovima devedesetih nisu pretrpjeli teže gubitke u ljudstvu nego od tog naroda.

Napomena, od toga broja najmanje 98 ako ne i 99 odsto su bili naoružani srpski vojnici. Moguće 1 ili maksimalno 2 odsto su civilne srpske žrtve.

Poslednja izmena:
Taj narod kojeg toliko potcjenjuješ je izbacio iz stroja, samo u mrtvima 30 hiljada Srba. To je u postotcima u gubitcima u odnosu na broj stanovnika gotovo "na jednake časti" pored vojnog debalansa 1:1000 u oružju protiv njih. Ni od koga Srbi u ratovima devedesetih nisu pretrpjeli teže gubitke u ljudstvu nego od tog naroda.

Odlično, i opet završio na 23 posto plus u Potočarima :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1:

Odlično, i opet završio na 23 posto plus u Potočarima :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1:

E sad je upravo to čemu se ti smiješ osnova, temelj na kojem grade svoju kolektivnu nacionalnu i narodnosnu svijest a to je mržnja i upravo zbog toga čemu se smiješ će taj narod pristati uz svakoga ko je protiv Srba a ko je tome kriv? Ratko Mladić.

E sad je upravo to čemu se ti smiješ osnova, temelj na kojem grade svoju kolektivnu nacionalnu i narodnosnu svijest a to je mržnja.

I ono što treba da shvatiš je sledeće: nas ne zanima šta ćete vi da uradite, jer znamo šta ćemo da uradimo mi. Koliko god nas mrzeli, nama je nebitno jer prvo ne želimo ni mir ni suživot sa vama, a drugo zgazićemo vas u svakoj varijanti :kafa:

I ono što treba da shvatiš je sledeće: nas ne zanima šta ćete vi da uradite, jer znamo šta ćemo da uradimo mi. Koliko god nas mrzeli, nama je nebitno jer prvo ne želimo ni mir ni suživot sa vama, a drugo zgazićemo vas u svakoj varijanti :kafa:

Kad niste zgazili taj narod u periodu 1992 godina uz onoliku vojnu i oružanu nadmoć u odnosu na njih, uz onoliko povjerenje koje su imali u JNA, nećete nikada više, niti vam više vjeruju a niti će se predati, kad nisu tada zgaženi, kada su se odbranili i opstali, neće nikada barem od vas biti zgaženi vjeruj.

Kad niste zgazili taj narod u periodu 1992 godina uz onoliku vojnu i oružanu nadmoć u odnosu na njih, uz onoliko povjerenje koje su imali u JNA, nećete nikada više, niti vam više vjeruju a niti će se predati, kad nisu tada zgaženi, kada su se odbranili i opstali, neće nikada barem od vas biti zgaženi vjeruj.

O, jesmo, jer ste završili na 23 posto bez ikakvih mogućnosti da nam opet naškodite. Tek sad kad smo načisto sa kime imamo posla, čak bismo i želeli da probate nešto, jer će nam to dati povoda da završimo sa vama jednom za svagda :whistling: U svakom slučaju, ti nećeš biti okolo da bi to dočekao, jer ti i dalje visi dug od petsto evra :kafa:

Sami ste ratnim zločinima stvorili neprijatelja od toga naroda. Sami ste posijali sve to a čemu svjedoče masovne grobnice. Taj narod vam nije bio neprijatelj, sami ste ga učinili neprijateljem.

A vi brate odmah postavite granične državne prelaze / karaule na entitetskoj liniji, pa zatražite pasoše, kad ste toliko samouvjereni u svoju snagu i moć. Odmah, šta čekate?

Nema potrebe, jer mi ćemo svakako dobiti šta želimo, i to bez žrtava. Ta vaša izazivanja neće proći, jer i bez prelaza Srpska živi svoj život, potpuno nezavisno od lojavih terorista. Ne utičete nam ni na šta, nama je dobro. To je još jedna stavka, mi guramo svojim putem, a vi ako hoćete da prekinete taj put, moraćete da napadnete jer mi vas nećemo napadati, pošto nemamo razloga. Tako da bujrum, vi ste ti koji ste nezadovoljni trenutnim uređenjem :whistling:

Sami ste ratnim zločinima stvorili neprijatelja od toga naroda. Sami ste posijali sve to a čemu svjedoče masovne grobnice.

Kao što rekoh, apsolutno nas zabole da li nas smatrate prijateljima ili neprijateljima, jer nam ne možete ništa, dok ćemo vas mi zgaziti u bilo kojoj varijanti :kafa:

Svašta.
BiH Srbi u tri godine rata protiv Muslimana, BiH Hrvata, Republike Hrvatske i povremeno NATO pakta, naneli neprijatelju gubitke oko 80.000, a sami imali skoro tri puta manje.
I to sve sa 10% vremešni sredstava koje im je ostavila JNA u maju 1992.godine.
Nezapamćena dominacija nad dušmanina koji se verovali da će ih Srbi ponovo dočekati goloruki kao 1941. godine.
Prošla jaro baba sa kolačima. Prvo pucamo, pa posle pitamo ko ide.

Nemoć pokazuješ samo ti. "Srbi su nemoćni, Srbi će izgubiti sve sledeći put", to su sve tvoje reči. A realnost govori sasvim suprotno :whistling:
Nemoc pokazuje onaj koji govori LAKO CEMO. A ne onaj koji ukazuje da se u svatove ne ide brez q. kao ti.

Znam da je u 100 primjer od onih koji su vikaloi LAKO CEMO, kad je doslo do toga, prvi su SERONJE, GOWNARI, SLABICI I KUKAVICE odustajali.
I sve im je smetalo, sve ne valja, sve bi oni ali uvijek neko ili nesto smeta. I svaka akcija je bila zasto ne salju drugu grupu a ne nas.
Ma znam ja vas. ...

Ovim je moje ucesce na ovoj temi dovrseno.

Ovaj period je period obilježavanja dešavanja iz avgusta 1995 godine, Hrvati ih obilježavaju slavljenički kao "briljantnu hrvatsku pobjedu" a Srbi žaluju i "ližu rane" i zaklinju se i obećaju "nikada više".

Dešavanja iz vremena avgust, septembar, oktobar 1995 godine su pokazala svu slabost ne samo Republike Srpske Krajine, već i Republike Srpske, koja je zamalo "pometena" kao i Republika Srpska Krajina i samo volja Amerikanaca i Dejtonski mirovni sporazum je spasio subine Republike Srpske Krajine.

Zbog svega navedenog, da li bi Republika Srpska trebala da izvuče određene pouke i da se zanosi mišlju da je toliko jaka ko u onoj pjesmi "ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine"?

Posebno se to odnosi na aktuelno svrstavanje Republike Srpske na stranu Ruske Federacije a kontra Amerilke i NATO pakta?!

Mislim da bi bilo mnogo pametnije umjesto što se "tura prst u oko Amerikancima" otvorenim svrstavanjem na rusku stranu da se razmisli da je ipak Amerikanac odlučio da zaustavi hrvatsko muslimansku pobjedničku ofanzivu, pred Dejtonski mirovni sporazum.

Pa pazi, Dodik balvan što ne zna ni srpski jezik pravilno da priča je NATO pešadinac. U fotelju je došao u NATO oklopnom vozilu.

Eto sad ti saberi 2 plus 2.

Što mu njegove gazde daju instrukcije da radi to što radi.. to je pitanje. Možda hoće još jedan rat u Evropi (Balkan, Kosovo/Bosna) i onda od Srba prave negativce koje onda treba batinom po dupetu. Prave od nas negativce da se uklopimo u okvire po kojima nas treba malo naprašiti bombama. A mi to najbolje znamo kako se to radi.

Bilo kakvu inteligenciju od balvana ne očekujem. Ume da pljačka i batinja Srbe po Srpskoj, to da. A za ostalo, bart bratu, takvom ne bi dao ovce da čuva. Sikiru u ruke pa bih ga nagnao u šumu neđe u drva.

Amerikanci imaju načina i saveznika da kazne svaki neposluh.

Batina iz raja izašla zato mi tako čeznemo za.. batinom.

Skenjaćemo NATO 1999

Novi pokret. 1389 je bajato, prevaziđeno... Moramo da se vartimo u savremeno doba. Zato 1999

Jel se sećate kako smo skenjali NATO 1999. godine? Tako ćemo i sad da ih skenjamo!

Back