Da li bi radile teske fizicke poslove?

Kopanje, istovar-utovar, magacin, rudnik itd???

Само у руднику нисам радила. Остало јесам.

Ако питаш за саму природу посла - зашто не бих? Способна сам и умем све то да радим.
Ако питаш да ли бих се запослила на таквом радном месту - не бих. Изабрала сам да радим посао који ми лежи, који волим, у којем сам добра и, што је најважније - имам одговарајућу диплому!

E sad ću ja kao da budem malo ozbiljna....ženska konstitucija nije za jako teške fizičke poslove poput ovih, zato te poslove rade muškarci.A pravo da kažem ne poznajem nijednu ženu koja može da recimo istovari vagon cementa.....ili koja kopa kanale....pa ni koja radi u rudniku.:strika:

pa recimo da bi to bilo prilagodjeno, ne sad da crknete... da ne nosite ono sto ne mozete, tipa malo po malo koliko mozete i stignete. Kopanje nije da je neizvodljivo, ima raznih tipova muskaraca koji kopaju kanale nisu svi jaki i veliki. Sad da li bi???

Само у руднику нисам радила. Остало јесам.

Ако питаш за саму природу посла - зашто не бих? Способна сам и умем све то да радим.
Ако питаш да ли бих се запослила на таквом радном месту - не бих. Изабрала сам да радим посао који ми лежи, који волим, у којем сам добра и, што је најважније - имам одговарајућу диплому!
Исти случај!
Само нисам копала канале, немам ударничке значке...

Ne bih se ja od toga leba najela, kilava sam. Ajd one kratkotrajne, privatne fizikalije, selidbe, selo preko leta i sl. ali na dugi rok - jok.
Ali uopšteno, mogu žene te poslove da rade komotno, kao što rade i mnoge druge "prljave", proizvodne poslove.
U mojoj firmi viljuškar vozi žena...pre toga je radila na sklapanju i sad za ovo kaže da je gospodski posao :)

Back