Da li bi mogli da korisnici biraju moderatore?

Da li mogli da korisnici biraju moderatore ?

Da se za neki pdf oderedi nekoliko kandidata, koji nikada nisu bili banovani, koji normalno kominiciraju...i da forum glasa za njih i ko dobije pr 100 glasaova da on bude moderator, prvo na probni rad, a ako se pokaze dobar da bude neko odredjeno vreme.
:think:
Пре би можда било остварљиво: ,,Da li mogli da korisnici smenjuju moderatore''?
Има и таквих Модератора (и Супермодератора) који не заслужују да су на том месту. Уместо да помажу корисницима, једва чекају да из ,,заседе'' изрекну прекршај који често пута и не постоји. Једноставно не свиђа им се коментар и 'ладно га избришу а понекад и изрекну ,,С1''.

kad budes imao svoj forum ti odredjuj pravila kako ti hoces
Бесмислен резон. Ово је форум а не стадо које је дужно да слуша чобана. Власник форума може направити ВИП форум у који се могу учлањивати само подобни чланови, оно, са QR кодом и негативним ПЦР тестом.
Док је форум отвореног типа, мора постаојати слобода мишљења, свидела се она неком модератору или не!
Ово, како је почело да се модерише на крстарици почиње да личи на класично иживљавање и вређање елементарног разума!

Da li mogli da korisnici biraju moderatore ?

Da se za neki pdf oderedi nekoliko kandidata, koji nikada nisu bili banovani, koji normalno kominiciraju...i da forum glasa za njih i ko dobije pr 100 glasaova da on bude moderator, prvo na probni rad, a ako se pokaze dobar da bude neko odredjeno vreme.
:think:
Jel ima neko ko nikad nije bio banovan?
Ja nisam ali uskoro ću tako da se ja ne računam a i gde ja za moderatora pu pu.

Izbor i smena moderatora bi trebalo da budu pod kontrolom članova određenog pdf-a.
Činjenica je da greške u izboru pojedinih moderatora izazivaju veliko nezadovoljsatvo korisnika.

Neko bude izabran za moda jer niko drugi neće - greška, bolje je neko vreme i biti bez moda, nego
izabrati moda na taj način.

Drugi je izabran jer navodno "visi" na tom pdf-u, a dotični visi recimo samo u kafani ili jednoj temi i nema veze sa
ostalim delom pdf-a, pravilima, načinu funkcionisanja.

Malo više transparentnosti u njihovom radu, mogućnost kritike, bez da nas superi i admini otkače.

Zaustaviti hiperprodukciju modova, ona apsolutno ničemu ne doprinosi.
Po 5 modova na pdf-ovima koje su nekada, kada je bilo mnogo više aktivnih članova, uređivala 2 moda. Čemu to?

Izbor i smena moderatora bi trebalo da budu pod kontrolom članova određenog pdf-a.
Činjenica je da greške u izboru pojedinih moderatora izazivaju veliko nezadovoljsatvo korisnika.

Neko bude izabran za moda jer niko drugi neće - greška, bolje je neko vreme i biti bez moda, nego

Drugi je izabran jer navodno "visi" na tom pdf-u, a dotični visi recimo samo u kafani ili jednoj temi i nema veze sa

Malo više transparentnosti u njihovom radu, mogućnost kritike, bez da nas superi i admini otkače.

Po 5 modova na pdf-ovima koje su nekada, kada je bilo mnogo više aktivnih članova, uređivala 2 moda. Čemu to?

Izbor i smena moderatora treba da bude i bice pod kontrolom ONOGA CIJI JE FORUM !
znaci ovo nije drustvena svojina !
To sto u nekim glavama i dalje postoje relikti socijalizma je samo i iskljucivo njjihov problem .

Neko bude izabran za moda jer ispunjava kriterijume onoga koji te kriterijume i propisuje
sad da li je to privremeno ili na duze ili trajno uopste nije vazno ....

Moderator koji visi na kafani :D pa ne sluzi on da bi pisao nego da kontrolise sta drugi pisu.....

Transparentnosti je i previse pa tako imas clanove koji znaju kad je i ko je i zasto smenjen ili postavljen itd..

Izbor i smena moderatora treba da bude i bice pod kontrolom ONOGA CIJI JE FORUM !
znaci ovo nije drustvena svojina !
To sto u nekim glavama i dalje postoje relikti socijalizma je samo i iskljucivo njjihov problem .

Neko bude izabran za moda jer ispunjava kriterijume onoga koji te kriterijume i propisuje
sad da li je to privremeno ili na duze ili trajno uopste nije vazno ....

Moderator koji visi na kafani :D pa ne sluzi on da bi pisao nego da kontrolise sta drugi pisu.....

Transparentnosti je i previse pa tako imas clanove koji znaju kad je i ko je i zasto smenjen ili postavljen itd..

Da Ivanu nije stalo do našeg mišljenja, ovaj pdf ne bi ni bio otvoren, zar ne?

Ne sećam se da sam te videla na TEST FORUMU pre 2.5 godine kada smo sa starog prelazili na ovaj softver.

Ne sećam se ni da si učestvovao na temi koja je u to vreme otvorena ovde, kada je "test forum" zatvoren, pa smo ukazivali na probleme na koje smo nailazili u hodu, te su nam Ivan i tab izlazili u susret.
Ja sam bila aktivna i na jednom i drugom, tako da znam o čemu govorim.

Ti malo bolje pročitaj šta sam napisala, pa onda "brani" Ivana od mene. :rotf:

Upravo sam otvorio temu gde sam predložio "malo više transparentnosti", odnosno osnovnu stvar: da im se može poslati privatna poruka.
Ništa drugo nisam predlagao jer čisto sumnjam da će i ovo "proći". Mislim da nije u redu da kad klikneš na "profil" nekoga od moderatora dobiješ informaciju da mu ne možeš prići ni sa jedne strane, red bi bio da vidimo i koje su teme otvarali kao i objavljeni sadržaj.

Upravo sam otvorio temu gde sam predložio "malo više transparentnosti", odnosno osnovnu stvar: da im se može poslati privatna poruka.
Ništa drugo nisam predlagao jer čisto sumnjam da će i ovo "proći". Mislim da nije u redu da kad klikneš na "profil" nekoga od moderatora dobiješ informaciju da mu ne možeš prići ni sa jedne strane, red bi bio da vidimo i koje su teme otvarali kao i objavljeni sadržaj.

Privatnu poruku možeš svakom moderatoru da pošalješ, bez obzira što ne možeš da ideš na njegov/njen profil.

Vidim sad. Međutim, ipak bi bilo "normalno" da znamo ko su nam moderatori (teme koje su otvorili, na primer).
Inače, ti ne možeš videti nikakve informacije dok oni mogu da prate kada si online i gde si trenutno aktivan, odnosno šta posećuješ na forumu. Tako da anonimnost koju tražiš u podešavanjima, to što si sada sakrio da ja ne vidim da li si online i šta radiš, to oni sve vide.

Ranije sam se žalio na to i iskulirali su, klasika.

Inače, ti ne možeš videti nikakve informacije dok oni mogu da prate kada si online i gde si trenutno aktivan, odnosno šta posećuješ na forumu. Tako da anonimnost koju tražiš u podešavanjima, to što si sada sakrio da ja ne vidim da li si online i šta radiš, to oni sve vide.

Ranije sam se žalio na to i iskulirali su, klasika.
Ja, lično, nemam ništa zatvoreno, eno proveri.
Svi mogu da vide gde sam, kad sam bio poslednji put, i sve ostalo. Upravo iz razloga što ne vidim poentu da se selektivno krijem jer znam da moderacija ima "treće oko" ;)

Slične teme

Back