Da li bi i zašto napustili bolesnog muža/ženu?

Ната Ли

самоникла
VIP
Poruka
50.752
Poznajem ženu koju je muž napustio u sred hemoterapije.
Objašnjenje je bilo da više ne može da izdrži, da se zaljubio u drugu i da želi da živi normalno.

Bili su u braku15 godina imaju dva sina.
Ona je dobila karcinom dojke, zračena, operisana(odstranjena) i bila je na pola prepisane hemoterapije.Opala joj je kosa, iscrpljena od bolesti i terapija.

I onda on odluči da živi.

Ona ode sa decom.

Kako dođe do toga
Da li mora neko da je karakterno lišen empatije?
Egoista, egocentrik?
Da li iko može svojim postupcima da zasluži da bude ostavljen u takvom stanju?

To je ono što pitam
Nije svejedno
Ljudski je ostati
Znači da si čovek
Ako je bio u stanju da je ostavi i takvom trenutku on nju nikad nije ni voleo. Možda zvučim grubo sad.
Veću podršku mogu sad da joj pruže brat, sestra, drugarica... Neko kome je stalo do nje.
Da je ostao samo zato što to moral i društvene norme nalažu, takav joj i ne treba.
Niko ne treba da ostane zato što mora (da ga ne bi osuđivale neke Natali po krstarici) nego zato što hoće.

Poznajem ženu koju je muž napustio u sred hemoterapije.
Objašnjenje je bilo da više ne može da izdrži, da se zaljubio u drugu i da želi da živi normalno.

Bili su u braku15 godina imaju dva sina.
Ona je dobila karcinom dojke, zračena, operisana(odstranjena) i bila je na pola prepisane hemoterapije.Opala joj je kosa, iscrpljena od bolesti i terapija.

I onda on odluči da živi.

Ona ode sa decom.

Kako dođe do toga
Da li mora neko da je karakterno lišen empatije?
Egoista, egocentrik?
Da li iko može svojim postupcima da zasluži da bude ostavljen u takvom stanju?
Не само да није коректно, него није ни савестно а ни човечански. Ту нема ни мушкарца ни човека. Погазио дато обећање, лабилан, није успео победити палу природу и подлегао страстима што га не чини много човечнијим од већине животиња... Дакле нит мушкарац нити човек... Бар по том питању 😉

Samo ako psihicki se razboli ili ako je vec odavno pre veze bila bolesna a krila na neki nacin i kad vidis da tu nema leka od opsesivno kompulsivnog poremecaja sa suicidnim nagonima i bipolarnim promenama raspolozenja onda da sto i jesam ucinio, fizicki ako imam decu s njom nikad ako ne onda zavisi koliko smo bili dugo i koliki je kvalitet nase veze ili braka bio do tad plus od cega boluje, ako nam je pre toga bilo super i imamo dosta uspomena itd opet nikad...

Mislim da je u ovoj rečenici problem i nesporazum.
Hm, biti čovek... Pa upravo ljudi su različiti i u ljudskoj prirodi je svašta što se ne može ukalupiti u tvoje ili moje ili junetove standarde

Zar je to standard?
Napustiti bolesnog partnera?
Različiti smo, ok
Da li bi pomogli nekom drugom?
Bolesnom rođaku, prijatelju ili bi pobegli

Zar je to standard?
Napustiti bolesnog partnera?
Različiti smo, ok
Da li bi pomogli nekom drugom?
Bolesnom rođaku, prijatelju ili bi pobegli
Natali, Natali... Kapiram da si napravila temu na kojoj će svako sa pola mozga osuđivati ovog lika što je to uradio. Ja se slažem da je pogrešno.
Ali ne i šokantno I neobično. Takve stvari se dešavaju češće nego što misliš.
Ima čak i ona gadnija opcija da održavaju vezu sa ljubavnicom dok im se žena leči (ili obrnuto, to rade oba pola) jer nije 'ljudski' da ostave ženu dok je bolesna.
Ljudi su stoka realno

To je ono što pitam
Nije svejedno
Ljudski je ostati
Znači da si čovek
Ma nije to nikakav + jer ni bolesnik ocigledno ne misli da je,ja necu niko da mi prilazi kad sam bolestan jer tu nema pomoci dok ne prodje boljka,a posebno sto retko ko zna da olaksa u takvim trenutcima, svakom tom bolescu covek postaje flegmaticniji i manje su mu drugi bitni kad shvati kako je nemocan i kako je samo zdravlje bitno,pa tako ispada da bolesnik gura od sebe partnera,ja hteo da uhvatim za ruku jednom invalida da se spusti niz hodnik zgrade,on me tako odgurnu naljuti se jbt a jedva savlada tu nizbrdicu,bezosecajni su ljudi ,nema vise nade da ce se vratiti ljudskost pa je ne treba ni forsirati ni prema kome

Ne želim da ga osuđuju

Interesuje me do koje mere imamo pravo da mislimo samo na sebe

Kada ipak treba da stavimo dobro drugih ispred svojih želja

Posebno ako se tu i deca povređuju
Pa dušo niko ti ovde neće reći da bi ostavio dugogodišnjeg supružnika dok se leči od smrtonosne bolesti osim možda june ili tako neki trol I kontraš što samo hoće da zapodene da se svađa od ranog jutra

Ja da sam bolesna, i da znam da je on kraj mene samo iz sazaljenja ja bi mu i sama rekla nek ide
drag.gif
gore bi mi bilo

a vi sad mislite o meni sta ocete
drag.gif

Back