Da li ako nemamo faks nemamo i kritičko razmišljanje?

Dosta vidim kako se spominje da ljudi bez faksa ne mogu da imaju kritičko razmišljanje? Pogotovo mlađe generacije o tome pričaju i vređaju one bez faksa? Staviti etiku da si glup i da ne možeš da se boriš za promene ukoliko nisi akademski građanin?

E sad mi objasnite zašto je to tako?
Ahammm,..
a ti imaš ili nemaš ? :kafa:

...i gde si ti to video ?

Dosta vidim kako se spominje da ljudi bez faksa ne mogu da imaju kritičko razmišljanje? Pogotovo mlađe generacije o tome pričaju i vređaju one bez faksa? Staviti etiku da si glup i da ne možeš da se boriš za promene ukoliko nisi akademski građanin?

Kriticko razmisljanje se ne uci na fakultetu.
Brdo obrazovanih oko nas bez ispravnih etickih normi.

I kad vec kazes primetio si ovu pojavu kod mladjih, ispravila bih te da je ja ponekad (retko) zapazam bas kod starijih generacija.
Za generacije koje dolaze sve pohvale ...

Овде има баш паметних форумаша који немају факс.

Са некима од њих уживам у дијалогу. И кад се не слажемо.

Опет, има глупих људи. Са њима и немам шта да причам. дисквалификује га то што је глуп. Е, сад, последица те глупоће је и то да немају факс. Али није дисквалификован јер нема факс, већ јер је глуп. Даље, толики људи су ми у оркужењу који су изузетно паметни. А факултете нису ни уписивали. Увек на сваку тему могу са њима да дискутујем.

Млади?

У моје време, после чколице нам је остајало да уписујемо факс. Посла није било.

Данас млади могу да нађу супер послове после чколице, па им знање са тромих универзитета није ни потребно у животу.

Ја немам завршен факс и апсолутно нико не може да ми примирише у критичком размишљању. Заправо, образовани су јако често много индоктринисани и имају јако комформистичка размишљања.
Баш нико?

Ja bih da ponovim pitanje sa teme slične ovoj koju si otvorio: ko to, tačno, omalovažava ljude bez fakultetskih diploma i ko to, tačno, brani nečije pravo na kritičko mišljenje, imaš li neki primer toga? Jer ja imam mnogo kontra primera.

Овде има баш паметних форумаша који немају факс.

Опет, има глупих људи. Са њима и немам шта да причам. дисквалификује га то што је глуп.

1. Drugim rečima, ti si pametan.
2. Ti glupi su oni što nisu za opoziciju ili studente blokadere. Genijalno.🤣

Ono kad vise ne znate kako da napadnete studentske proteste pa izmisljate nebuloze i
pripisujete ih studentima

Mislim da je mnogo gora opcija kad nepismeni, neobrazovani i glupi vode zemlju
pa sve upropaste cega se dohvate, sto je trenutno slucaj

Kod nas opozicija i njeni mediji fetišiziraju reč student. Pošto deo studenata blokira velikog kalifa . To je sad kao neka nova vrsta arijevštine, on, ona, je STUDENT, vau zamisli. I sam sam bio student i nisam se ni za milimeter osećao pametnijim i vrednijim od onih koji nisu.

A koliko sam se na fakultetu nagledao svega i svačega , to je tek za neki roman.

Kod nas opozicija i njeni mediji fetišiziraju reč student. Pošto deo studenata blokira velikog kalifa . To je sad kao neka nova vrsta arijevštine, on, ona, je STUDENT, vau zamisli. I sam sam bio student i nisam se ni za milimeter osećao pametnijim i vrednijim od onih koji nisu.

A koliko sam se na fakultetu nagledao svega i svačega , to je tek za neki roman.
I hoćeš da kažeš da su svi na fakultetima takvi? Pobogu, na dva fakulteta sam se nagledala svega i svačega ali ti ljudi su sada kvalitetni kadrovi. Svako pomalo ''ludi'' kada je student. Problem je što sadašnji studenti, zbog bede koja je snašla njihovu zemlju, nemaju svetlu budućnost a samim tim ni želje da samo malo luduju, već su primorani da se bore za egzistenciju. Kad već drugi nisu imali **** da kažu da je car go, neko je morao...

I hoćeš da kažeš da su svi na fakultetima takvi? Pobogu, na dva fakulteta sam se nagledala svega i svačega ali ti ljudi su sada kvalitetni kadrovi. Svako pomalo ''ludi'' kada je student. Problem je što sadašnji studenti, zbog bede koja je snašla njihovu zemlju, nemaju svetlu budućnost a samim tim ni želje da samo malo luduju, već su primorani da se bore za egzistenciju. Kad već drugi nisu imali **** da kažu da je car go, neko je morao...

Taman posla svi. Ono što hoću da kažem je da se danas fetišizira reč student, da se gura narativ ako je neko student da je po difoltu pametan, bezgrešan, da je njegovo mišljenje vrednije od onih koji npr imaju samo srednju.
To se radi iz političkih razloga, jasno.
Ja živim u Swe pa ne mogu iznutra da osetim tu bedu kod nas ali kad dodjem dole nemam gde da parkiram auto, čak se i postidim sta vozim, kafići puni, svi imaju super mobilne, prijatelji i poznanici objavljuju fotke na Facebook- u iz Grčke, Italije...

Malo mi teško poverovati u tu priču o bedi.

Баш нико?
Верујем да нема никог. Зато што ми је то целодневни хоби, буквално све време тако мозгам док сам будан а истовремено имам 0 друштвеног живота и повезаности и са ким, живим изоловано не рачунајући посао и продавницу који су морање али где ни са ким не комуницирам. Ја сам зависник од тога, тај начин размишљања ме је једини опуштао у кризним ситуацијама када нисам имао алкохол јер сам тако научио да други нису безгрешни и доводило ме је то до скоро измењеног стања свести, никад нећу постати зависник од алкохола јер ми је већа зависност од таквог изолованог критичког начина размишљања и анализирања буквално свега и свачега.

Back