Da li 32-bitni programi mogu raditi na računaru sa 64-bitnim operativnim sistemom?

Poruka
1.516
Imam hardver koji može da radi na 32-bit i na 64-bit, programi koji mi trebaju rade na 64-bita. Hoću da hardver prebacim da radi na 64-bit, ali imam dosta programa koji su na 32-bit i koji mi trebaju pa me zanima da li će funkcionisati... Mislim da neće, ali eto da pitam da li neko zna sigurno da li će ti stari programi raditi ili ne?

Pola pola je u praksi....
Teoretski je 100%, ali pusti teoriju...

Meni je najgore Firefox na x64 sistemu, to je memory leak, suplje kao busna kofa...i to sve verzije od 33ojke pa novije...
Znaci to spada u 32bita koji kao rade na x64, ali u prilicno sakatom stilu...a neki se i ne pokrenu...

- - - - - - - - - -

Ali x64 nema RAM ogranicenje kao 32bit....

Pola pola je u praksi....
Teoretski je 100%, ali pusti teoriju...

Meni je najgore Firefox na x64 sistemu, to je memory leak, suplje kao busna kofa...i to sve verzije od 33ojke pa novije...
Znaci to spada u 32bita koji kao rade na x64, ali u prilicno sakatom stilu...a neki se i ne pokrenu...

- - - - - - - - - -

Ali x64 nema RAM ogranicenje kao 32bit....
Svaka cast.Nece bas svi programi da rade,ako su 32 bitni,na 64bitnom OS-u

Imam hardver koji može da radi na 32-bit i na 64-bit, programi koji mi trebaju rade na 64-bita. Hoću da hardver prebacim da radi na 64-bit, ali imam dosta programa koji su na 32-bit i koji mi trebaju pa me zanima da li će funkcionisati... Mislim da neće, ali eto da pitam da li neko zna sigurno da li će ti stari programi raditi ili ne?

Svaka nova CPU arhitektura podržava jedan korak predhodne tako da X64 može X86 ili X86 može X16 a ne može X64 i X16, bar je tako bili do sada.

Odgovor je... Može...

Добро мислиш, али ниси сигуран...:think:

Back