da imam jedan dan...

BlackLeather

Iskusan
Banovan
Poruka
6.173
tema nije nešto psihološka više onako kreativna ali psihologija leži u svemu
postoje lčjudi koji s etobož kunu u onu - bolje živeti 1 dan kao car nego 100 godina kao slepac
e sad kako biste vi proživeli vaš carski dan? šta biste spakovali u tih 24h?

ne
zivot vredi svaki dan
al je jedan dan malo za zivot
a, kamoli za uzivanje u zivotu

cico niko od nas ne zna da li je ono sto imamo na raspolaganjuvremenski ograniceno na joj jednu deceniju, godinu, mesec, dan, sat, minut
razuem sta hoces da kazes, ali mnogi cekaju sutra i nesto veliko u svom zivotu da bi mogli da podvuku crtu i kazu - e sad sam proziveo
a zivot nema reprizu, samo propusteno vreme

cico niko od nas ne zna da li je ono sto imamo na raspolaganjuvremenski ograniceno na joj jednu deceniju, godinu, mesec, dan, sat, minut
razuem sta hoces da kazes, ali mnogi cekaju sutra i nesto veliko u svom zivotu da bi mogli da podvuku crtu i kazu - e sad sam proziveo
a zivot nema reprizu, samo propusteno vreme

slazem se
ali tema nije postavljena tako
vec sta bi radili da imamo jedan dan
znaci u startu znas da raspolazes jednim danom
i ja ne bih radila nista, bas zato sto obozavam zivot
te bi mi lakse bilo da ga prespavam, samim tim negiram, no da citav dan provedem jurcajuci i pokusavajuci da uradim sto vise i zaleci sto nemam jos

Od kada sam se razbolela, svaki dan živim tako. Ne kao da mi je zadnji, poslednji ne dao Bog..ali eto, da ga maksimalno iskoristim, udahnem. Jedan više osmeh, jedna više radost, ne znam..jedno više od onoga što nekada nisam radila. Bilo šta. Naučila sam da cenim jako svaki dan. Zato što mi je u danima bolesti, jedan dan bio kao godina. Minut kao sat. A, sat kao čitava večnost. Kada to prođeš, drugi su ti prioriteti. Dragocenosti. I važnosti. Nekada to nisam vrednovala, uzimala sam zdravo za gotovo i žao mi je, što sam provela tako dragocene dane, mesece, godine u nekim stvarima, u kojima nisam trebala, u ljudima koji to nisu zaslužili, utapala vreme u ulude stvari..beznačajne i bezvredne. U stvari koje su me iscrple i dovele na rub, soptvene propasti. Tada sam se opametila i uzela svoj život u svoje ruke. Ne dopuštajući ikome više, bilo da na to utiče ili da mi (po) kvari.

Šta bih radila? Kao što radim i svaki dan od dana, na koji se moj život svodi, pre toga i od toga, znate. Ja svoj život temeljin na tome; čitav svoj život sam živela ispravno. I da mi zaista ostaje samo taj još jedan dan, ja opet ne bih srljala ničim, kao što ni do sada nisam. Ne bi mi jedan dan činio u tome razliku, da sve ono prethodno divno učinjeno, što iza mene ostaje ili bi ostalo, s ovim jednim poremetim ili uludo bacim.

:hvala:

tema nije nešto psihološka više onako kreativna ali psihologija leži u svemu
postoje lčjudi koji s etobož kunu u onu - bolje živeti 1 dan kao car nego 100 godina kao slepac
e sad kako biste vi proživeli vaš carski dan? šta biste spakovali u tih 24h?
to su budaletine od polukrimosa izmislile a svako od nas moze imati kesh izlaziti i iebavati kurrave za sicu..mozda je za njih ta brzina i smrkanje belog izedanje prasetine carski za mene je dusevni mir i svest o realnosti uzviseno stanje

Back