Polovinom maja ove godine laporaskopskom metodom odstranjena mi je zucna kesa. Postoperativni tok super. Nedelju dana po operaciji u ispljuvku se pojavljuje tamna zgrusana krv koja traje 67 dana. Pulmolozi su posumnjali u emboliju pluca tako da sam proveo desetak dana na bolnicko ispitivanje gde mi je radjena bronhoskopija,sintigrafija i ostali pregledi koji su eliminisali pocetnu dijagnozu o emboliji pluca. Tada mi je radjena analiza d-dimera i njegova vrednost je bila 598. ORL nalaz uredan, gastoentroloski nalaz uredan,endokrinoloski nalaz uredan. Krvavi sipljuvak prestaje sam po sebi bez ikakvih medikamenata i dijagnoze odakle se pojavio krv u ispljuvku. Redovno pratim d-dimer i u Zavodu za transfuziju postajem inventar, odnosno na svake dve nedelje rade se analize d-dimera. Nikada nije pao na normalu-uvek je bio izmedju 290 i 300 da bi posle jucerasnje analize krvi rezultat bio 400. Sta da radim kad mi niko ne odredjuje terapiju niti se ozbiljno pozabavljuje time. U medjuvremenu radjene su mi alergijske probe i utvrdjena povisena vrednost AcLA IgM=20,7. Po struci sam inzenjer elektrotehnike tako da su mi ovi pojmovi nepoznati. Medjutim pomocu pretrazivaca na Netu dosao sam do saznanja koja me duboko brinu. Molio bih strucni komentar o svemu ovome ili upucivanje na odredjenu medicinsku ustanovu. Unapred hvala.