CVEĆE ZA TERASU ? ... predlozi ....

gost 279531

Stara legenda
Poruka
80.235
:)

Obožavam cveće, pa predlažem da imamo temu o cveću. Ako je treba premestiti na drugi pdf, ... ok. :lol:

Koncepcija teme je da svako od nas kaže koju biljku želi, koja strana sobe, terase, ili opet, obrnuto : Šta za ovu stranu terase ?

Bilo je i više nego jasno :D :lol: ...

Ja prva : Imam pitanje : Koje cveće za terasu meni odgovara ? Terasa je istok. Peče sunce do 12h, bar ...

Ajmo ideje..

I , molim kolege/koleginice ljubiteljice cveća da se pridruže sa svojim pitanjima, odgovorima, predlozima, idejama :D

I, molim drugare, samo konkretna pitanja, konkretni odgovori, konstruktivni predlozi, neka ovo bude praktično.

Poslednja izmena:
marihuana_na_balkonu_starica.jpg

ja volim sitne diskretne cvetice kad je prolece-leto, jer ima puno zelenila..
a konkretnije cvetove volim u jesen
tako da u jesen na svojoj terasi imam hrizanteme, a sada imam nevestin veo, koji cveta do jeseni i turski karanfil koji fenomenalno mirise..njega sam ubacila u saksiju sa perenama i nekom visegodisnjom biljkom za koju ne znam kako se zove, a koja je sad tek pocela da pusta listice..
za dve nedelje bice sve grancice zelene..
i ovo je terasa na istocnoj strani..

002-1.jpg

004-3.jpg

Lepe terase :D

:klap:

Reci mi koja je ovo biljka sa belim cvetićima? :) Nevestin veo?

jeste
meni je ona najlepsa
diskretni cvetovi, a zbun ogroman..i tako lepo terasa izgleda sa njom..
vrelo zahvalna za odravanje..
nju cak nosim i tati na orlovacu..dovoljno je da je jednom nedljno zalijem i po najvcem suncu, tako sto saksiju zaronim u drugu koja je napunjena vodom i svake nedelje me saceka lepa biljka..
sve do oktobra, novembra..

Nisam za petunije, uopšte nisam za jednogodišnje biljke :D, ali ukusi se razlikuju :D ... petunije su za hlad više, jel, ??

jeste
meni je ona najlepsa
diskretni cvetovi, a zbun ogroman..i tako lepo terasa izgleda sa njom..
vrelo zahvalna za odravanje..
nju cak nosim i tati na orlovacu..dovoljno je da je jednom nedljno zalijem i po najvcem suncu, tako sto saksiju zaronim u drugu koja je napunjena vodom i svake nedelje me saceka lepa biljka..
sve do oktobra, novembra..

Je li višegodišnja?
I gde da je nađem? Pelcerom, kako se razmožava, užiljuje se? :think:

Stvarno bi idealna bila za moju terasu. Je li u žardinjerama zasađena? :think:

Nisam za petunije, uopšte nisam za jednogodišnje biljke :D, ali ukusi se razlikuju :D ... petunije su za hlad više, jel, ??

Je li višegodišnja?
I gde da je nađem? Pelcerom, kako se razmožava, užiljuje se? :think:

Stvarno bi idealna bila za moju terasu. Je li u žardinjerama zasađena? :think:

nije,prodaje se u saksijama..jeste visegodisnja..
imas na pijacama na delu gde se prodaje cvece..manji zbunovi su oko 300din, srednji 500, veci 800

u žardinjerama na dnevnoj sobi sadim ''dan i noć''...on je dobar do avgusta, a posle posadim vinke (na donjoj slici). na terasi su mi uvek muškatle...sve ovo odlično izdržava vrućinu, jer sam na sunčanoj strani...ali, redovno zalivanje (izjutra) je važno, naravno :D

Ove vinke mi zanimljive :) , ima li toga na pijacama? I podnosi, kažeš jakooo sunce? :D
Višegodišnja ili ne?

nije,prodaje se u saksijama..jeste visegodisnja..
imas na pijacama na delu gde se prodaje cvece..manji zbunovi su oko 300din, srednji 500, veci 800

Pitanje je da li to ima kod mene :(

A najviše mi odgovara :) :) :)

Hvala dive :heart:

Ove vinke mi zanimljive :) , ima li toga na pijacama? I podnosi, kažeš jakooo sunce? :D
Višegodišnja ili ne?

mislim da nije višegodišnja. posadila sam je prvi put prošlog (užasno vrućeg) leta jer mi je rečeno da odlično podnosi sunce, i - tačno je :) sadnice nisu skupe, oko 30 do 40 din je po saksijici....ima je na pijacama tek od juna meseca, mislim.

:lol:
tačno, eno i Doca je ponudio gore, višš kako je babac nasmejan i zdrav :hahaha:
Znači... svi da sletimo kod Ptice na terasu :D

Pre nekoliko godina bilo u stampi, pokupila murija neku babu, nasli joj tu konoplju na terasi nedovrsene kuce, kaze babac da ju je gajila jer je dobra protiv komaraca, muva i tako te letece gamadi. :lol:
A cvet maka je predivan, ta biljka je potpun ugodjaj, i estetski, i zdravstveno, i gurmanski... :lol:

Back