Cveće na prozoru,balkonu,terasi...

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znam da bi ovo trebala na temi bastensko cvece, ali posto moja boravi na terasi ja cu je ovde okaciti.
Kupila je u suboti sa pupoljkom koji je bio svetlo crvene boje, medjutim danas se otvorila sva i ona je narandzasta :eek:,ali ne mari dopada mi se i samo da znate prelepo mirise i miris joj je dosta jak. Inace nadam se da je puzavica, bar su mi tako rekli jer bih htela da mi okiti balkon , naravno s godinama.:D
Moja prva ruza.:zaljubljena:

nalence021.jpg

nalence022.jpg

Da li je kasno da sada nesto posadim za terasu? Mislio sam, s obzirom da je otvorena i jugo-zapadna ekspozicija muskatle, eventualno prkos? Saveti?

Mozes jos uvek zasaditi muskatle ali kao formirane biljke. One podnose suncana mesta i cvetace do oktobra. Posle ih moras uneti i sacuvati za sledecu sezonu. Preporucila bih ti zonalke ili padajuce. Verovatno ih jos ima na pijacama.
I za hrizanteme je kasno da se sada sade. Mozeds kupiti vec rascvetane ali nesto kasnije. One ne podnose jako sunce . U septembru ce se pojaviti rane jesenje koje imaju ogromne cvetne krosnje a kasnije i jesenje kojima vise odgovara hladnije vreme.

Mozes jos uvek zasaditi muskatle ali kao formirane biljke. One podnose suncana mesta i cvetace do oktobra. Posle ih moras uneti i sacuvati za sledecu sezonu. Preporucila bih ti zonalke ili padajuce. Verovatno ih jos ima na pijacama.
I za hrizanteme je kasno da se sada sade. Mozeds kupiti vec rascvetane ali nesto kasnije. One ne podnose jako sunce . U septembru ce se pojaviti rane jesenje koje imaju ogromne cvetne krosnje a kasnije i jesenje kojima vise odgovara hladnije vreme.
Super onda biće muškatle, hvala na savetu

Back