Cvece na dar

Stevcina zabica

Stara legenda
VIP
Poruka
98.642
Volite li da poklanjate cvece devojkama, zenama, majkama, sestrama, deci?
Kupujete li saksijsko ili rezano? U cvecarama, rasadnicima, na pijaci ili kod ulicnih prodavaca?

73480746_1470585313091962_279626203533101420_n.jpg

Volim :heart: Nikada rezano. Uvek zivo.

Nikada u cvecarama. Niti imaju izbor a i mnogo je skuplje nego drugde.

Kupujem obicno iz rasadnika a u poslenje vreme i iz malih oglasa, tako sam nasla bananu od preko 3m za 1000 din...
Na pijace redje idem, ali ako svratim, obavezno neki zelenis kupim, makar lukovicu ili pelcer necega :D

Uglavnom kupujem saksijsko. Kupujem i poklanjam!Na pijaci cveća ili u cvećarama.Dobijam i "rasad", pa nešto gajim sama.

imate li i bastice ili samo terase?
ja muskatle drzim na prozoru a patim za veeeelikom terasom
ali zato, svekrvi obozavam da kupujem bastensko cvece :zaljubljena:

imate li i bastice ili samo terase?
ja muskatle drzim na prozoru a patim za veeeelikom terasom
ali zato, svekrvi obozavam da kupujem bastensko cvece :zaljubljena:
Imam veliku terasu. Muškatle su u dvorištu u velikim saksijama.Njih držim negde po obodima staza i stepeništu, tako lepše izgleda.U bašti je mahom ružičnjak, božur, narcisi, ljubičice,zumbuli,...!

Не подносим резано цвеће. Понекад купим, али избегавам.
За венчања сам правила букете од Фереро Роше чоколадица уместо цвећа. Жао ми је што немам слику, а далеко је лепши поклон него букет резаног цвећа.
Двориште ми је пуно ружа, мислим преко 50 и то волим.

To jeste strasno...meni bi bilo strava i uzas da dobijem gomilu ruza posecenih, pa posle kada pocne da vene kao na groblju.
No ima nekih zena koje cak suse te bukete pa im visi po kuci...meni to...uzas...
Čak i na groblju su mi te "suze" i ti sečeni buketi postali prilično bizarni. Pre sam nosio ali više ne nosim cveće na groblje, i ceo taj običaj mi je totalno bez veze, u nivou onog nošenja hrane i pića preminulom.

Jednom prilikom sam video male Rome kako skupljaju te lepše bukete i bacaju ih drugarima preko ograde, valjda da ih ovi posle vrate cvećarima za neku nadoknadu, pa ih ovi posle opet prodaju. A kad kreneš sa parkinga, napadaju te kao lešinari i nude cveće, sveće, i šta sve ne. Kao na vašaru.

To jeste strasno...meni bi bilo strava i uzas da dobijem gomilu ruza posecenih, pa posle kada pocne da vene kao na groblju.
No ima nekih zena koje cak suse te bukete pa im visi po kuci...meni to...uzas...
Ja volim cveće u bilo kojoj varijanti! Sad sam se navukla na sadnju začinskog bilja.Takođe lepo izgleda i na manjim terasama u manjim saksijama.Volim i sobne biljke u stanu.
Ali,... ništa lepše od zelenila i drveća!Ništa leti ne pravi lepši hlad i ne odmara, kao šuštanje krošnji drveća.

Čak i na groblju su mi te "suze" i ti sečeni buketi postali prilično bizarni. Pre sam nosio ali više ne nosim cveće na groblje, i ceo taj običaj mi je totalno bez veze, u nivou onog nošenja hrane i pića preminulom.

Jednom prilikom sam video male Rome kako skupljaju te lepše bukete i bacaju ih drugarima preko ograde, valjda da ih ovi posle vrate cvećarima za neku nadoknadu, pa ih ovi posle opet prodaju. A kad kreneš sa parkinga, napadaju te kao lešinari i nude cveće, sveće, i šta sve ne. Kao na vašaru.
Da...kod nas isto kradu sve sa groblja, bilo vestacko, prirodno...pa cak i vade iz zemlje posadjeno cvece...Na zalost ne moze se vise tamo nista odneti :(

Zašto je užas?I ako ne uberes cvijet,on na kraju ipak uvene.A ruze bas brzo rastu i nije tragedija ako ih uberes i stavis u vazu.Cvijece i sluzi da bude ukras.🙂 Ja bas volim rezano cvijece za vazu.Volim i saksijsko,ali to je nesto sasvim drugo.

Volim . iskljucivo kupujem bukete od onih bakica sto se vidi da su bas napacene od zivota i to cvece.mi je najlepse .
A kad ga onako uvije puna ljubavi u obican novinski papir to mi je neato najlepse ...

To je druga prica sa Ciganima i preprodajom,ali ja volim odnijeti prirodno cvijece na groblje.Na grobu mojih najmilijih ima okolo malo zemlje i tu je uvijek posadjeno cvijece.To bas lijepo izgleda.
Kod nas je seosko groblje i niko,za sada, ne uzima to cvijece sa grobova.
Ne volim ono plasticno cvijece i kad vjetar raznese okolo tu plastiku.

volim da poklanjam cvece a i da primim cvece na poklon i cvecu kao poklonu se uvek najvise obradujem
poklanjam rezano a i saksijsko zavisi od namene i onoga kome poklanjam
da li voli da gaji cvece ili samo da ga gleda u vazni

Back