cuvena legenda POP MARTIN HIMOVIC

ljudi ja sam iz makedonije i evo citam vec nekol;iko dana o popu martinu i nesto mi nije jasno pa bih voleo ako iko moze i hoke da kontaktiramo i da razjasnimo neke stvari.
Prvo taj pop Martin himovic je dosta poznat i trazen i kod nas u Makedoniju ustvari dosta od onih mesta koje vi spominjete za one pestere i skrivnice i znakove koje je ostavio pop martin ista takva mesta sa istim imenima ima i kod nas ustvari da razjasnim radi se o regionu od kumanovo prema bugarsku na taj region.E sad nije mi jasno dal je moguce da pop Mrtin je baratao i po ovim krajervima i dal je moguce da su ta mesta koje se traze bas upravo ovamo u ove nase krajeve i da vam kazem da se kod nas prica da bas u jedno selo prema bugarsku granicu da u jednu pesteru ima neki islesan na karpu pop i kazu da je moguce da u toj pesteri se nazazi grob popa martina .
e sada neka se javi neko i daj da razjasnimo ovu istorisku prici,jer ja se bavim ovim sportom vek dugo vreme i sve je nekako pomesano nisto nema konkretno receno sve se ponavljaju neke iste stvari i sve se vrti u krug.evo i moj meil boban_d_73@yahoo.com
pozdrav :)) vidim pricate o opo martinu pa ako znate tako dobro o njemu mozemo razgovarati na tu i na mnoge teme vezane za rimske stvari ili turske znam dostaa o tome ali nemam tim ljudi koji hoce da rade samnom pozdrav i hvala na saslusanju ukoliko zelite da se javite moj mail na msn je miljandamnjanovic@gmail.com

Da bre, da, pored celog dana rada u polju oni imaju vremena za dokonost... Sve ostalo shto si napisao jeste tachno, donekle jer, da neshto postoji- postoji, zato shto za svaki mit mora da postoji neka osnova. Da su ljudi umirali tamo- jesu. Samo je pitanje da li je to mesto gde su umirali uopshte ta Smokova rupa, ili se tamo nalazi neshto drugo, neshto shto daje dobru osnovu za prichu. Balkan je poznat po tome da svaku malu stvar moze pretvoriti u veliku, samo ako postoji mala mogucnost za to. Zato je taj region pun legendi i predanja bilo kakvog kova.

Dobar dan vidim znate o pop Martinu dosta toga pa bih vas zamolio da stupimo u kontakt zapravo ja se bavim tim stvarima profesionalno i moj otac takodje znam za tu rupu i znam da je zatrpana ali neznam gde se nalazi ako je budem nasao uz vasu pomoc postoji mogucnost da zavrsimo posao molio bih vas da mi se javite na msn miljandamnjanovic@gmail.com dostupan svakog dana od 3h do 11 h

ja sam aca,moji preci su iz trnskih odrovc blizu manastira poganovo, posto vidim da se ovde prica o nekom mehanizmu ja tvrdim da to nije tacno,ja sam bio u smukovoj pecini da vam opise : pri ulasku u pecini imate jednu rupu dubine 5-6 metra,gde postoje merdevine koje su postavili jos davno neki istrazivaci, na kraju tih merdevina se nalazi jedna zaravan, na oko 10-ak metara je ta jama koja kako kazu verovatno silazi skroz do reke kao sto je neko vec reko tu se moze spustiti jedino uzetom,dalje nisam smeo da idem...do sad su u toj pecini poginulo 10 ljudi zadnji je poginuo sumar 52god koga su spustili uzetom unutra i kad su ga izvadili covek je zanemeo i odma sutradan je i umro kao sto je bio slucaj i sa preostalih 9 ljudi to govori da dole ne postoji nikakav mehanizam koji ih ubija...cuo sam od mog dede loji je umro pre oko 8 god u svojoj 96god zivota da se na vrhu pecine tacno na petrovdan na tom brdu gorela vatra,sad se vi pitate odakle vatra,postoji jedna ruda koja pri dodiru sa kiseonikom i ispusta otrovan gas a i ako niste znali da je i zlato jako opasno po zdravlje jer od stojanja oko njega se nakupi taj smrtonosni gas....sad ja bas neznam da vam detalno opisem sve to ali cim bude bilo prolece idem opet u tu pecinu pa cu vam detaljno sve izloziti...
przdrav vidim znate o pop Martinu dosta zanimljivu stvar zapravo ja sam profesionalni tragac za takve stvari pored mog oca znam za tu smokovu pecinu ali nezanam gde je tacno ako bi ste mi pomogli da je nadjem mogli bi smo zajedno zavrsiti tu legendu jednom za svagda i utvrditi dali je tacna moj ujak radi u Nasinom istitutu i bavi se satelickim snimanjem po arhioloskim nalazima moj mail je miljandamnjanovic@gmail.com pa se javi te pozdrav

Back