Cuvanje kucnih ljubimaca dok ste na odmoru

Pre bih psa ostavila u pansionu gde bi imala makar kerece drusto, igrala bi se i bila umorna dovoljno da spava po celu noc....

a u stan nepoznat da mi ulazi... Ne hala sto zbog mog nepoverenja sto zbog toga sto ne znam kako bi moj pas na to reagovao...Ovako ako bih je odvodila jedno mesec dana redovno tamo da se upozna, a i ja... lakse bi joj bilo....

JA ZNAM I TO JE PROBLEM

Pretpostavljam da ste do sada imali prilike da cujete sta je to pet sitting?To je cuvanje kucnih ljubimaca (cuvanje pasa, cuvanje macaka, cuvanje ptica, cuvanje zivotinja) u kuci, odnosno stanu, vlasnika. Prednosti ovakvog nacina cuvanja zivotinja, u odnosu na pansione, i ostale nacine cuvanja, su ogromne. Pocnite od stresa koji ljubimci dozivljavaju u toku odsustva vlasnika. Taj stres se dodatno uvecava boravkom u nepoznatom okrizenju (pansioni,npr).Ne treba zanemariti i mogucnost infekcije, ne zaboravite buve, krpelje i ostalu gamad koja maltretira vase zivuljke.Interesujeme vase misljenje.Da li je pet sitting sigurnija i zdravija varijanta cuvanja kucnih ljubimaca dok su vlasnici na odmoru, na poslu ili na veceri u restoranu?

Morao sam sve ovo da citiram da bih vas sve podsetio,a mnogi su se i udaljili od teme,da se radi o Pet Care Sittng servisu pod nazivom MONA,zato bih zamolio autora ovog posta,a pretpostvaljam da se radi o vlasniku agencije,ili nekome ko tu radi,da se konacno oglasi.
Ja sam vlasnik vise ljubimaca (pas /velika rasa/,macak,egzoticne ptice /guld amadine,spic amadine,rizarice.../,dva akvarijuma),naravno tu je i nezaobilazno kucno bilje koje stvara odgovarajuci dekor,pa me interesuje kakav je cenovnik usluga za ovakvu menazeriju,dolazak dva puta dnevno,odnosno izvodjenje psa dva puta dnevno...ostalo je potrebno samo nahraniti i napojiti i ocistiti cat litter tray.Interesuje me, barem okvirno,cena po danu usluge.
Inace,i sam sam pristalica da bez gazde nema dobrog cuvanja,ali,mislim da sam posle punih 17 g zasluzio da ponovo vidim more,makar i ono bivse nase...

Morao sam sve ovo da citiram da bih vas sve podsetio,a mnogi su se i udaljili od teme,da se radi o Pet Care Sittng servisu pod nazivom MONA,zato bih zamolio autora ovog posta,a pretpostvaljam da se radi o vlasniku agencije,ili nekome ko tu radi,da se konacno oglasi.
Ja sam vlasnik vise ljubimaca (pas /velika rasa/,macak,egzoticne ptice /guld amadine,spic amadine,rizarice.../,dva akvarijuma),naravno tu je i nezaobilazno kucno bilje koje stvara odgovarajuci dekor,pa me interesuje kakav je cenovnik usluga za ovakvu menazeriju,dolazak dva puta dnevno,odnosno izvodjenje psa dva puta dnevno...ostalo je potrebno samo nahraniti i napojiti i ocistiti cat litter tray.Interesuje me, barem okvirno,cena po danu usluge.
Inace,i sam sam pristalica da bez gazde nema dobrog cuvanja,ali,mislim da sam posle punih 17 g zasluzio da ponovo vidim more,makar i ono bivse nase...

Bez obzira koliko volite svoje ljubimce - a u to ne treba sumnjati, budući da ih imate u tolikom broju - 17 godina je više nego "pristojna" pauza od odlazaka na godišnji odmor. Ukoliko posetite naš web site: www.monapetcare.com, videćete da smo supruga i ja, upravo zbog toga, došli na ideju da pokrenemo celu priču u vezi sa pet sittingom. Probali smo varijantu sa pansionom, ali, u našem slučaju, to se pokazalo kao najgora moguća odluka (naravno, ne mogu da govorim o svim pansionima na teritoriji Beograda, jer verujem da ima ljudi koji se time zaista ozbiljno i stručno bave, već isključivo o pansionu u kome smo mi ostavili našu Monu).
Očekivano je (i to nije tipično samo za Srbiju, kako neki žele da predstave) što svi imaju određenu ogradu prema puštanju nepoznate osobe u svoj stan/kuću. Obilje dokumentacije koja se potpisuje pri zaključenju ugovora između klijenata i agencije Mona Pet Care, reputacija, baza klijenata i, pre svega, stručno osoblje, su naše "oružje" u razbijanju ove i sličnih predrasuda.
Kada su cene u pitanju, poslovna politika je da se one dogovaraju u ličnom kontaktu sa klijentom - postoji, naravno, fiksni cenovnik za određenu vrstu usluga, ali se on modifikuje u odnosu na specifične zahteve svakog klijenta. Cenu određuje više faktora: broj i vrsta kućnih ljubimaca, broj dnevnih poseta/šetnji, dnevne ili noćne posete, 24/7 usluga, dodatne usluge koje ne moraju biti isključivo vezane za vašeg ljubimca (npr. zalivanje cveća, travnjaka...)...
Ukoliko ste zainteresovani za naše usluge, pozovite nas na brojeve telefona koji se nalaze na site-u, ili nam pišite na monapc@verat.net. Biće nam zadovoljstvo da sarađujemo.
Pozdrav,
Ivan Janković
Mona Pet Care

Tek sad vidim ovu temu, a za G-dina Jankovica sam relativno skoro cula na TV-u (ako se ne varam).

Dva puta sam privatno dala macora na cuvanje u tudj stan, kod zene koja je cuvala jos macaka, u malo prostora i uz urlikanje njenog psa iz susedne prostorije. Posle drugog puta sam prestala jer sam tek tada videla ono sto mi je bilo sakriveno i precutano prvi put. Macor me je mrzeo kao Nemca onog dana kada sam ga vratila smrdljivog kao da je tvor.

Posle toga mucila sam se placajuci najblizu rodbinu da bi ga cuvali u mom stanu, a trenutno u takvim situacijama placam obliznju komsinicu. Bolje resenje od prethodna dva. Nije idealno, ali je pristojno i prihvatljivo.

Ovaj novi fazon sa agencijom me svakako interesuje (pogledacu sajt) i bitne su mi informacije kao sto je licni kontakt sa ljudima koji ovo rade, kako izgleda agencija, gde su vec radili, ko radi za njih, kako mozemo da verujemo jedni drugima, za koga su radili, cena i sl.

Zdravo svima!

Pozdravljam ovu temu. Kao veliki ljubitelj pasa došao sam na ideju da sa njima podelim ovo parče raja gde i sam živim sa svojom porodicom. Veliki plac iza Avale, prirodno okruženje, moje iskustvo rada u veterinarskoj ambulanti, kao i naša ogromna ljubav prema psima, glavni su faktori za pokretanje ovog projekta.

Osnovna razlika od uobičajenog pansionskog čuvanja pasa bi bila u tome da u našem pristupu nema mesta hladnim kavezima i vezivanju pasa. Jednostavno, psi koji bi nama bili povereni na čuvanje, živeli bi sa nama u našem dnevnom boravku i igrali se sa nama u našem dvorištu. To bi ujedno bila i neka vrsta rehabilitacije za pse, koji bi se uz nas oslobodili stresa i po povratku svojim vlasnicima doneli pozitivnu energiju koja je svima nama potrebna.

Želeo bih da saznam kakvo je Vaše mišljenje i interesovanje za ovakav način brige o psima. Prihvatam sve komentare, sugestije, pa i preporuke.

Pozdrav!

Zdravo svima!

Pozdravljam ovu temu. Kao veliki ljubitelj pasa došao sam na ideju da sa njima podelim ovo parče raja gde i sam živim sa svojom porodicom. Veliki plac iza Avale, prirodno okruženje, moje iskustvo rada u veterinarskoj ambulanti, kao i naša ogromna ljubav prema psima, glavni su faktori za pokretanje ovog projekta.

Osnovna razlika od uobičajenog pansionskog čuvanja pasa bi bila u tome da u našem pristupu nema mesta hladnim kavezima i vezivanju pasa. Jednostavno, psi koji bi nama bili povereni na čuvanje, živeli bi sa nama u našem dnevnom boravku i igrali se sa nama u našem dvorištu. To bi ujedno bila i neka vrsta rehabilitacije za pse, koji bi se uz nas oslobodili stresa i po povratku svojim vlasnicima doneli pozitivnu energiju koja je svima nama potrebna.

Želeo bih da saznam kakvo je Vaše mišljenje i interesovanje za ovakav način brige o psima. Prihvatam sve komentare, sugestije, pa i preporuke.

Pozdrav!

JA SAM VEOMA ZAINTERESOVANA ZA TU VRSTU USLUGE S OBZIROM DA IMAM TRI PSA. INTERESUJE ME CENA USLUGE NA DAN. DA LI JE UKLJUCENA I HRANA ILI POSEBNO TREBA DONETI HRANU? HVALA

Zdravo svima!

Pozdrav!

pa sad...s vama u dnevnom boravku...to valjda ukljucuje da se
psi po defaultu jedni s drugima ok slazu
sto je cesto daleko od realnosti...

Zdravo svima!

Pozdrav!

pa sad...s sama u dnevnom boravku...to valjda ukljucuje da se
psi po defaultu jedni s drugima ok slazu
sto je cesto daleko od realnosti...

Sve je to odličan predlog, ideja, akcija. Sve mi se sviđa. Samo da znate da ne možete tek tako odmah osvojite simpatiju bilo koju životinju, svakako da možete odmah uzmete i čuvate ali simpatiju to ne ide tek tako.Pre nego što preuzmete neku životinju, treba da ona vas dobro upozna i vi takođe nju, da biste imali obostrano poverenje i zadovoljstvo, i na kraju ona liže vašu ruku. Ako među vama nemate poverenje i sigurnost, džaba sve.

Back