Ćutanje je zlato?

Još jedan iz sela

Poznat
Banovan
Poruka
7.335
U naše selo, u neku poluilegalnu lekarsku ordinaciju, određenim danima, dva puta mesečno, dolazi izvesni specijalista.
I, tako, jedan moj rođak, iz još zabačenijeg sela, dođe u tu ordinaciju, čeka na red, unutra zagušljivo, zimogrožljivi starci stalno zatvaraju vrata, furuna samo dudnji, isparenja, neprijatnih mirisa i bakterija u izobilju. On, siromah, izađe ispred da sačeka svoj red. U tom času banu i neka babadevojka, od svojih četrestak godina, upita ga o doktoru, redosledu, načinu prijava za pregled, uđe unutra, ali ubrzo izađe napolje. Oni započeše neku komunikaciju u početku punu neprijatnih pauza, kao što obično i biva između osoba suprotnog pola koje nisu vešte komunikaciji.
Tako se oni upoznaše, i započeše vezu.
I, sad, on bi da se ženi, ali se brine da ona ne bi mogla da ima decu, a on bi voleo da ima decu, brak bez dece za njega i nema puno smisla. Oboje su ljubavna sirotinja, baš jedno za drugo, oboje iz sela, ona se premišljala oko udaje, godine proletele, nekad je i bila lepuškasta, ali sad je to izbledelo. On je približnih godina, nešto mlađi, svi mu *****ju kako je odavno trebao da se oženi, o tome tupe i meni koji sam 20 godina mlađi, mogu misliti koliko njega dave.

E, sad, ta budala pomišlja da bi bio greh prema toj ženi da joj unapred ne kaže kako i zašto bi njihov brak mogao imati budućnost. Smatra je dobrim čeljadetom koje ne zaslužuje da bude povređeno, i da unapred zna šta može da očekuje. On gaji neku slabašnu nadu da bi, jednog dana, mogao sresti i mlađu osobu sposobnu za rađanje, sa kojom bi mogao imati decu, mada mi nije jasno kada će je sresti, ako već do sad nije takvu našao.
Da li biste vi volele da ovako nešto čujete, da unapred znate, da ne gubite vreme, ili da rizikujete, pa šta bude?
Šta mislite o ovoj situaciji?

A ne brine da možda on ne može da ima decu?

Bilo bi mi ok da mi neko kaže da mu se sviđam, ali da želi da ima decu, i da nije siguran da može da ih ima sa mnom. Neka se pregledaju, i bace na posao (pravljenja deteta) što pre, ako su zaljubljeni. Šta sad, nekome se ljubav deci u dvadesetoj, a nekome u četrdesetoj... nije kasno, još uvek.

ako on misli vec da moze bolje da prodje, super za njega - nek nadje.
bilo bi fer da je ne zavlaci bzvz, sigurna sam da bi ona prezivela taj uzasan udarac nekako... pa kad sledeci put naleti na nekog ko manje kalkulise, otvoreniji je, zna sta hoce, moze da zahvali ovome od srca sto je ostavio.
to sto je on zamislio da ona mozda ne moze da radja decu (ko da ima garancija da bi mladja mogla, to se nikad ne zna) i nasao prepreke u sebi, samo znaci da mu se ona ne svidja bas nesto, pa bi bilo fer prema oboma da tu povuce crtu i odjase dalje.
ne volim ljude koji sebi daju za pravo da precute bitne stvari iz ciste sebicnosti a pod maskom "ja ne bih da je povredim" - jer ako nadje neku drugu, super, a ako ne bice mu i ona dobra... jadna zena ako ostane pored njega.

U naše selo, u neku poluilegalnu lekarsku ordinaciju, određenim danima, dva puta mesečno, dolazi izvesni specijalista.
I, tako, jedan moj rođak, iz još zabačenijeg sela, dođe u tu ordinaciju, čeka na red, unutra zagušljivo, zimogrožljivi starci stalno zatvaraju vrata, furuna samo dudnji, isparenja, neprijatnih mirisa i bakterija u izobilju. On, siromah, izađe ispred da sačeka svoj red. U tom času banu i neka babadevojka, od svojih četrestak godina, upita ga o doktoru, redosledu, načinu prijava za pregled, uđe unutra, ali ubrzo izađe napolje. Oni započeše neku komunikaciju u početku punu neprijatnih pauza, kao što obično i biva između osoba suprotnog pola koje nisu vešte komunikaciji.
Tako se oni upoznaše, i započeše vezu.
I, sad, on bi da se ženi, ali se brine da ona ne bi mogla da ima decu, a on bi voleo da ima decu, brak bez dece za njega i nema puno smisla. Oboje su ljubavna sirotinja, baš jedno za drugo, oboje iz sela, ona se premišljala oko udaje, godine proletele, nekad je i bila lepuškasta, ali sad je to izbledelo. On je približnih godina, nešto mlađi, svi mu *****ju kako je odavno trebao da se oženi, o tome tupe i meni koji sam 20 godina mlađi, mogu misliti koliko njega dave.

E, sad, ta budala pomišlja da bi bio greh prema toj ženi da joj unapred ne kaže kako i zašto bi njihov brak mogao imati budućnost. Smatra je dobrim čeljadetom koje ne zaslužuje da bude povređeno, i da unapred zna šta može da očekuje. On gaji neku slabašnu nadu da bi, jednog dana, mogao sresti i mlađu osobu sposobnu za rađanje, sa kojom bi mogao imati decu, mada mi nije jasno kada će je sresti, ako već do sad nije takvu našao.
Da li biste vi volele da ovako nešto čujete, da unapred znate, da ne gubite vreme, ili da rizikujete, pa šta bude?
Šta mislite o ovoj situaciji?

Ако је прича озбиљна (у шта сумњам али добро) онда бих рекла само да је таквом лику боље да се уопште не жени... Јер шта ако сутра сретне неку лепшу, бољу, богатију, паметнију...? Што је сигурно, сигурно - боље нека он причека још следећих четрдесетак годиница за сваки случај....

Imaju vremena samo do kraja zivota ( u samoci) da kalkulisu, jer nije iskljuceno da i ona se ne premislja isto kao on , kao i oboje do sada ,,sta ako " naidje neko bolji...posto u zivotu ne vidjeh gorih slucajeva prozdrljivog misaonog kapaciteta , nego kod ljudi za koje nikad ne bih to ni pomislila da su obdareni tolikom neobjektivnoscu kad su oni sami u pitanju i sam realan zivot i kriticizmom kad su u pitanju drugi ( na koje oni inace i najvise usmjeravaju paznju (na druge) , jer je njihov zivot prazan papir, na kojem ne dozvoljavaju ni da se olovkom spusti tachka, a pogotovo ne daj Boze da se zacvrlja malo dublje..jer uvijek postoji sta ako , sta ako jer ovo sada nije dovoljno dobro. Kod takvih osoba , skakanje bendzo u zivot , sa svim rizicima nije ostvarivo, tako da
Ukoliko se ipak desi da se rastegnu kao zvake jeno pesesnaest godina u ispitivanju i cekanju, tj. kalkulacijama i ako se desi da se ipak zarizikuju i da se udruze...onda se moze ocekivati ogroman stepen okurazenja u prostoru i vremenu, jer kad stekne to bljutavo samopouzdanje kako ima sigurijicu za sporetom, koja jadna nije mogla naci nista bolje ( naravno da ce poceti tako da razmislja, ako ne sam onda i pod uticajem dragih bliznjih i daljnih iz okoline , koji su spremni na sprdnju svake vrste , a i sam pripovedach je upotrijebio stav kao prema pacenici , babadevojci , sto ce se u buducnosti samo pogorsavati...elem , kad oseti ribicu sigurijicu, za smederevcem u kujni, onda ce se okurazen zaleteti da spopada klinke , ucenice, snajke, frizerke , kafanske pevacice i ostale zene sve vajkajuci se da je naleteo na rospiju koja ga navata mladog i naivnog...a ona ce se neminovno u rospiju i pretvoriti, sto od sopstvenog vajkanja sto on takvog zivota koji je cheka u ovoj kalkuratorskoj zajednici ( bila ne bila bice ona kriva za sve pred Bogom i ljudima i ako on moze i ne moze i hoce i nece )...u takvom spoju oklagije i balvana mozda se i rode sitna deca...a mozda ce se izuchiti ashikovanju sa njom pa ce i navatati neku klinku zeljnu da unovchi svoje reproduktivne organe i udomi se na vreme i na izdrzavanje...
elem, a mozda bi mogli i biti sretni, kad bi znali da svaki rizik mora se zeleti i voleti, da bi se mogao podneti u svom svom zamahu krilima slepih miseva...
ko zna sta ce biti, ajde da stavimo kvotu u kladionici
uostalom, da je valjala vec bi se udala...kako ono kazu mudraci i mudroseri

Poslednja izmena:
ma ja sam za to da oni lepo sednu i da on njoj kaze,pazi,taka i taka stvar
pa onda se onu sto kaze gljiva udruze :) u brak,a ona koliko sutra potrazi mladjeg gladnog i zbunjenog edipovca koji dobro moze da je otrese sto bi rekle crnogorke,protresi me ka murvu(dud)
pa nek onda tog njenog bolesnika iz ambulante pozdravi masuci srednjim prstom,cao dragi

ma ja sam za to da oni lepo sednu i da on njoj kaze,pazi,taka i taka stvar
pa onda se onu sto kaze gljiva udruze :) u brak,a ona koliko sutra potrazi mladjeg gladnog i zbunjenog edipovca koji dobro moze da je otrese sto bi rekle crnogorke,protresi me ka murvu(dud)
pa nek onda tog njenog bolesnika iz ambulante pozdravi masuci srednjim prstom,cao dragi

Zatvarajte temu!!! :rotf: :rotf: :zcepanje:

on ako oce da bude bash baja, trebalo bi da presece, je l oce tu zenu ili nece, a ne to mozda. znaci ako nece, nece, ne mora da objasnjava zasto ako ga ona ne pita, a i tad ako oce. ako oce, onda je to to. ako mu ne ide ljubav, ne moraju ni dete da imaju, mogu da usvoje, mogu da se zabavljaju valjda bez braka neko vreme?

a da ti neko kaze, OK dobra si ti, bicu s tobom dok ne naidje mladja mislila bih da je prso i ne bih ga shvatala ozbiljno, jer ako ti to kaze igra igru nema smisla, ili bi me pogodilo mozda zavisi ali je sasavo. ili bismo se jos vise spojili ko braca ali ne znam kako to ide na seksualne odnose verovanto lose utice

ali verovatno ce ga ona pitati direktno ili ce da ispipa

Back