Čudne i divne životinje za koje možda nikada niste čuli

Ova afrička životinja je, što možda i ne čudi, poznata još i kao gazela žirafa - iako nije direktno srodna ni sa jednom.
Glava nije obavestila telo da je postala dron...:P
Ovo je jedan od najređih sisara na svetu, a nalazi se samo u Argentini.
Pa do pola oklopan, ostalo plišan... :cool: :mrgreen:
Ova životinja izgleda kao ukrštanje između svinje i nosoroga, a nalazi se na indonežanskim ostrvima.
zube viška ko fredi merkjuri...
Ovaj glomazni, biljojedni sisar je po obliku tela sličan svinji, ali ima kratku surlu. Široko je rasprostranjen u regionima Centralne i Južne Amerike i jugoistočne Azije.
stvarno me i zanima kako izgleda kad trči...
Kada ga vidite sklupčanog u daljini, ovaj slepi miš veličine dlana podseća na divnu lopticu pamuka. Nalazi se samo u Centralnoj Americi, a hrani se biljkama i voćem.
da mogu u kesicu da stanu...kupujem!
Ako neko stvorenje može da vas nadgleda, to je onda ovaj primat sa očima buba, koji grli drvo i izgleda kao da je u trajnom šoku. Jedan od najmanjih primata na svetu, težak je oko 140 gr, a visok je samo 15 cm.
intelektualac, jedini od svih nosi naočare...
Ovaj slepi miš neobičnog izgleda, skriven u džunglama Nove Gvineje, ima mnogo čudnih osobina, ali najizraženije su definitivno njegove izbočene nozdrve.
I on je nešto na brzinu spakovao od kuće...
Lebdeći kraj cveta da se nahrani, ovaj lepi leptir podseća na svog imenjaka u letu, pa čak i po zvuku. Voli cveće bogato nektarom.
deluje kao vitalni penzioner, a i mora da pipne svaki hleb...
Zebre nisu jedine koje nose pruge! Ovaj radoznali sisar je poreklom iz Demokratske Republike Kongo.
Kad prođete sveže okrečenim pešačkim prelazom...
U stvari, osa bez krila, ovaj upečatljivi, ali minijaturni jezivi puzavac je dobio ime po crno-belom uzorku koji podseća na kaput pande. Može se naći u Čileu, Argentini i određenim regionima Meksika.
ovo se zove "vući doope za sobom"...:cool::mrgreen:
Ova vrsta morskih sisara, poznata i kao morska krava, može se naći u tropskim regionima Indijskog i Tihog okeana. Dugong može da naraste do skoro 3 m i da teži oko 300 kg.
gender-fluidan...neka haljinica, pa da bude top...
Ovaj organizam se sastoji od prozirnog, želatinastog tela. To je lepljiva masa života koja se hrani pumpajući vodu kroz svoje unutrašnje filtere za ishranu. Ne može biti jednostavnije od ovoga!
haj-ho, haj-ho...haj-ho, haj-ho, haj-ho.....
Otkrivena u vodama Tasmanije, ova riba jednostavno ne može da se trudi da pliva. Umesto toga, koristi svoja ružičasta prsna i pelvična peraja da hoda po morskom dnu.
Izgleda kao gangster ili obezbeđenje na vratima nekog morskog kluba... dress code: red.:cool:
Ovaj autohtoni afrički sisar ima dugačak nos, otuda i njegovo ime.
prava tetka životinjskog carstva...:)
Ova vrsta delfina može se sresti u priobalnim regionima Azije. Nedostaje mu duga njuška karakteristična za delfine koje smo navikli da viđamo.
trenutno uživa, pa se ne stresira zbog malog nosa...;)
Ova košmarna vrsta pronađena je u Meksičkom zalivu 2002. godine, iako se verovalo da je izumrla.
kao prilepak-larva iz 8.putnika kom se pripišalo...
Nedavno otkriven u Indoneziji, ovaj retki vodozemac ima sposobnost da uveća i naduva svoj nos, iako je uvek spupšten nadole dok je životinja mirna i tiha.
kod njih je pričanje lovačkih priča u stvari mačevanje... ;)
Endemična za severozapadni region Kine, ova ugrožena retka životinja poznata je kao "magični zec" i živi na velikoj nadmorskoj visini, negde između 2.800 i 4.100 metara.
kao mačka toliko uplašena da je furnula u rikverc kroz evoluciju...

Meditira na grani i setio se da je zaboravio da isključi šporet...
Sedi u prvom redu balkona i uživeo se u operu
Mladunče peščanog crva s Dine...:cool:
Kako izgleda taj crv, ne sećam se?
Meni liči na ono čudovište, scena u kolibi u šumi, kad gura poklopac od wc šolje da izađe a tip preko sedi i ne da mu. :sad2:

Ako se smije dodati neka čudnovata živuljka ja bih izdvojila ovu, izgleda kao nešto iz sci-fi filmova :sad2:
eyJidWNrZXQiOiJjb250ZW50Lmhzd3N0YXRpYy5jb20iLCJrZXkiOiJnaWZcL2hvcnNlLXNob2UuanBnIiwiZWRpdHMiO...jpeg
horseshoe_crab_AP_23207757300312_me_0731.jpeg

1720172577323.png

Rak potkovica, životinja sa tri kičme, opstao je tokom više od 100 miliona godina, ali se sada suočava sa uništavanjem staništa i prekomernim izlovom hrane i krvi, koji se koriste u razvoju vakcina.

Nizijski prugasti tenrek

Pogledajte prilog 1574651

Ova vrsta sisara, slična ježu, može se naći u tropskim šumama Madagaskara. To je jedini sisar koji koristi stridulaciju da generiše zvuk, sličan onom kod zvečarke.
Sav je smešan, izgleda malo nervozan.

(Stridulacija je proizvodnja zvuka trljanjem jednog dela tela o drugi; česta je kod insekata, kao npr. cvrčaka.. ali je skroz neobična za sisare - prim. ja)
Zanimljivo...thanks na info :)

Ako se smije dodati neka čudnovata živuljka ja bih izdvojila ovu, izgleda kao nešto iz sci-fi filmova :sad2:
Pogledajte prilog 1574893Pogledajte prilog 1574894
Pogledajte prilog 1574895
Koliki rak
:eek:

Bio je u Praistorijskim životinjama, isto super tema.
(tamo su još neke životinjice odavde- babirusa, cipelarka, paklare)
Rak potkovica, životinja sa tri kičme, opstao je tokom više od 100 miliona godina, ali se sada suočava sa uništavanjem staništa i prekomernim izlovom hrane i krvi, koji se koriste u razvoju vakcina.
Mi i posle nas potop :cross:

I jedno pitanje: jel ona džinovska mokrica vrsta grinje? Ili je neka buba (ako je grinja onda joj se može oprostiti što je onoliko ružna :lol:)
Ma nije! To je morsko stvorenje, živi u okeanima i može da naraste i do pola metra.. (to oni koji žive u velikim dubinama, nekada i preko 2km... inače, ovi koji žive na par stotina metara su oko 20ak cm, što je kao malo bolje :roll: :lol:). Ali mi izgledaju totalno zastrašujuće! Kao da su došli sa druge planete!

To ti je Cica Ubica
Da si je video kako se pravila swatka :flert:... ali prokljuvila sam je :mrgreen:
:zcepanje: :zaljubljena:

Pogledajte prilog 1574893Pogledajte prilog 1574894
Pogledajte prilog 1574895
Pa ne samo da sme, nego ja baš volim kad se uključite! :heart2: Onda mi se baš nekako čini da ih volimo.. (životinje)..

A taj rak kog si postovala je načisto fascinantan! I da - i on mi izgleda kao vanzemaljac.. :D
Ali mislim da ih tako doživljavamo jer su mnogi vanzemaljci u filmovima prikazivani na taj način.. sa tim tvrdim oklopima, nogama i čeljustima..
Kako god.. nekad me životinje baš plaše svojim izgledom!
Ali čak i kad se to desi, ja moram da im priđem i bolje ih zagledam.. – Đurđija rulz... sve dok je nešto jednom ne pojede! :roll: :lol:

Ma nije! To je morsko stvorenje, živi u okeanima i može da naraste i do pola metra.. (to oni koji žive u velikim dubinama, nekada i preko 2km... inače, ovi koji žive na par stotina metara su oko 20ak cm, što je kao malo bolje :roll: :lol:). Ali mi izgledaju totalno zastrašujuće! Kao da su došli sa druge planete!
Ma ne samo što izgleda nego što jeste ! zastrašujuć :zeek:
Može da uštine! A možda čak i ugrize :zeek::mrgreen:

Back