Cudan zvuk

MORSKA VILA

Primećen član
Poruka
646
Pocela sam da primecujem cudan zvuk koji dolazi pozadi vozila kada malo brze otpustim kvacilo. Kako bih objasnila, nalik brzom leprsanju metala. Dal to ima veze sto je nedavno bio udaren odpozadi ne znam al bas nervira. Inace na mom modelu citroen c3 svako malo nesto tandrce od pozadi pogotovo kad vozim preko neravnina, kao zvuk federa. Al to i ajde pustim muziku i briga me al ovo me nervira sa pustanjem kvacila i zasto bas zvuk dolazi pozadi (ili se prenosi pa mi se cini).
Inace mali servis odradjen, zamenjeni stabilizatori, limar mi je ispravio ulubljeni deo gepeka iznutra).
Pozdrav za ekipu ovde koja strpljivo odgovara i pomaze :bye:

Pocela sam da primecujem cudan zvuk koji dolazi pozadi vozila kada malo brze otpustim kvacilo. Kako bih objasnila, nalik brzom leprsanju metala. Dal to ima veze sto je nedavno bio udaren odpozadi ne znam al bas nervira. Inace na mom modelu citroen c3 svako malo nesto tandrce od pozadi pogotovo kad vozim preko neravnina, kao zvuk federa. Al to i ajde pustim muziku i briga me al ovo me nervira sa pustanjem kvacila i zasto bas zvuk dolazi pozadi (ili se prenosi pa mi se cini).
Inace mali servis odradjen, zamenjeni stabilizatori, limar mi je ispravio ulubljeni deo gepeka iznutra).
Proveriti zadnje opruge amortizera, zaljujlas auto kad je u mestu ako se cuje ili proveriti nosac izduvne cevi, auspuha mozda se otkacio neki deo od nosaca.

:bye:
E tako mi zvuci kad prelazim preko neravnina kao zvuk opruge neke.
A ovo sto leprsa kao metal (vibrira) kad pustam brze kvacilo ne znam, kad sporije i elegantnije popustim nema ga.
Zalelujam zadnji kraj jel?

Šuspleh auspuha ti dodiruje zadnji lonac jer je to iskrivljeno e sad dal samo lonac ili ceo vezni ili... Imao isti probl i ignorisao dok nije nestao :mrgreen:

Mrzelo me da gledam to je kao komad debljeg staniola koji je između lonca i karoserije da ne greje. Malo li se nešto mrdne a on vibrira u vožnji. Prrr prr :lol: valjda se prilagodio.

Na pravcu ako mislis ovaj zvuk povezan sa kvacilom, i to prilikom kretanja iz prve najvise
Proveriti da gume nisu prenapumpane slucajno hoce da ispoljava slicne simptome, meni se desilo jednom, imas na vratima koji je pritisak za tvoj auto na koliko bara se pumpaju.Ako nije to onda oko letve volana treba proveriti da li su manzetne cele da nema kraj letve neki luft.

Što se tiče oprugama, taj model C3 je zloglasna po tome. Stražnji most je boljka PSA koncerna, ja sam relativno dobro prošao jer sam na nekih 180 000 km promjenija ležajeve stražnjeg mosta Što je bilo više nego duplo jeftinije nego popravak cijelog stražnjeg mosta. Sad to s 250 000km još drži.

Sto se tice tockova skoro sam radila reglazu trapa ne znam dal to ima veze sa tom torzijom?
Sad vise nema onog iritantnog vibriranja prilikom pustanja kvacila, ali me ovaj zvuk opruga nervira bas.
Znaci da proverim taj straznji most, letvu volana i suspleh auspuha.
Kod mehanicara ili limara?

Poslednja izmena:
Sto se tice tockova skoro sam radila reglazu trapa ne znam dal to ima veze sa tom torzijom?
Sad vise nema onog iritantnog vibriranja prilikom pustanja kvacila, ali me ovaj zvuk opruga nervira bas.
Znaci da proverim taj straznji most, letvu volana i suspleh auspuha.
Kod mehanicara ili limara?
On ima torziju ali je malo drugacije u odnosu na moj 205 koji nema te zadnje opruge vec uzduzne amortizere.

Back