Čudan zvuk pri kretanju kompjutera

snejks

Elita
Poruka
18.272
znači čuje se samo pri kretanju računara ali ne pri uključivanju nego kada računar prođe POST i jednom Bip-ne tada se u produžetku toga bipa čuje kao škripa -brujanje - krčanje-zujanje -neznam ni sam kako da to nazovem i traje oko sekundu i više se ne pojavljuje .

Ocistio si ventilatore skoro?
aloooo ?
pa pišem li ja na srpskom ?
znači stisnem dugme svi ventilatori se upale i prorade bez šuma , komp radi POST-power on selftest i bipne da je sve u redue tada kada bipone ispusti i neki čudan zvuk kao produžetak bip-a sada sam ga snimio u i sledećem postu ću ga okačim ovde.

- - - - - - - - - -

To se meni desava isto samo u sred neke pesme zakrci i ne mogu nista sve blokira moram da gasim sve i palim opet da bi radilo.
komp radi bez problema kao švajcarski sat

aloooo ?
POST-power on selftest i bipne da je sve u redue tada kada bipone ispusti i neki čudan zvuk kao produžetak bip-a.

- - - - - - - - - -

1 short beep and 1 long beep = Memory problem

Any other beeps = RAM problem

http://www.computerhope.com/beep.htm

Mozda ne bi bilo na odmet da uradis memory test rucno, ili proveris slotove. ?

Meni se jednom cak desilo da je stari racunar ispustao cudne zvuke zbog zaglavljenih tastera na tastaturi.

Poslednja izmena:
aman ljudi komp radi savršeno jedino me pomalo nervira to kada upalim komp
Što se nerviraš onda?

Taj zvuk se čuje od strane nekog ventilatora.

Pokušaj da saznaš koji je u pitanju, i kani jednu kap ulja na osovinicu kod ležišta. I neče se čuti narednih 3 godine. :)

Ležaj se "osušio", i kad se pokrene iz stanja mirovanja, čujese takav zvuk, a kad postigne obrtaje više se nečuje.

Poslednja izmena:
ma nije ventilator garantovano nego to meni najviše liči na alarm bios-a kada se pregrije procesor ili ploča , da alarm iz bios-a ispušta takav zvuk na unutrašnji spiker kada nešto mu nije po volji
Kako može da se pregreje bilo šta ako ti je komp bio isključen?

Re: Čudan zvuk pri kretanju kompjutera
aman ljudi komp radi savršeno jedino me pomalo nervira to kada upalim komp

znači , na ovoj temi sam ustanovio da skoro niko od vas tj svi se ponašate kao da niste pročitali ni reč od onoga šta sam napisao kakva crna memorija i kakvi bakrači jedini normalan odgovor je dao "neko iz publike" i pomenuo moguću neispravnost bipera tj samoga zvučnika , inače ovaj problem mi se vuče na kompu jedno dve godine i stvarno mislim kada bih imao neki problem sa hardverom da bi ga do sada primeti , u zadnjih dve tri godine sam puštao testove od svih postojećih markova , kako 3d tako i pc markova , kao i prime95 više puta i razne testove za memoriju , kao i mnogo igrica je prošlo kroz ovaj komp zadnjih par godina među njima blackops2 i crysis3 a da komp nije ni trepnuo ..

znači , na ovoj temi sam ustanovio da skoro niko od vas tj svi se ponašate kao da niste pročitali ni reč od onoga šta sam napisao kakva crna memorija i kakvi bakrači jedini normalan odgovor je dao "neko iz publike" i pomenuo moguću neispravnost bipera tj samoga zvučnika , inače ovaj problem mi se vuče na kompu jedno dve godine i stvarno mislim kada bih imao neki problem sa hardverom da bi ga do sada primeti , u zadnjih dve tri godine sam puštao testove od svih postojećih markova , kako 3d tako i pc markova , kao i prime95 više puta i razne testove za memoriju , kao i mnogo igrica je prošlo kroz ovaj komp zadnjih par godina među njima blackops2 i crysis3 a da komp nije ni trepnuo ..

Pa da ti pravo kažem, mene je začudilo da ti kao najveći stručnjak na ovom forumu i postaviš ovakvo pitanje....Prvo sam mislio da se zajebavaš, pa sam pomislio da se igraš profesora i učenika.....

Pa da ti pravo kažem, mene je začudilo da ti kao najveći stručnjak na ovom forumu i postaviš ovakvo pitanje....Prvo sam mislio da se zajebavaš, pa sam pomislio da se igraš profesora i učenika.....

Hahaha, totalno se slazem sa tobom!!!!

Inace, ako kao sto sam kazes, nemas nikakvih problema pri samom radu racunara, cemu onda briga?! U tom slucaju, neko ko je spomenuo da je mozda u pitanju zvucnik, verovatno je i u pravu!

Back