Cudan ukus cesmovace???

Poruka
4.292
Ljudi jel ima neki hemicar da nam kaze o cemu se ovde radi?? Naime evo vec par dana kad pijem vodu sa cesme ukus vode je bas sladunjav malte ne kao da je neko stavio secer u nju. O cemu se tu radi, da li je neka hemija ili sta??? A nije samo problem ukus nego posle toga oseca se peckanje u ustima i zarenje a preko dana grlo kao da je ogrebano. Kao da je neki dezinficijens u njoj ili neka hemija poima nemam sta je ali ocigledno nesto u njoj ima. Da li neko zna sta to moze da bude ili ako neko radi u vodovodu pa da pitam jel se sad nesto ubacuje u vodu drugacije nego do pre dve nedelje ?????

U pitanju je voda iz cesme u Nisu.

Ma pitao sam na fejsu. Imam oko 5000 prijatelja i od toga su preko 80% bas nislije i mnogi bas iz mog kraja i mnogi isto osecaju slatkocu u cesmovaci. Evo sad citam kao moze da bude uzrok ne samo hemija vec i neki nivoi minerala a najvise ako ima mnogo kalcijuma ili gvozdja poima nemam to na nekim americkim pisesajtovima pise. Ma imam druga radi u Prokuplju vodovodu tamo je sef neki pa cu sutra njega da pitam sta moze da bude to da li nesto sad ubacuju zbog korone

Ljudi jel ima neki hemicar da nam kaze o cemu se ovde radi?? Naime evo vec par dana kad pijem vodu sa cesme ukus vode je bas sladunjav malte ne kao da je neko stavio secer u nju. O cemu se tu radi, da li je neka hemija ili sta??? A nije samo problem ukus nego posle toga oseca se peckanje u ustima i zarenje a preko dana grlo kao da je ogrebano. Kao da je neki dezinficijens u njoj ili neka hemija poima nemam sta je ali ocigledno nesto u njoj ima. Da li neko zna sta to moze da bude ili ako neko radi u vodovodu pa da pitam jel se sad nesto ubacuje u vodu drugacije nego do pre dve nedelje ?????

5G veruj mi

Kvalitet vode u BG-u barem je sasvim Ok, mada kod mene varira , nekad je skroz Ok a nekad ima tako neki jak i specifican miris da maltene mogu jedva zube da operem.
Mada sto se tice vode za pice odavno vec pijem uglavnom flasiranu vodu, pretezno Prolom ili Rosu.

Батали ту воду са водовода и пређи на Зајечарско светло или црно!

Ma truju nas,ja ne pijem cesmovacu a samo od pranja zuba me steze grlo svaku noc,posle pranja sam poceo da uzimam med da to spere

Procitao sam podatak da u vodi postoji kancerogeni element koji izaziva kancer. Od toga su mnogi umrli na Zapadu. Kazu da to ovisi od vodovoda, i lako je prepraviti stvar i uciniti vodu neskodljivom, samo je pitanje volje i htenja.

To je dihidrogen monoksid garant.Godinama ga ima u vodovodima po celom svetu i nadležni to znaju i čak se trude da ga ima sve više i više.
Inače je strašno opasan kad se udahne i momentalno izaziva gušenje...Da ne prtičam o tome da se koristi i u industriji u svakojake svrhe,najviše za rashlađivanje,između ostalog i za hlađenje nuklernih reaktora,i kao srectvo za rastvaranje svakojakih hemikalija,pesticida,insekticida i td. To je stvarno strašno.

(Ko razume shvatiće,ali pssst ;) )

To je dihidrogen monoksid garant.Godinama ga ima u vodovodima po celom svetu i nadležni to znaju i čak se trude da ga ima sve više i više.
Inače je strašno opasan kad se udahne i momentalno izaziva gušenje...Da ne prtičam o tome da se koristi i u industriji u svakojake svrhe,najviše za rashlađivanje,između ostalog i za hlađenje nuklernih reaktora,i kao srectvo za rastvaranje svakojakih hemikalija,pesticida,insekticida i td. To je stvarno strašno.

E aj ne lupetaj.

Preso sam na sokove sa destilovanom vodom. Kupio sam destilator za 200 evra i 4 litra dnevno izdestilise za oko 4 sata. Mesam tu destilovanu sa sokovima od voca i povrca i to pijem. Takodje i jela spremam sa destilovanom vodom.

E aj ne lupetaj.

Preso sam na sokove sa destilovanom vodom. Kupio sam destilator za 200 evra i 4 litra dnevno izdestilise za oko 4 sata. Mesam tu destilovanu sa sokovima od voca i povrca i to pijem. Takodje i jela spremam sa destilovanom vodom.
To je jako nezdravo,destilovanjem vode uklanjas sve korisne sastojke koje voda treba da ima.

Koja je hemijska formula dihidrogen monoksida?

Jako cudno obzirom koliko dugo ovde pises a pijes vodu sa cesme. Znas valjda kakve su cevi, u Sarajevu ih nisu menjali jos od vremena Marije Terezije.
Kod mene u stanu kad smo sredjivali kupatilo pogledam kroz cev ,ne vidi se od rdje kuda voda prolazi,kaze majstor to ce opet brzo da se nakupi iako se promene,plasticne su bolje,a i ne vredi ocigledno menjati sebi u stanu jer je i do njega isto

Kod mene u stanu kad smo sredjivali kupatilo pogledam kroz cev ,ne vidi se od rdje kuda voda prolazi,kaze majstor to ce opet brzo da se nakupi iako se promene,plasticne su bolje,a i ne vredi ocigledno menjati sebi u stanu jer je i do njega isto
Није то рђа већ тзв. ,,каменац'' (кречњачка наслага) који се таложи у цевима свих водовода. Погледај рупице на ,,слушалици'' туша у купатилу, сигурно има ,,каменца''.
Домаћинство се не може заштити од каменца а постоје методе за смањивање ,,каменца'' у фабрикама воде. ,,Михајло Пупин'' је својевремено радио на том проблему и има нека решења али се не могу користити у домаћинствима. Прилажем Линк: https://www.gradjevinarstvo.rs/teks...instituta-mihajlo-pupin-piezotehnologija-iz-b

Back