Cudan problem prilikom instalacije Win

Freelander1111

Primećen član
Poruka
990
Pozdrav. Na slici vidite kakvu mi gresku izbacuje prilikom instalacije Win bez obzira o kojoj se verziji radi. Ne dozvoljava mi da instaliram ni na jednu particiju, jedino uspem kada obrisem sve particije i ponovo kreiram jednu, sto naravno znaci da moram da bekapujem terabajt podataka pre reinstalacije. Nisam ni na forumima pronasao neko adekvatno resenje.
Ima li neko ideju o cemu se radi?
12434368_10153172608277046_139530042_n.jpg

- - - - - - - - - -

I da li mislite da je moguce da je hdd ostecen? Jer imam jos garanciju na njega...

Поново провери у биосу да ли ти је укључен ХАРД поред медија коијм си покренуо бут. Такође пребаци УСБ тастатуру напред, УСБ2.

Искључи све остало у биосу, поготово УЕФИ.

Подигни систем са ДВД/ЦД медија, а не са УСБ.

Poslednja izmena:
Ne znam kako, Tebi je formatizovan kao EFI sistem
a treba MBR.
Prodaj da setuješ da diže prvo sa DVD-ja, pa onda sa harda.
ubaci instalacioni DVD i probaj prvo da uradiš reinstall.
Svakako, prvo proveri imaš li backup podataka.

Idealno rešenje je externi hard.
Sada ima i od Tb za 40-tak €

Ne znam kako, Tebi je formatizovan kao EFI sistem
a treba MBR.
Prodaj da setuješ da diže prvo sa DVD-ja, pa onda sa harda.
ubaci instalacioni DVD i probaj prvo da uradiš reinstall.
Svakako, prvo proveri imaš li backup podataka.

Idealno rešenje je externi hard.
Sada ima i od Tb za 40-tak €
Очигледно да је подигао са УСБ-а, ако јесте, тешко да ће ишта успети. :)

Pozdrav. Na slici vidite kakvu mi gresku izbacuje prilikom instalacije Win bez obzira o kojoj se verziji radi. Ne dozvoljava mi da instaliram ni na jednu particiju, jedino uspem kada obrisem sve particije i ponovo kreiram jednu, sto naravno znaci da moram da bekapujem terabajt podataka pre reinstalacije. Nisam ni na forumima pronasao neko adekvatno resenje.
Ima li neko ideju o cemu se radi?Pogledajte prilog 368838

- - - - - - - - - -

I da li mislite da je moguce da je hdd ostecen? Jer imam jos garanciju na njega...

Овде се види само обавештење које ти је дао Виндовс али не и шта си ти урадио.

Како било, не би било лоше да поновиш партиционисање али овог пута у GPT а не у MBR (ГПТ ти дозвољава већи број примарних партиција док МБР највише 4 - тј за већи број партиција мораш да правиш логичку...).
Слободно направи више од 2 партиције како би бар једна била ван система и служила за одлагање података.

Hvala Vam svima na odgovoru. Probao sam i sa dvda i sa usb. uvek prijavi istu gresku, bez obzira na koju verziju win prebacivao. Ovo sto je neko rekao da se iskluci efi u biosu, to nisam probao. Da li je moguce da zbog tih gresaka nece i linux da mi se pokrene? uspeo sam na win 8 da instaliram ubuntu 14.04 ali nije mi davao opcije dual boota. Takodje prilikom instalacije linuxa nije mi dao da biram opciju na koju cu particiju i slicno? Modzda sam ja nesto zezno prilikom instalaciije. dao sam mu, preko disk menagmenta u winu, 40gb unlocated space-a ali nisam nikako uspeo da ga pokrenem.

Ne bih se cimao ali mi treba ubuntu zbog drupala...

Hvala Vam svima na odgovoru. Probao sam i sa dvda i sa usb. uvek prijavi istu gresku, bez obzira na koju verziju win prebacivao. Ovo sto je neko rekao da se iskluci efi u biosu, to nisam probao. Da li je moguce da zbog tih gresaka nece i linux da mi se pokrene? uspeo sam na win 8 da instaliram ubuntu 14.04 ali nije mi davao opcije dual boota. Takodje prilikom instalacije linuxa nije mi dao da biram opciju na koju cu particiju i slicno? Modzda sam ja nesto zezno prilikom instalaciije. dao sam mu, preko disk menagmenta u winu, 40gb unlocated space-a ali nisam nikako uspeo da ga pokrenem.

Неможе се са ЕФИ дићи 7-ца, а такође ниси укључио ХАРД ДИСК у биосу.

Упоредо инсталирај поред Виндовса Линукс. :)

Ух, инсталација Убунтуа 14.04 поред Виндовс 8....
Једаред сам био у тој ситуацији и на крају је пала одлука да се обрише виндовс 8 и инсталира само линукс ( SolidK) а и ту је било цимање док нисам подигао груб да се приказује.
Како било кад инсталираш Убунту на одређене партиције, покрени Виндовс и преко алата за уређивање МБР-а одреди приоритете за подизање виндовса и Линукса и добиеш нешто слично Грубу само везано за Виндовс.
И ако ниси одради партиционисање у ГПТ а не класичној МБР табли....

Ovako mi izgledaju trenutne postavke biosa... Da li imate nekakve zamerke? :)
Pa ubuntu ima prilikom instalacije opciju da radi paralelno sa win. Na tutorijalu je naravno vrlo prosto (
)... A u realnosti...

Kada kazete formatiraj particiju u mbr, mislite u winu iz disk menagera?Pogledajte prilog 368858
Све то искључи, само остави укључен ЦД РОМ Боот, затим у другој колони укључи ХАРД ДИСК.

Провери УЕФИ да ли је искљушен, и остало, као и то да ли су ЦД Ром и ХАРД укључени, у доњим опцијама...

Немаш ти ништа са МБР-ом, то се само активира. :)

Poslednja izmena:
Ima li neko ideju o cemu se radi?Pogledajte prilog 368838

- - - - - - - - - -

sve je ok
moraš potpuno obrisati sve particije na hdd-u pa prvo preparticionisati potom instaliratzi windows
znači sve je OK ali prvi put ti hdd particionisan sa GPT sistemom koji je došao sa windows 8 i koji jedino postoji na win 8 instalaciji jednostavno moraš preparticionisati sve u MBR sistem inače GPT je format dinamičkih diskova

kako da instaliram onda win8 na mbr? prilikom instalacije win 8 samo i dobijem format opciju bez dodatnih mogucnosti

Ма слободно форматирај у ГПТ ако не знаш како то да одрадиш, покрени убунту и уз његову помоћ (ако има инсталиран Г-партед ) форматирај и подеси потребан број партиција. На тај начин ћеш припремити хард диск за даљу инсталацију жељених оперативних система.

Ма слободно форматирај у ГПТ ако не знаш како то да одрадиш, покрени убунту и уз његову помоћ (ако има инсталиран Г-партед ) форматирај и подеси потребан број партиција. На тај начин ћеш припремити хард диск за даљу инсталацију жељених оперативних система.

pa i neće win 8 je jedini windows koji koristi gpt sistem particiuonisanja win7 i 10 ga samo očitavaju,a kao i 8.1 koriste za particionisanje samo mbr

Pametno, podignem live i cao :)

Znaci to gpt, mbr, nema nikakve veze sa biosom? da ne moram tamo da cackam :)

- - - - - - - - - -

nemaš delete pod options?

kada rdim instalaciju, imam delete i sve moguce izbrisem... imam 1 tb unlocated space, i onda idem na new napravim jednu particiju od 200 gb posle formatiram dodatnih 800gb... on mi napravi jos jednu recoveru od 450mb i jednu help ili tako nesto od 100mb,,, i instaliram sistem normalno. I kada polusam desetku na tu 8,1 instalaciju, onda dobijem ovu gresku i jedini nacin da je sredim je da opet obrisem sve particije i ponovo kreiram novu bla bla... a to pofraumeva da mi obrise sve sa hdd..

Pametno, podignem live i cao :)

Znaci to gpt, mbr, nema nikakve veze sa biosom? da ne moram tamo da cackam :)

- - - - - - - - - -

kada rdim instalaciju, imam delete i sve moguce izbrisem... imam 1 tb unlocated space, i onda idem na new napravim jednu particiju od 200 gb posle formatiram dodatnih 800gb... on mi napravi jos jednu recoveru od 450mb i jednu help ili tako nesto od 100mb,,, i instaliram sistem normalno. I kada polusam desetku na tu 8,1 instalaciju, onda dobijem ovu gresku i jedini nacin da je sredim je da opet obrisem sve particije i ponovo kreiram novu bla bla... a to pofraumeva da mi obrise sve sa hdd..
ne možeš na istom hard disku da imaš i dinamički format diska GPT i da imaš mbr particiju
to sam već napisao , mora ili jedno ili drugo da bude

Back