Чудан говор још чуднијег ратног "ветерана" испред РТС !

Ma daj, pusti te priče,.. za malu decu.
U jednom narodu gde imaš i partizane i četnike,...u narodu, kome je malo da vodi rat protiv okupatora, nego mora i među sobom da se kolje,.. ti pripovedaš neke bajke o Danke Deutschland ..
( a i njih su Rusi pobedili a mi se krvili među sobom).
I šta ti ustvari želiš da kažeš? da Srbi nisu ratoboran narod ? pa ni u jedan rat nisu morali da uđu. NI U JEDAN.
I znaš gde bi sad bili ? Jesi li čuo za Švajcarsku ?
A, da, da nije bilo Zlobe bili bi Švicarska. Baš onako ličanska argumentacija iz ‘46, à la Čankovo “di su naši novc?!i”

Da li stvarno veruješ u demagogiju o Švajcarskama? Kako to Bugarska i Albanija nisu stigle Švajcarsku? Iz tvoje argumentacije inače sledi da su obe morale da postanu kao Švacjarska.

Posto je javni servis treba da izvestava istinito i u sluzbi gradjana
Ne da novinari na prvi znak objektivnog izvestavanja budu nazivani imbecilima
Nije se svidelo diktatoru sto nije receno u njegovu korist pa vredja
Зато је РТС блокиран осам дана и ко зна колико ће још. Један једини захтев за прекид тога, једино до чега сам успео да дођем, нема никакве везе са РТСом, тако да је тај део бесмислен...

Вођи не треба РТС јер је место разума и разговора.
А колико видим не треба ни студентима, јер једнако хоће да диктирају.

Што се мене тиче, одблокирао бих РТС употребом довољне количине силе... са надом да би по пристизању силе протестанти прихватили рок од сат времена да се разиђу.

Све у свему, у РТСу имају врло дебеле живце. После свега, како протестанти очекују да се о њима на РТСу објективно извештава? Да ли би они то учинили некоме ко би их осам дана поспуно заблокирао?

Ово сам поставио да би се тачно знало шта је речено а не да се нагађа. Мислим да није морао да помиње то вријеме са повезивањем на РТС да би тиме изједначио преко тога све стране у рату. Ипак је то начин гледања некога ко је из Србије.
То је друга тема и не треба улазити у њу, нека нове генерације праве за себе бољу средину у којој ће да живе и да се слажу колико је могуће.
Da nije bilo Brozovog bratstva i jedinstva možda bih i poverovao, ili bar da ima ikakvih indicija da tako nečega ima u zapadnoj Evropi punoj muslimanskih imigranata…

Зато је РТС блокиран осам дана и ко зна колико ће још. Један једини захтев за прекид тога, једино до чега сам успео да дођем, нема никакве везе са РТСом, тако да је тај део бесмислен...

Што се мене тиче, одблокирао бих РТС употребом довољне количине силе... са надом да би по пристизању силе протестанти прихватили рок од сат времена да се разиђу.

Све у свему, у РТСу имају врло дебеле живце. После свега, како протестанти очекују да се о њима на РТСу објективно извештава? Да ли би они то учинили некоме ко би их осам дана поспуно заблокирао?
Kada bi posegao za silom, obesili bi ga na Terazijama.

AV to ne radi jer mu odgovara - ovakvi performansi kod birača vladajuće partije stvaraju osećaj da su pod opsadom pa se zbijaju oko vođstva. Oportunista protiv anarhista…

Kada bi posegao za silom, obesili bi ga na Terazijama.
Чиме би доказали да су бољи од вође?

Видиш, то је погрешно.

Не може дивљаштво да замени дивљаштво, а да се огласи културом.

И шта уопште ти сматраш под силом која ослобађа РТС? Пуцање?
Треба их похапсити и склонити, ослободити простор.

Na RTS Izveštavaju krajnje objektivno o anarhostima: ovde su tako Woke pre nekoliko godina fizički napali republikansku senatorku sa porodicom zato što lokalna policija (Demokrate) nije htela da se meša u svoj posao - zamisli mlađane anarhofeministkinje nasrću na ženu (pred njenom decom) koja je nešto pre toga nekoliko puta pokušavala da progura zakone o zaštiti samohranih majki i dece bez roditelja zbog čega je po štampi razapinjana kao “Marksova obožavateljka” i komunistkinja…

Poslednja izmena:
Чиме би доказали да су бољи од вође?

Видиш, то је погрешно.

Не може дивљаштво да замени дивљаштво, а да се огласи културом.

И шта уопште ти сматраш под силом која ослобађа РТС? Пуцање?
Треба их похапсити и склонити, ослободити простор.
Ti si pomenuo silu (pri odblokiranju RTS-a) - na (protiv) mirne proteste studenata.
Šta si ti podrazumevao kada si ovo napisao ?
ne pravi se sad naivan i radoznao.

Da podvucemo crtu..

Da ja dodjem i kazem Srbi ovo sad ne mora , ovo ce morati ako oni budu radili ovo i ovo , Srbi ce da kazu ne komplikuj...
Jel tako?
Oni cve radije da im neko kaze daj odmah da ginemo , a posle ce da kukaju kako ih je taj koji im je rekao da ginu , zaebao , jer prvo nije on ginuo nego gledao da se ovajdi, ali znao je sta treba da kaze nalozenoj raji..

Zasto se Srbi stalno loze?
Zasto?

Zasto kad ja dodjem i kazem strpljenja, jer ja umem da resim sukobe bez krvi i cesto i bez batina, zasto su Srbi mnogo ljuti kad im ja dodjem i kazem nemojte ovo , sacekajte sad...?

Ko je onda kriv Srbima...djoka...

Dakle Srbi vole da se naloze, a kad se naloze onda bi da ispadnu junaci..
E sd ono sto ja znam iz prakse, tamo do 1000 ljudi ja ispadnem junak, ovako blesav koji izbegava sukob, ali ispadnem junak, jer kad treba onda guras, a ne primoravas oci da ti budu razroke, jednim oko na neko zbunje a drugim okom tamo gde treba da ides i branis....

Tako da postedite me tih prica o velikom Srpskom junastvu , koje u stvarnosti ne postoji, postoji veliki strah i postoji veliko muljanje oko koristi i laznog postenja...javnog privida..
To pstoji.

A ostalo je problem lozenja Srba na svoje izabrane lidere, a kazem lidere biraju po onome kako pricaju , a ne sta pricaju , nego kako ih loze...kako im izvrcu strahove koji postoje u njima...

Nije da nisu postojale grupe koje ne smotam da budu nenalozene...bukvalno to ...ali to je proces, izgradis grupu koja pocinje da shvata da je bitnije imati mozak a ne biti nalozen zbog straha...
I takva grupa je opasna za svaku vojsku za svaku komandu , za svaku vlast...jer ne ebe vlast ni 2%, ebe bas toliko 2%...
Mora da sve bude onako kako se prica, nema Kosare...Kad imas 100 takvih vojnika, mislis da je meni tesko da kazem dvojici , pravac BG 5 oficira spisak i da ih ubedite da salju pojacanje...pa za 2 dana su u BG, naci ce ih gde god da zive, i nema prisile , nema pretnji ali nema ni izdaje...nema ladjenja jaja i cuvanja snaga 100km u pozadini dok jedinica sluzi kao meta za minobacace i da bi se pravila legenda od mrtvih boraca sutra...aaaa, nece da moze...

A opet to je ono sto vecina ljudi pristaje i zudi za tim, ja ne razumem tu njihovu cast....rekoh definisu cast kao javni prikaz drustvenog ugleda...a ugled dozvoljava da se prave greske i da mnogo ljudi pogine...to im je casts..

A meni je cast da mi sto manje ljudi izgine..

Ovde je samo pitanje zasto Srbi stalno iz koristi u miru biraju ljude da ih vode u rat oni kojima je vrlo malo bitno da li ce sacuvati glavu na ramenima...
Jos nisam video Srbina da bira ko ce da ga vodi u rat..i da to pametno radi...

Da nije bilo Brozovog bratstva i jedinstva možda bih i poverovao, ili bar da ima ikakvih indicija da tako nečega ima u zapadnoj Evropi punoj muslimanskih imigranata…

Не изједначавај све са СФРЈ и Титом, како живе сада колико толико у слози Руси и Чечени?
Ветерани су се показали као неко ко је чувао и чува младост Србије, и то треба поштовати!
Овај снимак је након блокаде Информера...

Čaušesku je imao mnogo jaču državu i posegao je za silom. ...

pa ratovali su ? To ne znaš ?
Čaušeskua nije oborila revolucija nego vojska koja je prikazivala svoj obračun sa Sekuritateom kao “odbranu naroda”, inače je non-stop živcirao SSSR pa je stiglo naređenje da mu se zavrne šija.

Imaš na Vikipediji da se ne bi smo raspravljali.

Što se tiče “argumentacije” ni Bugarska ni Albanija, a ni Makedinija nisu ratovale devedesetih pa gde su sada? Kažeš ratovali u WW2? Nemačka je napala i Luksemburg, i Dansku, i Holandiju i Belgiju i Norvešku, dakle i oni su ratovali, a Norveška i Luksemburg su mnogo ispred Švajcarske. Kako to?

Poslednja izmena:
Не изједначавај све са СФРЈ и Титом, како живе сада колико толико у слози Руси и Чечени?
Ветерани су се показали као неко ко је чувао и чува младост Србије, и то треба поштовати!
Овај снимак је након блокаде Информера...

U Čečeniji žive u slozi zato što su oni koji su napali Ruse ubili Kadirovu oca, a oni koji su preživeli avanturu ratovanja s Rusima dobro pamte lekciju.

U jednom narodu gde imaš i partizane i četnike,...u narodu, kome je malo da vodi rat protiv okupatora, nego mora i među sobom da se kolje,.. ti pripovedaš neke bajke o Danke Deutschland ..
I šta ti ustvari želiš da kažeš? da Srbi nisu ratoboran narod ? pa ni u jedan rat nisu morali da uđu. NI U JEDAN.
Sad baš lupaš? Sami smo sebe napali u dva svetska rata. Mi smo napali Turke? Mislio sam da si ozbiljan čovek, a ti pokušavaš da opravdaš ovu budaletinu koja sebe naziva veteranom.

ауторска тема

Гледам неки снимак на интернету и видим наводног ратног ветерана , како сам себе представља , држи говор испред РТС , дошао да га блокира и линчује новинаре

Лик узео микрофон , ставио беретку и кренуо да говори , али шта говори .

Говори најгнусније оптужбе на рачун српског народ , говори да је отишао у Сарајево 1992 године са неких дведесетак година и да је рањен у ногу и ту се његов ратни пут и завршава . затим говори како је РТС КРИВ што је он отишао и рат и да тамо где је био није било никаквих "балија и усташа" , него све дивни и красни људи које је он убијао јер га је РТС натерао .Говори да су Срби геноцидни и да су Сарајево држали под опсадом итд...

Гледам шта говори и како чита оно што је написано и делује веома постиђено док то чита , питам се да ли му је неко саставио шта да каже и да ли је уцењен јер ко би тек тако ишао и држао говор да је убијао људе у рату а криви РТС .

Питам се да ли су ДОСОВЦИ у дослуху са нпр СИПА из Сарајева нашли спискове људи и уценили их или платили да иду на протесте и говоре ове ствари .

Деловало ми је у једном моменту као да сам то већ негде видела ,ту ситуацију , ако неки Дежа ву и онда се сетим филма :"У земљи крви и меда" и схватим да је то тај сценарио .

Довели су их и представили ратним ветеранима са береткама да би они говорили да су злочиници ратни и да је српски народ злочиначки народ и да је Република Српска геноцидна творевина а да је за све то крив РТС ..

А ја не могу да верујем шта смо доживели као нација да највећи издајници и дезертери држе говоре и да их дочекују овацијама .

Е , то су ти сјајни ветерани и док њима кличу наше праве ратне ветеране црвене беретке , капетана Драгана пљују и провоцирају .
Šta je problem sa govorom? Boli istina, jel? Smeta ti, što je čovek protiv šovinizam i fanatizma. Ne misle svi kao ti. Ovo je najbolji govor, u poslednjih 35 godina, na ovim prostorima. Bravo i svaka mu čast na ovim divnim rečima. Svi treba, da smo, pre svega ljudi, pa onda, sve ostalo.

Šta je problem sa govorom? Boli istina, jel? Smeta ti, što je čovek protiv šovinizam i fanatizma. Ne misle svi kao ti. Ovo je najbolji govor, u poslednjih 35 godina, na ovim prostorima. Bravo i svaka mu čast na ovim divnim rečima. Svi treba, da smo, pre svega ljudi, pa onda, sve ostalo.
Ajde manje prodaje magle.

Jesi li čuo za foliranje? Ovde ne prolazi folizofija lokalnog Kruga Dvojkr i energetičarske fore pokupljene sa Slobodne Evrope.

Sledeća nedelja je ključna. Biće joj nemoj druže žandarme.
Nema ključne nedelje,..
A, ako je i bude,.. to će biti poslednja nedelja za mnoge.
Imam dve ćerke i malog unuka .
da mi unuk ima 23 godine (ima 3 godine) i da je među studentima i On pošalje policiju na njih,.. šta misliš da bi žalio svog života ?
O čemu ti pričaš,.. kakva ključna nedelja.. pa pola policije će sutradan da pređe na stranu studenata a prekosutra će sva policija da promeni stranu kad se digne kuka i motika (uz parole - Za našu decu - )... pa ni pola nedelje neće dočekati.
Živi bili pa videli (bolje da ne vidimo):
Pa šta je meni draža vlast Vučića, nego moj unuk ?
Pa jeste li vi ljudi normalni ?

Nema ključne nedelje,..
A, ako je i bude,.. to će biti poslednja nedelja za mnoge.
Imam dve ćerke i malog unuka .
da mi unuk ima 23 godine (ima 3 godine) i da je među studentima i On pošalje policiju na njih,.. šta misliš da bi žalio svog života ?
O čemu ti pričaš,.. kakva ključna nedelja.. pa pola policije će sutradan da pređe na stranu studenata a prekosutra će sva policija da promeni stranu kad se digne kuka i motik (uz parole - Za našu decu )... pa ni pola nedelje neće dočekati.
Živi bili pa videli (bolje da ne vidimo):
Pa šta je meni draža vlast Vučića, nego moj unuk ?
Pa jeste li vi ljudi normalni ?
Zapamti na kojoj si.

P.S.
Pokušavam da zamislim nekog ko se toliko plašio mogućnosti da se nađe u uniformi da je to zauvek formiralo njegov pogled na svet kako ratuje sa žandarmerijom i vojskom i nikako mi ne uspeva.

Back