Da podvucemo crtu..
Da ja dodjem i kazem Srbi ovo sad ne mora , ovo ce morati ako oni budu radili ovo i ovo , Srbi ce da kazu ne komplikuj...
Jel tako?
Oni cve radije da im neko kaze daj odmah da ginemo , a posle ce da kukaju kako ih je taj koji im je rekao da ginu , zaebao , jer prvo nije on ginuo nego gledao da se ovajdi, ali znao je sta treba da kaze nalozenoj raji..
Zasto se Srbi stalno loze?
Zasto?
Zasto kad ja dodjem i kazem strpljenja, jer ja umem da resim sukobe bez krvi i cesto i bez batina, zasto su Srbi mnogo ljuti kad im ja dodjem i kazem nemojte ovo , sacekajte sad...?
Ko je onda kriv Srbima...djoka...
Dakle Srbi vole da se naloze, a kad se naloze onda bi da ispadnu junaci..
E sd ono sto ja znam iz prakse, tamo do 1000 ljudi ja ispadnem junak, ovako blesav koji izbegava sukob, ali ispadnem junak, jer kad treba onda guras, a ne primoravas oci da ti budu razroke, jednim oko na neko zbunje a drugim okom tamo gde treba da ides i branis....
Tako da postedite me tih prica o velikom Srpskom junastvu , koje u stvarnosti ne postoji, postoji veliki strah i postoji veliko muljanje oko koristi i laznog postenja...javnog privida..
To pstoji.
A ostalo je problem lozenja Srba na svoje izabrane lidere, a kazem lidere biraju po onome kako pricaju , a ne sta pricaju , nego kako ih loze...kako im izvrcu strahove koji postoje u njima...
Nije da nisu postojale grupe koje ne smotam da budu nenalozene...bukvalno to ...ali to je proces, izgradis grupu koja pocinje da shvata da je bitnije imati mozak a ne biti nalozen zbog straha...
I takva grupa je opasna za svaku vojsku za svaku komandu , za svaku vlast...jer ne ebe vlast ni 2%, ebe bas toliko 2%...
Mora da sve bude onako kako se prica, nema Kosare...Kad imas 100 takvih vojnika, mislis da je meni tesko da kazem dvojici , pravac BG 5 oficira spisak i da ih ubedite da salju pojacanje...pa za 2 dana su u BG, naci ce ih gde god da zive, i nema prisile , nema pretnji ali nema ni izdaje...nema ladjenja jaja i cuvanja snaga 100km u pozadini dok jedinica sluzi kao meta za minobacace i da bi se pravila legenda od mrtvih boraca sutra...aaaa, nece da moze...
A opet to je ono sto vecina ljudi pristaje i zudi za tim, ja ne razumem tu njihovu cast....rekoh definisu cast kao javni prikaz drustvenog ugleda...a ugled dozvoljava da se prave greske i da mnogo ljudi pogine...to im je casts..
A meni je cast da mi sto manje ljudi izgine..
Ovde je samo pitanje zasto Srbi stalno iz koristi u miru biraju ljude da ih vode u rat oni kojima je vrlo malo bitno da li ce sacuvati glavu na ramenima...
Jos nisam video Srbina da bira ko ce da ga vodi u rat..i da to pametno radi...