Čuda u pravoslavlju

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

_psihomehanicar_

Zainteresovan član
Poruka
213
Pozdrav svima!

U cijelom hrišćanskom svijetu a pogotovo u pravoslavlju postoji mnogo neobičnih i zanimljivih događaja kao što su razna čudotvorna iscjeljenja, sanjanje čudnih snova, javljanje svetitelja i drugo.Mnogi ljudi su imali ovakva iskustva te sam došao na ideju da otvorim temu u kojoj bih svako od njih mogao nešto od onoga što je doživio ili iz pouzdanih izvora zna da je istina podijeliti s nama.

I ja u svojoj porodici i užoj rodbini imam nekoliko zanimljivih priča za koje mogu da tvrdim da su istinite i nisu laž.Jednu od njih bih posebno izdvoio jer je veoma zanimljiva i neobična.Naime majka moga tetka je bila trudna i noć prije nego što će se poroditi, to je bio Savindan(27.01), usni jako čudan san, dolazi joj iz daljine čovjek na konju obučen u bijelo, duge brade i kaže ja sam Sveti Sava, sutra ćeš roditi sina, dadni mu ime Sava i biće srećan u životu.Međutim sutra kada se porodila ispriča ona taj svoj san ukućanima i njima se to ime ne dopadne jer su se već dogovorili unaprijed kako će dijete nazvati.Prošlo je mnogo godina od tada, tetak je bio momak i na vježbi u vojsci doživi izuzetno opasnu potvedu mozga, to još nije bilo javljeno njegovoj porodici, da li zbog neprijatne vijesti koju trebalo saopštiti ili zbog udaljenosti jer su živjeli na selu, uglavnom tog dana njegova majka ponovo usnije čudan san, javi joj se žena i kaže "Ja sam Sveta Petka, iako nisi poslušala Svetog Savu ja sam ti sina spasila", tek za dva do tri dana će oni zaznati šta se njemu dogodilo.

Evo ja sam ispričao jednu svoju priču, nadam se da će te i vi imati šta da napišete i kažete na ovu temu.Molim vas da pišete samo one događaje koji su se dogodili vama ili nekome za koga znate da je pouzdan.
.

Pozdrav _psihomehanicar_! Slazem se da ima mnogo mnogo cudnih i neobicnih iskustava u okviru Pravoslavlja.
Ali ne samo u okviru Pravoslavlja, nego i u mnogim religijama. Recimo Pentakostalci, oni imaju puno puno izlecenja.
Sta mislis _psihomehanicar_, da li su ta izlecenja i sva ta cuda od Boga ili od nekoga drugoga?

Pozdrav _psihomehanicar_! Slazem se da ima mnogo mnogo cudnih i neobicnih iskustava u okviru Pravoslavlja.
Ali ne samo u okviru Pravoslavlja, nego i u mnogim religijama. Recimo Pentakostalci, oni imaju puno puno izlecenja.
Sta mislis _psihomehanicar_, da li su ta izlecenja i sva ta cuda od Boga ili od nekoga drugoga?

Vjerovatno postoje čuda i u drugim religijama međutim ovu temu sam otvorio isključivo za čuda u pravoslavlju, konkretno iz moje priče se jasno vidi da se radi o Božijem čudu i iskreno ne vjerujem da postoji neka druga sila sem Boga koja ih pokazuje ljudima. Pozz

Moja sestra je kao devojka samo uz pomoc molitvi izlecila ciste na jajniku ( a patila je od toga par godina). Istina, one i pucaju same posle izvesnog vremena, ali kako joj se nije islo kod lekara za to, ona se samo molila i onda su na kraju nestale. Posle se udala, tako, rodila dete i sve je OK do dan danas.

Eto, ona kaze da su joj samo molitve pomogle.

Edit: (Naravno, ovo nikako nije "poziv" da se ne ide kod lekara ako neko mora i sl.)

Poslednja izmena:
Vjerovatno postoje čuda i u drugim religijama međutim ovu temu sam otvorio isključivo za čuda u pravoslavlju, konkretno iz moje priče se jasno vidi da se radi o Božijem čudu i iskreno ne vjerujem da postoji neka druga sila sem Boga koja ih pokazuje ljudima. Pozz

Pozdrav psihomehanicar!
Posto i sam znas da ima cudesnih izlecenja i u drugim religijama, sta mislis, ako je Bog ovde, ko cini takva izlecenja u drugim religijama?

Moja sestra je kao devojka samo uz pomoc molitvi izlecila ciste na jajniku ( a patila je od toga par godina). Istina, one i pucaju same posle izvesnog vremena, ali kako joj se nije islo kod lekara za to, ona se samo molila i onda su na kraju nestale. Posle se udala, tako, rodila dete i sve je OK do dan danas.

Eto, ona kaze da su joj samo molitve pomogle.

Edit: (Naravno, ovo nikako nije "poziv" da se ne ide kod lekara ako neko mora i sl.)

Kao sto i sama kazes, vodene ciste na janicima su "samoizlecive"tako da ti je molitvom"izlecila"iste ne pije vodu!Masa zena ih u zivotu ima,a da ih nisu ni svesne!A odakle joj dijagnoza ako nije isla lekaru?Mislim,svasta u sta ljudi veruju!

Evo jedne istinite priče iz mog života:
Na prvoj godini fakulteta imao sociologiju, koja mi nije bila baš zanimljiv predmet. Elem, bližio se ispitni rok a meni je važnija bila skitnja od učenja, tako da knjigu nisam uopšte dirao. Noć pred ispit sanjao sam da mi se obraća neki anđeo, rekao mi je da neću položiti taj ispit. Nećete verovati šta se desilo sutradan..............pao sam ispit!
:eek:

Psihomehanicaru pozdrav! Ti si u svojoj prici spomenuo Svetu Petku a sad cu evo i ja.
Prica je o mom tati i prvo cu spomenuti da on nije bio religiozan, odrastao je u hriscanskoj porodici ali samo formalno, dakle, nisu nikad verovali u pravom smislu, isli u crkvu i sve ostalo.
Na Svetu Petku, on je trebao da ide do drugog grada da kupi nesto za mog dedu, medjutim bas mu se nije islo, imao je neki ruzan osecaj. Medjutim, nekako se natera da ipak krene i odradi tu obavezu. U toku voznje, cuo je, kako on to opisuje, predivan, nezan, zenski glas, kaze da nista lepse nije cuo, i taj glas ga je pitao: "Zasto ides tamo gde ti se ne ide?" On je pomislio da mu se pricinilo i nastavio voznju. Medjutim, u toku voznje otpao mu je tocak a u tom trenutku je video kako mu se priblizava auto sa porodicom . Da ih ne bi udario, naglo je skrenuo sa puta i auto je krenuo da se prevrce i prevrce. On opisuje da je u tom trenutku samo osetio da ga je neko snazno zagrlio. Kad se auto dobro isprevrtao,on je nekako izasao i zaprepascen poceo da se pregleda da li je povredjen ali nije bilo nikakve povrede. Kad je dosao kuci video je da se nije cak ni ogrebao. Auto je bio totalno smrskan i unisten, odneli su ga na otpad, a on ni ogreban.

Eto , ti slijep , a pises na Krstarici . Kud ces vece cudo .Da nisi slijep vidio bi da pises velikim crvenim slovima
a to je neprimjereno , a koliko znam i pravilnikom zabranjeno .

Pozdrav svima!

U cijelom hrišćanskom svijetu a pogotovo u pravoslavlju postoji mnogo neobičnih i zanimljivih događaja kao što su razna čudotvorna iscjeljenja, sanjanje čudnih snova, javljanje svetitelja i drugo.Mnogi ljudi su imali ovakva iskustva te sam došao na ideju da otvorim temu u kojoj bih svako od njih mogao nešto od onoga što je doživio ili iz pouzdanih izvora zna da je istina podijeliti s nama.

I ja u svojoj porodici i užoj rodbini imam nekoliko zanimljivih priča za koje mogu da tvrdim da su istinite i nisu laž.Jednu od njih bih posebno izdvoio jer je veoma zanimljiva i neobična.Naime majka moga tetka je bila trudna i noć prije nego što će se poroditi, to je bio Savindan(27.01), usni jako čudan san, dolazi joj iz daljine čovjek na konju obučen u bijelo, duge brade i kaže ja sam Sveti Sava, sutra ćeš roditi sina, dadni mu ime Sava i biće srećan u životu.Međutim sutra kada se porodila ispriča ona taj svoj san ukućanima i njima se to ime ne dopadne jer su se već dogovorili unaprijed kako će dijete nazvati.Prošlo je mnogo godina od tada, tetak je bio momak i na vježbi u vojsci doživi izuzetno opasnu potvedu mozga, to još nije bilo javljeno njegovoj porodici, da li zbog neprijatne vijesti koju trebalo saopštiti ili zbog udaljenosti jer su živjeli na selu, uglavnom tog dana njegova majka ponovo usnije čudan san, javi joj se žena i kaže "Ja sam Sveta Petka, iako nisi poslušala Svetog Savu ja sam ti sina spasila", tek za dva do tri dana će oni zaznati šta se njemu dogodilo.

Evo ja sam ispričao jednu svoju priču, nadam se da će te i vi imati šta da napišete i kažete na ovu temu.Molim vas da pišete samo one događaje koji su se dogodili vama ili nekome za koga znate da je pouzdan.
.
Ubedjen sam da je majka tvoga tetka imala bogatu, ako ne i bolesnu mastu. Ili je videla princa na belom konju, koji se zvao Rastko, a ona uobrazila da je u pitanju Sava.

једино чудо је да људи постају од мајмуна.
чудо је јер то и докажу...
Nije jedino, jos vece je cudo kad majmun postane od coveka, i to je neoborivo. Takvih slucajeva cuda ima dosta. Svi oni veruju u cuda.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back