Cuda postoje u Pravoslavlju, ali i u Katolicizmu !

• Začetnik teme Začetnik teme Utah
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Utah

Elita
Banovan
Poruka
19.509
U kući vidjelice Vicke

Tisuće ispred kuće u Međugorju: 'Kip Gospe počeo je svijetliti'

Mediji iz Bosne i Hercegovine javljaju o tisućama ljudi koji se okupljaju ispred kuće vidjelice Vicke.
Mediji iz Bosne i Hercegovine javljaju o tisućama ljudi koji se okupljaju ispred kuće vidjelice Vicke. Kako piše hercegovina.info, u nekoliko minuta proširila se vijest da je Gospin kip star 40 godina počeo svijetliti.

"Gospin kameni kip star 40 godina počeo je svijetliti u staroj obiteljskoj kući vidjelice Vicke. Kip je svijetlio, obasjao čitavu sobu. Nemoguće ga je fotografirati, to jest, kada se uslika, ne vidi se ništa. Nekoliko profesionalnih fotografa slikalo je najboljim mogućim aparatima, ali nisu mogli snimiti tu svjetlost. Na slici se vidi samo kip. Tisuće ljudi u nekoliko su minuta to doznale i počele dolaziti. A i sada je ista situacija. Jednom riječju čudo, kameni kip star 40 godina počeo je svijetliti," izjavio je Mateo Ivanković za Hercegovina.info.

– Ovo je nešto fenomenalno. Treba vjerovati dragom Bogu i Majci Božjoj. Jednoga dana cijeli svijet će vjerovati. Hvala dragom Bogu. Hvalimo ga, slavimo i blagoslivljamo – komentirala je vijest naša čitateljica Dubravka.

U kući vidjelice Vicke

Mediji iz Bosne i Hercegovine javljaju o tisućama ljudi koji se okupljaju ispred kuće vidjelice Vicke.
Mediji iz Bosne i Hercegovine javljaju o tisućama ljudi koji se okupljaju ispred kuće vidjelice Vicke. Kako piše hercegovina.info, u nekoliko minuta proširila se vijest da je Gospin kip star 40 godina počeo svijetliti.

"Gospin kameni kip star 40 godina počeo je svijetliti u staroj obiteljskoj kući vidjelice Vicke. Kip je svijetlio, obasjao čitavu sobu. Nemoguće ga je fotografirati, to jest, kada se uslika, ne vidi se ništa. Nekoliko profesionalnih fotografa slikalo je najboljim mogućim aparatima, ali nisu mogli snimiti tu svjetlost. Na slici se vidi samo kip. Tisuće ljudi u nekoliko su minuta to doznale i počele dolaziti. A i sada je ista situacija. Jednom riječju čudo, kameni kip star 40 godina počeo je svijetliti," izjavio je Mateo Ivanković za Hercegovina.info.

– Ovo je nešto fenomenalno. Treba vjerovati dragom Bogu i Majci Božjoj. Jednoga dana cijeli svijet će vjerovati. Hvala dragom Bogu. Hvalimo ga, slavimo i blagoslivljamo – komentirala je vijest naša čitateljica Dubravka.

sotono idi kuci

Hoces da kazes da su sva Bozija cuda u Hriscanstvu glupost ?
Sveti Oganj - Cuda U Pravoslavlju

Po meni jos vece cudo od tog, i totalno na svaki nacin neobjasnjivo je kako zmije u kefaloniji svake godine na Bogosluzenje silaze i penju se na ikonu majke Bozije. (ima snimak, kacio sam vise puta)
Takodje jos jedno neobjasnjivo cudo je, kako krv sa ikone Isusa Hrista koja je prokrvavila sama od sebe pred bombardovanje Jugoslavije nema krvnu grupu, a ima krvnu plazmu?
Jos jedna ikona na Kefaloniji proplace svaki put pre nego sto se desi neki strasan dogadjaj na zemlji, prvi put je proplakala pred II sv. rat, potom Vijetnam, neka umiranja po Africi, rat u Iraku, Jugi, Bliznakinje, zemljotres u Indoneziji itd...

Ovo nisu neke stvari koje se namestaju, imas hiljade ljudi koji su bili na tim mestima i sve to osetili na svojoj kozi...

da se na krsti osnuje komisija za zastitu minimuma intiligencije !

nemrem ti vise rep dati jbg :D

- - - - - - - - - -

A sam Ostrog ima cuda tone.

Ateisti, kako to sveci ne trunu i kako je to moja rodjaka koja je posle 30-40 godina ponovo iskopana zbog premestanja groblja, nije istrunula?

A sad, jel ima neka slika, dokaz da nije istrunula?
Sto se svetaca tice, svakog koga sam uzivo video, a tu spada i Vasilije, ima otkriven samo 1 deo tela, i taj deo je mumificiran...

Koji su prevaranti ti u Medjugorju . Sjecam se kako su poceli sa tom sprdacinom . Najprije je u lokalnoj crkvi
postavljen mladi pop fra Zovko . Na misu mu je dolazilo samo nekoliko baba . Bilo mu dosadno a nije bilo ni
love od vjernika . I on smisli tu prevaru sa gospom . Inace je taj kraj teska vukojebina iz koje su ljudi stalno
odlazili na rad u inostranstvo . I navodno ukaze se gospa nekoj djeci .Zasto djeci ? Kao fol , djeca ne bi lagala .
Sta se kasnije desavalo ? Poceli su se u toj vukojebini graditi hoteli jer su nagrnuli vjernici . Ni ta djeca nisu
ostala praznih saka jer im je crkva financirala skolovanje . To su novinari utvrdili .
Ako se tu ukazala gospa sto to ne priznaje Vatikan ? Hrvati su tu gospu reklamirali kao CRVENA GOSPA
jer je u to vrijeme bio socijalizam ali Vatikan je bio neumoljiv . Sad se ovakim vjestima malo spinuje javnost .
I Jutica daje svoj doprinos .

Koji su prevaranti ti u Medjugorju . Sjecam se kako su poceli sa tom sprdacinom . Najprije je u lokalnoj crkvi
postavljen mladi pop fra Zovko . Na misu mu je dolazilo samo nekoliko baba . Bilo mu dosadno a nije bilo ni
love od vjernika . I on smisli tu prevaru sa gospom . Inace je taj kraj teska vukojebina iz koje su ljudi stalno
odlazili na rad u inostranstvo . I navodno ukaze se gospa nekoj djeci .Zasto djeci ? Kao fol , djeca ne bi lagala .
Sta se kasnije desavalo ? Poceli su se u toj vukojebini graditi hoteli jer su nagrnuli vjernici . Ni ta djeca nisu
ostala praznih saka jer im je crkva financirala skolovanje . To su novinari utvrdili .
Ako se tu ukazala gospa sto to ne priznaje Vatikan ? Hrvati su tu gospu reklamirali kao CRVENA GOSPA
jer je u to vrijeme bio socijalizam ali Vatikan je bio neumoljiv . Sad se ovakim vjestima malo spinuje javnost .
I Jutica daje svoj doprinos .

baš je dobar bio taj fazon sa gospom...ja i moja devojka, u to vreme mladi studenti na APU, smo naslikali, dve zime za redom, gomilu akvarela i prodavali leti u međugorju.
sećam se da smo prodavali 50 maraka po slici i da je išlo ko alva...bilo je jako puno amera koji su se navukli na priču o gospi, a njima si mogao prodati sve što ima ikakve veze sa gospom i religijom.

kada bi sve prodali, spustili bi se do dubrovnika i uživali u plodovima međumurske gospe...eh, koji je to život bio. :whistling:

baš je dobar bio taj fazon sa gospom...ja i moja devojka, u to vreme mladi studenti na APU, smo naslikali, dve zime za redom, gomilu akvarela i prodavali leti u međugorju.
sećam se da smo prodavali 50 maraka po slici i da je išlo ko alva...bilo je jako puno amera koji su se navukli na priču o gospi, a njima si mogao prodati sve što ima ikakve veze sa gospom i religijom.

kada bi sve prodali, spustili bi se do dubrovnika i uživali u plodovima međumurske gospe...eh, koji je to život bio. :whistling:
Kod Srba gospa nije bas nesto popularna . Nisam cuo da se ovdje ukazivala . Ovdje su popularnije prevare tipa ~ proplakala ikona
ili , sveti Sava se ukazao u kori drveta .Naravno da su to sve prevare jer je vjerski turizam unosan posao . U srednjem vjeku je bila
obaveza da svaka crkva ima neku relikviju pa je bilo stotine vijenaca od trnja koji su bili navodno na isusovoj glavi .

U kući vidjelice Vicke

Đe je kip :lol:

Kod Srba gospa nije bas nesto popularna . Nisam cuo da se ovdje ukazivala . Ovdje su popularnije prevare tipa ~ proplakala ikona
ili , sveti Sava se ukazao u kori drveta .Naravno da su to sve prevare jer je vjerski turizam unosan posao . U srednjem vjeku je bila
obaveza da svaka crkva ima neku relikviju pa je bilo stotine vijenaca od trnja koji su bili navodno na isusovoj glavi .

crveni-karton.jpg

- - - - - - - - - -

Pogledajte prilog 305060

Neznam da li bi voleo da vidiš sliku koju sam ja naslikao, uljanim bojama, na lesonitu. kada sam bio u največem duhovnom uzdignuću i u Božijem delu. Pre nekih otprilike 15 godina...

Da li bi imao hrabrosti takvu sliku/Ikonu da pogledaš? :)

Pa da proceniš da li su sprdačina i izmišljotine priče o "čudima"? :D

I Ti i Sarvas, i svi koji "neverujete"? :D

Na slici je žena sa prekrštenim rukama na grudima, a sama slika menja boju, kao i izgled lica žene, gde se odražava raspoloženje, opet zavisno, neznam zbog čega... :)

Poslednja izmena:
Kuću vidjelice Vicke posjetilo 10.000 ljudi

Gospin kip ponovno zasvijetlio!

Gospin kip tijekom dana nije svijetlio, no svi su čekali noć da vide hoće li se svjetlost ponovno pojaviti. I pojavila se.

Gospin kip u staroj kući vidjelice Vicke u Bijakovićima u župi Međugorje i večeras je zasvijetlio.

Kip je počeo svijetliti oko 19:30 sati, rekli su za Večernji list okupljeni u Vickinoj kući. Svjedoci su ispričali da i večeras na kipu svijetli Gospin plašt i dio tijela, i da se, kada se ugasi svjetlo, može vidjeti fluorescentna svjetlost na kipu. Mnogi tvrde da kip svijetli izražajnije nego jučer.

Večeras se ispred kuće okupilo dvostruko više ljudi nego sinoć, njih oko 10.000. Među okupljenima ima brojnih hodočasnika iz Hrvatske, Italije, Poljske, Koreje, Amerike, Njemačke i Poljske, doznaje se iz Udruge "Kraljica mira" koja osigurava i organizira ulazak vjernika u sobu u kojoj se nalazi kip.

Ispred kuće je veliki broj ljudi koji stoje u redu kako bi ušli i sami se uvjerili u, kako se govori, novo čudo u Međugorju. U prostoriju s Gospinim kipom ulaze grupe od 10-ak ljudi i u sobi se zadržavaju po minutu. Mnogi vjernici pristižu automobilima koje više nemaju gdje parkirati u blizini Vickine kuće. U podnožju Podbrda promet je blokiran.

Talijanski hodočasnici prvi vidjeli svjetlost na kipu

Podsjetimo, sinoć je više od 5000 ljudi došlo vidjeti Gospin kip u staroj kući vidjelice Vicke u Međugorju koji je prema tvrdnjama svjedoka počeo svijetliti. Danas su se tijekom cijelog dana na tom mjestu okupljali vjernici, a svi su čekali večer da vide hoće li kip ponovno zasvijetliti.
rnici su danas tijekom dana u skupinama od 5-6 ljudi ulazili u prostoriju s Gospinim kipom gdje su se molili i kratko zadržavali. Gospin kip tijekom dana nije svijetlio.

Svjetlost na Gospinu kipu prvo je jučer vidjelo šestero talijanskih hodočasnika koji su došli pomoliti se u Vickinu kuću, koja je i inače stalno otvorena za hodočasnike. Talijani su oko 21 sat ušli u obližnju suvenirnicu gdje su naišli na djelatnicu Mirelu Pavlović i upitali je svijetli li Gospin kip stalno. Mirela ih je u nevjerici upitala "otkud vam to" pa je otišla s njima kako bi vidjela o čemu govore.

"Malo sam se preplašila, bila sam u šoku nekoliko trenutaka", ispričala je Mirela. Nakon što je i ona vidjela svjetlost na Gospinu plaštu i tijelu, pozvali su još ljudi koji su onuda prolazili. Vijest se brzo proširila mjestom pa su ljudi pristizali do 3 sata ujutro, a kip je, kako je ispričala većina njih, cijelo vrijeme svijetlio. Najjači intenzitet svjetlosti bio je upravo oko 21 sat.

Spomenuti Gospin kip inače je donesen iz Italije 1983. godine te je stavljen u kuću u kojoj je Vicka godinama davala svjedočanstva hodočasnicima o Gospinim ukazanjima.
http://www.vecernji.hr/vijesti/gospin-kip-ponovno-zasvijetlio-clanak-618187

Back