ČUDA BOŽIJA SVUDA OKO NAS

Pa šta? :confused:

4884899c125bb.jpg

Caliburn;9602531]
A sada odgovor na to:

:hahaha:
:hahaha: :cool:
Uzgred, opet si lagao.
Napisao si da nikakav dokaz nisam izneo, već samo gluposti.
Zašto ne odustaneš od laži? :think:
Sve što postižeš jeste da se trudiš da na sebe privučeš moju pažnju... i to ne pozitivnu...
Zaista to ne razumem... šta te na to tera?
Neki je đavo izgleda ušao u tebe, jer da je nešto dobro, ne bi lagao, zar ne?
Možda bi se tvoj uznemireni duh smirio ako bi se ispovedio i krotko prihvatio pokoru koju ti tvoj duhovnik odredi? :think:
Pa pokazi taj dokaz, inace ti ne verujes da djavo postoji, a tvrdis da me je opseo, sada ko izmislja ja ili ti?:confused::lol:

Pa pokazi taj dokaz, inace ti ne verujes da djavo postoji, a tvrdis da me je opseo, sada ko izmislja ja ili ti?:confused::lol:

BOKYSTAMY, a što sebi to radiš? :think:
Dokaz da si lažov se nalazi na temi "Ateizam", u prvoj mojoj poruci u kojoj sam te, sasvim zasluženo, nazvao lažovom.
To što tvoje ponašanje objašnjavam nečastivim je zato što moram svoje izlaganje da prilagodim tvom nivou, inače nećeš ništa shvatiti.

monah zbog para... interesantno...smeje se ovcicama... jos interesantnije...
definitivno ne shvatas monaski zivot, i evo, od oka vidim da nisi upoznala nijednog.

monasi zbog svog poziva i nacina zivota prepustenog stvarima duhovnog karaktera naprosto ne zderu, ne piju i ne drpaju zene,... ne uzivaju tjelesno nego sami biraju duhovni zivot.
taj vid prevare bi bio potpuno suprotan njegovom zivotu. svakodnevna molitva ne bi nicemu sluzila i ne znam sta bi on trazio u molitvi i odricanju od tjelesnog... on koji se moli Bogu i ima strah od Njega, da sipa ulje po mostima ili da stavlja kojekakve pumpice? sta je sa strahom pred Bogom zbog grijeha? znaci da on to ne osjeca... ako ne osjeca onda i ne vjeruje u Boga... ako ne vjeruje u Boga onda bi pobjegao sa sve parama iz manastira i otisao da luduje po diskotekama i lovi zene koje ne zeli da upozna, da pije, jede kao stoka i sl...
kada bi se smijao tim ovcama... pa onda bi sebi trebao 10 puta vise..

He he kako si ti slatko idealizovao monahe.

pa... po nasem vjerovanju Bogu je sve moguce...
ako to jeste stvarno cudo, a ne slucajnost(ja stvarno ne tvrdim nista), onda bi pozadina tog cuda bila odgovor na ismijavanje vec dogodjenog cuda i samim tim odgovor na ismijavanja i ne vjerovanje moci Svetoga Duha...

to je to, otprilike...

Već uočavam modus operandi kod naših hrišćana: sve je čudo božje sem ako nije delo đavolovo :lol:

Ne brini o tome... Znak Bozji treba siriti... Pa ko zeli neka vjeruje... Ko ne zeli, ne mora...

Svoju vjeru i duhovnost treba razvijati nezavisno od vidljivih i materijalnih dokaza.. Bog to moze, i pokazuje... Ali mi ne trebamo to da trazimo dok se ne nadjemo u katastrofalnoj situaciji kada nam samo On moze pomoci...
Do tada treba traziti Bozju pomoc, naravno, uvijek...ali kroz molitvu, post i pricest... a ne na nacin: ''Daj, da vidim''.... Bez potvrde... Samo duhovnim putem k Njemu... a tjelesno i materijalno zavapi kad je nesto grdno da grdnije biti ne moze:D

Ahm .....ja sam se nagledala čuda u svom životu: znam ljude koji mogu da vide šta je sakriveno u kutiji, da razgovaraju i da smiruju divlje životinje, da vide gde se nalazi rak kod obolelog, da hodaju po vatri..itd...
e takve stvari su čudo i ono što zaista jeste čudo je to da te osobe ne tvrde da su to čuda nekog boga koji preferira dotične već tvrde da se ta čuda mogu postići redovnim vežbama i meditacijom...

Takođe pomenuti ljudi ne veruju u biblijskog boga..čak šta više smatraju ekstremne vernike zlim entitetom koji narušavaju balans prirode i na taj način nas sve ugrožavaju

Poslednja izmena:
He he kako si ti slatko idealizovao monahe.

Već uočavam modus operandi kod naših hrišćana: sve je čudo božje sem ako nije delo đavolovo :lol:

Ahm .....ja sam se nagledala čuda u svom životu: znam ljude koji mogu da vide šta je sakriveno u kutiji, da razgovaraju i da smiruju divlje životinje, da vide gde se nalazi rak kod obolelog, da hodaju po vatri..itd...
e takve stvari su čudo i ono što zaista jeste čudo je to da te osobe ne tvrde da su to čuda nekog boga koji preferira dotične već tvrde da se ta čuda mogu postići redovnim vežbama i meditacijom...

Takođe pomenuti ljudi ne veruju u biblijskog boga..čak šta više smatraju ekstremne vernike zlim entitetom koji narušavaju balans prirode i na taj način nas sve ugrožavaju

Ne idealizujem ja nikoga ali dobro sad...

I kakve veze ima meditacija sa ovim stvarima..?

Da, znam za te stvari i sta sad? Ljudi se tihovanjem ili meditacijom produhovljavaju, imaju izrazeniji predosjecaj... i to nisu nikakva cuda uopste... To sto hoda po vatri ne znaci da ga vatra ne przi, nego je on tim tehnikama dosao do stadijuma da ga ne boli.. Tako isto sa predosjecajem: rak, kutija itd...

To nikakve veze sa ovim sto pricamo nema... Sa meditacijom da, ali sa Bogom, ne.

Gdje sve?

Jerusalim,...:vatromet::amen::pop:

Патријарху, једном монаху и једној монахињи који су чекали испред цркве и групи Руса који су били удаљени стотињак метара од гроба Господњег, а којима јеврејска полиција није дозволила да се приближе светом Храму...:)

"....few month ago the Vatican has Officially accept the Reality of Aliens like a FACT, the Vatican Secretary said "we received few confirmations from our Astronomic Observatory, property of Vatican, situated in South America's highest Mountains, they also are Sons of God, exacly like we are!...."

Патријарху, једном монаху и једној монахињи који су чекали испред цркве и групи Руса који су били удаљени стотињак метара од гроба Господњег, а којима јеврејска полиција није дозволила да се приближе светом Храму...:)

:kolac: za tebe, a potom moze i :pivce: ... uz :orkestar:

ФАКИРЕВО ЧУДО И ИСУСОВА МОЛИТВА

Човек који је написао ово сведочанство је један од многих мученика атеистичког режима у СССР, који је остварио блиставу каријеру као капетан брода. Он се бавио окултизмом и био је издавач часописа за окултизам "Ребус". Пошто је био спасен од бродолома чудом светог Серафима Саровског, ишао је на поклонство саровском чудотворцу и тамо се одрекао своје земаљске каријере и својих веза са окултистима, поставши монах. После рукоположења у чин свештеномонаха, служио је као мисионар у Кини, Индији и Тибету. Био је свештеник при разним руским (царским) амбасадама, а био је и игуман у неколико манастира. После 1914. године живео је у Печерској Лаври у Кијеву, где је служио као духовник младим људима који су долазили да питају о утицају окултизма у савременој Русији. Године 1924, месец дана после посете извесног Тухолкса, писца књиге "Црна магија", био је убијен у својој ћелији руком "непознатих лица"... Мисли се да је то била освета тамних сила окултизма.

Једног чудесног тропског јутра, наш брод је секао таласе Индијског океана, приближавајући се острву Цејлон (Шри Ланка). На палуби су били путници, углавном Енглези, са својим породицама, одушевљени дивним призором очаравајућег острва, пуног тајанства... иако је острво било још веома далеко, опојни мирис цветова обавијао је, са сваким налетом поветарца, цео брод. Већ је било видно пристаниште у зеленилу палми, са шароликим светом који је чекао на кеју... Видео се град Коломбо.

Брод се зауставио да узме угаљ, тако да су путници имали времена да сиђу на обалу. Дан је био тако топао да су осам људи, урачунавши ту и жене, коју је водио пуковник Елиот, кренула је у град Коломбо, већ добро познат пуковнику. Он је предложио: "Даме и господо, желите ли да посетимо једног овдашњег мађионичара—факира? Он живи у околини града." Сви прихватише пуковников предлог са одушевљењем. Било је већ вече, када смо стигли на један мали пропланак у џунгли, где се налазила колиба и покрај ње горела је мала ватра. Ту је седео, скрштених ногу, мршави старац са турбаном на глави, непомично зурећи у правцу ватре... Упркос нашем бучном доласку, старац је наставио да седи непомично, ни најмање не марећи за нас. Однекуд из мрака појавио се младић и нешто тихо запитао пуковника. Он је наместио столице за нашу групу у полукруг око ватре. Подигао се мирисави дим. Стари факир је и даље седео у истом положају. Месечина је дала свему фантастичне облике. Нехотице, сви су заћутали, ишчекујући шта ће се догодит

Само да се види , о чему је тема...видим спамују свакаквим лудостима..

Дар Мајке Божије
Аутор: Невен Милаковић Ликота

Киша је монотоно добовала по лименом испусту,на прозору наше спаваће собе. Волио сам тај звук. Одвлачио ме у благословени спокој дјетињства. Ова иста соба…њезни,заштитнички осмјех мајке… безгранична ширина,племенитост и љубав оца,којег све муке неправде и разочарења учињеше још праведнијим и човјечнијим. Како сам му се често захваљивао на безграничном богатству које ми је оставио.

Само они који су провели своје сиромашне животе у безличним и хладним палатама,могу наслутити каквом ме топлином и благодаћу гријала ова скромна собица од најранијег дјетињства. Колику су неслућену вриједност имали предмети из којих је у сваком трену зрачила љубав, мир,нека слатка сјета, али и достојанствени понс при помисли на давно минуле дане проведене у њој. Кад би знали људи како је немјерљива радост, како се надимају груди, када се честите старине устану плачући, при помињању вашег родитеља, посветили би своје животе гомилању овог непролазног блага.

Сви су били ту ове ноћи..и мој отац са својим драгим осмјехом пуним човјечности,и мајка са својим брижним очима…и моји другари из дјетињства онако чисти, неукаљени како их и данас памтим, и она давна јесења киша која се сливала низ овај исти прозор… Ипак, вечерас сам био још богатији,срећнији…била је ту и моја жена која је у наручју држала нашег малог сина Милана, дединог имењака. Имао је тек неколико мјесеци, али су већ многи говорили:„исти дјед”. Одувијек је то тако, наша су дјеца иста као њихови најбољи и најузвишенији преци, фукару нико не жели ни да помене, да зло не чује ваљда.

Истини за вољу, има Мићо оне топле људске очи, које се само са небом поредити могу. Има оно племенито држање,онај хумани осмјех.

Дај Боже да буде макар мало налик дједу, и да га чувају његове молитве као су га, убијеђен сам, и досад чувале. А убиједих се баш те ноћи прије десетак година, када су се у трену спојили прошлост,садашњост и будућност..

Милан је све чешће затварао очи, опијен топлином и њежношћу мајчиног загрљаја. Љиља га је управо пресвукла и подојила, и он се онако сит и ушушкан задовољно смјешкао тонући у сан. Соба је утонула у спокојни починак једне срећне породице. Ситне кишне капи, које су суморно ромињале само су допуњавале амбијент те мирне јесење ноћи.

У неко доба, чу се кашаљ, испрва пригушен, једва чујан. Пробудисмо се и ја и жена, али се не узнемирисмо превише, и раније се мали знао накашљати повремено. Кашаљ је међутим бивао све јачи и јачи. Лице нашег дјетета очас се претвори у болну гримасу.

Није отварао очи, али је кашаљ постао толико снажан,да се дијете очајнички борило да удахне ваздух. „Што да радимо” рекох Љиљи престрашено. Увијек сам био паничар када су дјеца у питању. У тренутку, као да постадох други човјек, добих неку снагу, присебност, попут оне због које сам се одувијек дивио свом оцу.

„Мајко Божија” рекох мирно-„сачувај нам ноћас нашег сина. На Тебе се ноћас ослањам, и Теби га препуштам”. Узех иконицу коју ми је оставила покојна баба. На њој је била осликана Мајка Божија, била је урамљена и устакљена, а на полеђини је писало: „Ово је чудотворна Икона”. Прекрстих се, осјених Крсним знаком дијете и ставих Икону испод дебелог слоја јастука, ћебади, постељине и најлона, јер сам се плашио да се не посјече. Сједох поред креветића, прекрстих се још једном и наставих да узносим Молитве Богородици.

У таквим ситуацијама вријеме протиче неподношљиво споро, али зачуђујуће брзо кашаљ се утиша, а затим и потпуно умири. Дјетету се врати боја у лице, а са њом и осмјех, само што је сада тај осмјех био некако нестваран, божанствен.

Наставио је да спава као да се ништа није десило.

Оно сто је услиједило наредног јутра, памтићу док сам жив. Стајао сам изнад колијевке, дијете је показивало прве знаке буђења, мешкољило се и протезало, али није отварало очи. У једном тренутку, још снено и затворених очију, посегну рукицама ка оном мјесту гдје је испод слојева постељина лежала Икона. Извади је, пригрли обијема ручицама и поче да је љуби.

„Мака Бодија…Мака Бодија…” понављаше непрестано,не престајући да је цјелива.

БИЛЕ СУ ТО ЊЕГОВЕ ПРВЕ РИЈЕЧИ.

На Благовијести г.г.2005.

Back