ČUDA BOŽIJA SVUDA OKO NAS

Dakle, život ateiste je jednak životu, recimo, dabra?
Dobro, de, ateiste građevinskog inženjera, da konkretizujem.
Sa očiglednom namerom da se između redova sprdam sa tvojim nakaradnim poimanjem vere i očiglednim nedostatkom smisla i poente u lobanji. Pa promaja ubi suva nauvo.

A sto se ti zanimas mnome? Imas temu?

Brini se o svojoj lobanji, kakva je sudeci po avataru, i treba.

A sto se ti zanimas mnome? Imas temu?

Brini se o svojoj lobanji, kakva je sudeci po avataru, i treba.

Tematski analiziram tvoju dijagnozu, kroz prizmu tvoje supermoći da konstantno odvaljuješ vanvremenske i monumentalne gluposti.
I otkud ti znaš da se belonosi koatimundi ne moli nekom bogu, na svoj način? Meni ovaj recimo tako izgleda...

6a00d8341c831253ef0120a5e4f4cb970c-800wi

Kad bih sudio po avataru, Borka bi bila Hale Beri... ne znam jel joj zatrpan pp, ali će biti nakon ove životne istine koju, pretpostavljam, crpiš iz Biblije. :lol:
A Zazijavalo je Gručo Marks. Znaš ko je Gručo Marks? 'Blessed are the cracked, for they shall let in the light'? :lol:

Tematski analiziram tvoju dijagnozu, kroz prizmu tvoje supermoći da konstantno odvaljuješ vanvremenske i monumentalne gluposti.
I otkud ti znaš da se belonosi koatimundi ne moli nekom bogu, na svoj način? Meni ovaj recimo tako izgleda...

6a00d8341c831253ef0120a5e4f4cb970c-800wi

Kad bih sudio po avataru, Borka bi bila Hale Beri... ne znam jel joj zatrpan pp, ali će biti nakon ove životne istine koju, pretpostavljam, crpiš iz Biblije. :lol:
A Zazijavalo je Gručo Marks. Znaš ko je Gručo Marks? 'Blessed are the cracked, for they shall let in the light'? :lol:

Znam ko je Gruco Marks, ali ne treba sebe ulepsavati na avatarima kao sto poneki radite.

I prekini da spamujes temu i spominjes neku dijagnozu, jer ja nju nemam. Ako je imas ti, idi se leci i ostavi me na miru.

Znam ko je Gruco Marks, ali ne treba sebe ulepsavati na avatarima kao sto poneki radite.

I prekini da spamujes temu i spominjes neku dijagnozu, jer ja nju nemam. Ako je imas ti, idi se leci i ostavi me na miru.

Ni reči o životinjama koje se ne mole bogu? ;)
I, za istog miloga, zar misliš da bi Gručov avatar ikoga ulepšao? :lol:

Inače, dijagnozu i nećeš imati dok ne vidiš kompetentna lica. E, to bi bilo čudo, da ne oftopičim. :mrgreen:

Po kojim principima ako ne po hriscanskim, samo nemaju hrabrosti da preuzmu odgovornost za religiju?

Pravoslavlje je tesko, ali je zato i spasonosno.

Ta gordost, koja iz Tebe izvire, u suprotnosti je sa Hrišćanstvom.
Prvo kažeš čuda božija ne postoje izvan Tvoje crkve, kada posredno kazuješ da nema Boga izvan Tvoje crkve.
A to je besmisleno, jer Bog, suština, istina, Ljubav, ne može se ograničavati bilo čime ovozemaljskim, jer istina je iznad ovozemaljskog.

Potom kažeš čuda božija se poznaju po formi, tako što ako se čudo desilo u Tvojoj crkvi, onda je božije, a ako potiče od bilo koga ko ne pripada Tvojoj crkvi, onda nije božije, već je čudo đavolje.
Umesto da crkvu, Tvoju ili tuđu, i ljude, pripadnike Tvoje crkve i tuđe, deklarišeš po delima, Ti činiš suprotno, dela deklarišeš po crkvi, Tvojoj ili tuđoj, po ljudima, koji pripadaju Tvojoj crkvi ili tuđoj.

Pa nije vredan. I zivotinje zive bez religije.
Životinje žive i bez kriminala, droga, korupcije, politike...
I bez filozofije, nauke, knjiga, filmova...
A ljudi, eto žive i bez religije. I eto, ne veruju više da je zemlja ploča i ne spaljuju više veštice one koji kažu da je zemlja okrugla. Toliko o pameti koja je posledica religije. Da su se ljudi držali samo vere ne bi daleko dogurali. Onda bi bilo bolje da nam daleki preci nisu ni sišli sa drveta.
Na svu sreću, nisu svi na tvom evolucionom nivou. A možda i na žalost, ako je glupost uslov za sreću.

Da su se ljudi držali samo vere ne bi daleko dogurali. Onda bi bilo bolje da nam daleki preci nisu ni sišli sa drveta.

Kako to misliš da su se ljudi držali samo vere, ne bi daleko dogurali, kakvoj veri je reč?

Onaj, što je verovao da može leteti poput ptice, da se nije držao svoje vere, da li bi ikad poleteo?
I onaj, što je verovao da se mukotrpnim radom mogu postići određena dobra dela, da li bi se ikad mučio dok ne učini to dobro delo?

Poslednja izmena:
Kako to misliš da su se ljudi držali samo vere, ne bi daleko dogurali, kakvoj veri je reč?

Onaj, što je verovao da može leteti poput ptice, da se nije držao svoje vere, da li bi ikad poleteo?

Imao je san da poleti. A verovao je da moze poleteti jer se držao fizike: toplog vazduha, gasova lakših od vazduha, aerodinamike, sile potiska...

I onaj, što je verovao da se mukotrpnim radom mogu postići određena dobra dela, da li bi se ikad mučio dok ne učini to dobro delo?

Šta je poenta ovog, ne razumem? Kakve veze ovo ima sa religijom?

Back