ČUDA BOŽIJA SVUDA OKO NAS

Od corona virusa konkretno :)

Korona virus,
kao i svi virusi,
kao i sve bolesti,
kao i sve nesreće koje snalaze ljude (zemljotresi, vulkani, poplave, suše...)
nisu slučajne. I ne nastupaju stohastički, nekontrolisano. Bog, Koji je svemoćan, dopušta te događaje. Vernici, Hrišćani pogotovo, ovo razumeju. Nije ovaj svet, i stvorenja Božja, ljudi pogotovo, ostavljen bez brige Božje, bez Njegovog promisliteljstva. Bog na nas popušta nevolje, nesreće i neduge da bi ONO ŠTO JE NAJVAŽNIJE, a to je naša duša, što više i što bolje ubeleo.
Zbog čega je Njemu naša duša tako dragocena? Zbog toga što mu naša duša treba, za večni život. Bela ljudska duša mu je bliska (tamo u našem zagrobnom životu), i drago Mu je zbog njene beline i bliskosti. Zato su mu svetitelji bliski i zato se mi njima molimo, da tu svoju bliskost Bogu upotrebe za našu pomoć.
Ali, da ne dužim.
Pitao si za korona virus.
Zašto bi Bog nas izbavljao od koronanvirusa kada ga je on dopustio da dođe među nas?
Nije bilo drugog načina, ljudi su se obezobrazili, preterano, i ovo im je metoda normalizacije.
Ko strada, ko ne strada, ko ostaje ovde, ko ide tamo... to Bog konkretno određuje za svakoga pojedinačno. Kako određuje,po kojim kriterijumima, teško mi možemo spoznati. Vernici imaju u Boga poverenje da će On te Svoje kriterijume primeniti ispravno.

Bogomolj@c: jedno te pitam a ti drugo odgovaras.
Zasto samo zli ne stradaju [bog sigurno i stopostotno zna ko je zao] ?
Ne vrsi selekciju dobrih i losih nego samo udri.....

Zašto ja, zao,
da stradam, a ti, pravedan, da ostaneš mimo stradanja?
To, cenim ja, ne bi bilo pošteno, Je l' tako?
Ali... možda ti ova aktivistkinja JS bolje objasni.
Ona na nas zle upravo neprestano priziva Božji gnev
i preti našim istrebljenjem. Da bi od zla i od nas zlih
očistila ovu planetu i pripremila je za vladavinu njenih kompanjona.
Razumeš li šta hoću reći?

Zašto ja, zao,
da stradam, a ti, pravedan, da ostaneš mimo stradanja?
To, cenim ja, ne bi bilo pošteno, Je l' tako?
Naravno da nije posteno a sigurno si za primer uzeo "ja i ti" jer svako za sebe misli da je dobar.
Ali pitanje za tebe je bilo zasto svi stradaju, zasto taj svemocni bog ne napravi selekciju pa da stradaju samo zli ?
Znaci da nije svemocan :think:
Od čega se vadio?
Svaki vernik se vadi na neki od gore navedenih razloga kad mu dodje nezgodno pitanje ali niko se jos nije vadio na rucak

Naravno da nije posteno a sigurno si za primer uzeo "ja i ti" jer svako za sebe misli da je dobar.
Ali pitanje za tebe je bilo zasto svi stradaju, zasto taj svemocni bog ne napravi selekciju pa da stradaju samo zli ?
Znaci da nije svemocan :think:

Svaki vernik se vadi na neki od gore navedenih razloga kad mu dodje nezgodno pitanje ali niko se jos nije vadio na rucak

Ima ovde više slojeva koje treba razumeti.

Prvo
Nisi dobro pročitao ko koga kakvim smatra.

Drugo
Stradanje posmatrano našim očima nije isto (nema istu ulogu i značaj), kao stradanje posmatrano Božjim očima.
Mi,
stradanje smatramo strašnim, najstrašnijim, užasnim… (Bar mi zemljani, ‘’koji mesom misle’’) I, prema ovom zemaljskom iskustvu, onoga koji nam priređuje stradanje tretiramo kao našeg najgoreg neprijatelja, krvoloka, dušmanina…
A Bog,
Naše stradanje smatra iskušavanjem, školovanjem, obukom, lekcijom, poučavanjem, prilikom, šansom… za…ubeljivanje naše duše.
(Ne znam da li imaš običaj da čitaš Sv.Pismo, ali u sz ima čuvena ''Knjiga o Jovu''. Tamo ćeš naći objašnjeno upravo ovo.)

Treće
To koji su zli, kako mi možemo sagledati tako objektivno kao što može Bog? Niko ne zna šta je u ljudskoj duši, zašto se ponaša tako i tako, šta ga vodi… i koja mu je krajnja namera. Ja sada, npr., ne znam, celokupnu realnost koja je van ova 4 zida sa jednim prozorom. Ništa to ne znam šta se događa. A pogotovo ne znam šta je u srcu ljudi. A Bog… SVE TO ZNA. Do u najdublje detalje.

Četvrto
Čuo si, piše u nz, da na svetu treba da postoje sablazni. Sablazni imaju svoju svrhu, svoje naznačenje, svoj zadatak, svoje opravdanje. Treba da postoje. (I stoji: teško onom kroz koga dolaze sablazni.) Vršioci sablazni, a to su redovno zlonamerni ljudi, potrebni su, dakle. Zato Bog neće da ih ukloni. Potrebni su Njemu. Da vrše svoj sablažnjavajući posao.

Peto
Opet Te pitam: zašto stradanje smatraš neprijateljstvom i odmazdom Božjom? Jer, već smo navodili, da stradaju i bezazleni: deca i svetitelji. Kako to da oni čije su duše već bele, ili su na najboljem putu da se još više ubele… stradaju? Jer, da ne smatraš tako, da je stradanje Božji gnev, ne bi pitao zašto Bog ne vrši selekciju pa udari po jednima a pomiluje i zaštiti od stradanja druge.

*

Nikakvo nezgodno pitanje mi ‘’nije došlo’’ već sam bio zauzet neko vreme ručanjem. Oprosti.

.
Bogomolj@c

Stradanje posmatrano našim očima nije isto (nema istu ulogu i značaj), kao stradanje posmatrano Božjim očima
au brate, pa nemam komentar jer volim ovaj zivot bez obzira kako bog to posmatra
A Bog,
Naše stradanje smatra iskušavanjem, školovanjem, obukom, lekcijom, poučavanjem, prilikom, šansom… za…ubeljivanje naše duše.
ne treba da bog iskusava na dobrima, to je surovo s njegove strane, surovo i jadno
To koji su zli, kako mi možemo sagledati tako objektivno kao što može Bog?
ispada da smo glupi i coravi
Opet Te pitam: zašto stradanje smatraš neprijateljstvom i odmazdom Božjom?
ne smatram odmazdom nego bozjom nemoci da spreci stradanje pa bar onih "dobrih"
JADNO.....

Jednostavan je odgovor.
1720.... kuga,
1820.....kolera,
1920.....španska groznica,
2020.....korona.
*
Periodično,
Bog mora posegnuti i sa radikalnim i bolnim vaspitnim sredstvima
Nerado, ali kada ljubazne molbe i upozorenja ne daju ploda... šta drugo Bog da radi s nama?
Da si ti Bog, kako bi se postavio u takvoj situaciji?
&
Danas, kažeš, umrli su neki vernici. I...? Šta s tim?
Deca (nevina stvorenja), svetitelji, Božji ugodnici... razboljevaju se, pate i umiru.
I..... ?
%
S tim, evo ovo:
odmah posle upokojenja duša ide u drugi, duhovni oblik postojanja. Zadržava sva sećanja. Koliko je duša bila čista, bilo da nije stigla da se uprlja, što je slučaj kod male dece, bilo da se vrlinskim životom ubeljivala, tako će joj tamo biti. Ovo da je tako, Crkva svedoči već 2000 god, i svakodnevno i izobilno potvrđuje. Ko hoće da čuje neka čuje, ko neće.... NE mora.
zar se bog nakon potopa nije pokajao i rekao da se vise nece mesati u zemaljske stvari

do strasnog suda

sto se dece tice , zemlja je ispit , nema reinkarnacije u hriscanstvu

sto znaci da ako umre dete , nije proslo ispit , posto je rodjeno gresno

po bibliji , bogomoljac

zar se bog nakon potopa nije pokajao i rekao da se vise nece mesati u zemaljske stvari

do strasnog suda

po bibliji , bogomoljac
U sta se to Bog mesa ako smo mi nenormalni i bi da jedemo slepe miseve, letece veverice, skakavce i konjstipe? Da je onaj kinez kupio smoki ko covek ne bi bilo korone.

do strasnog suda

po bibliji , bogomoljac

bog.....ko je?
Ako misliš na Boga i ako Ga poštuješ i voliš,
kako bi se reklo jer citiraš Njegovog Svetitelja,
red je, u najmanju ruku se o redu radi, da pišeš Bog a ne bog.
*
Nije rekao da se neće mešati u zemaljske stvari.
Kome treba da prepusti mešanje u zemaljske stvari, u stvari Svog Domaćinstva, u stvari Svoje tvorevine i u živote Svojih stvorenja?
Bog je promislitelj i Svedržitelj - tako ga Crkva definiše.
Crkva Hristova, pre 2000 god ustanovljena od strane Bogočoveka.
Šta misliš kome?
#
nema reinkarnacije, naravno. Ko kaže da ima?
%
Nije rođeno grešno.
Umiranje nije kazna.
Umire, ili pogine, ili premine svaki čovek, i Sveti čovek.
Štaviše, skoro svi Sveti ljudi su živeli mukotrpno, oskudno, mučenički.
A služili su ljudima nesebično. Svedočeći svoju veru neustrašivo.
Neverovatno za nas, laike, lepe i namirisane, ugojene i nadmene,
od kojih sam prvi ja.
&
Ispit... kakav ispit?
/
Po Bibliji je jedno, a po tvojoj bibliji je ko zna šta.
Slično kao što je po Bogu jedno, a po tvom bogu je ko zna šta.

Back