Super Girl
Obećava
- Poruka
- 67
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
klika:Ne znam uopste zasto bi tamo kupovao nekretnine, a drugo koliko ja znam to bas i nije tako lako, nisam cak ni siguran da to moze da se uradi.
Znas i sam kakva je tamo sistem, ne verujem da ista moze da se ima u privatnom vlasnistvu a i ako moze onda ne verujem da je bas tako jeftino jer znas i sam da na Kubi postoje posebne cene za strance, tj. ti cvrstu valutu menjs za tzv. konvertibilni pesos u odnosu 1 pesos=1 US $ , a po tom kursu je sve strasno skupo.
Trebalo bi za nedelju dana da idem na Kubu pa ako nesto saznam iz prve ruke javicu ti, mada nije 100% sigurno da cu ici ali sanse postoje.

DRAKO:Zato sto su strasno jeftine.Moze kuca da se kupi za nekoliko hiljada dolara, mozda i manje, ali samo ako imas njihovo drzavljanstvo (koje mozes dobiti samo vencanjem sa Kubankom).Medjutim nesto sam nacuo da smo mi tu mozda izuzetak.Ovo je prava prilika za one koji hoce da imaju nesto svoje u tropskom delu sveta da pobegnu kada dodje zima, jer kada se zemlja otvori cene vise nece biti tako niske.
Molim te javi mi ako nesto saznas. Sazali se na nas zimogrozljive u hladnoj Evropi![]()
klika:A ko ti je to rekao da moze da se kupi kuca za nekoliko hiljada $$$?
Kao sto rekoh, cene su za strance potpuno drugacije, to sto kubanac moze da kupi kucu za par hiljada ne znaci da mozes i ti. Pa jel` znas da ti kao turista ne mozes ni lap top komjuter da uneses u zemlju a kamoli da razmisljas o kupovini kuce. Takodje kao turista ti ne mozes da iznajmis cak ni sobu, ni da prespavas kod prijatelja ako doticni nema dozvolu od drzave, tj. mora da te prijavi da ti kod njega ostajes.
Ja bih zaboravio na tu tvoju ideju jer od toga slaba vajda. Da se zenis sa kubankom da bi dobio drzavljanstvo, ma hajde molim te , o cemu ti uopste i razmisljas, batali tu pricu.
Ako ti je do kupovine kuce na Karibima, postoje druge varijante ali to je sada druga prica......i naravno ne moze bas za US$ 5000 da se kupi kuca.
DRAKO:Naravno da nisam mislio da se zenim kubankom zbog njihovog drzavljanstva :shock: (Svasta)
Samo sam rekao kako stvari stoje kod njih. Kao sta sam napisao mislio sam to da obavim kao drzavljanin SCG, njihovo drzavljanstvo me ne zanima.
Bilo bi lepo provoditi odmor na nekom egzoticnom mestu okruzen potpuno drugacijim ljudima.Hotel po meni nije najbolja opcija jer tako propustas ono najlepse, potpuno drugaciju kulturu i mentalitet svojstven karibima.
DRAKO:Naravno da nisam mislio da se zenim kubankom zbog njihovog drzavljanstva :shock: (Svasta)
Samo sam rekao kako stvari stoje kod njih. Kao sta sam napisao mislio sam to da obavim kao drzavljanin SCG, njihovo drzavljanstvo me ne zanima.
Bilo bi lepo provoditi odmor na nekom egzoticnom mestu okruzen potpuno drugacijim ljudima.Hotel po meni nije najbolja opcija jer tako propustas ono najlepse, potpuno drugaciju kulturu i mentalitet svojstven karibima.
klika:A ko ti je to rekao da moze da se kupi kuca za nekoliko hiljada $$$?
Kao sto rekoh, cene su za strance potpuno drugacije, to sto kubanac moze da kupi kucu za par hiljada ne znaci da mozes i ti. Pa jel` znas da ti kao turista ne mozes ni lap top komjuter da uneses u zemlju a kamoli da razmisljas o kupovini kuce. Takodje kao turista ti ne mozes da iznajmis cak ni sobu, ni da prespavas kod prijatelja ako doticni nema dozvolu od drzave, tj. mora da te prijavi da ti kod njega ostajes.
Ja bih zaboravio na tu tvoju ideju jer od toga slaba vajda. Da se zenis sa kubankom da bi dobio drzavljanstvo, ma hajde molim te , o cemu ti uopste i razmisljas, batali tu pricu.
Ako ti je do kupovine kuce na Karibima, postoje druge varijante ali to je sada druga prica......i naravno ne moze bas za US$ 5000 da se kupi kuca.
Mirjanadz:Ne bih se u potpunosti slozila sa tobom! Nije tacno da ne mozes da budes kod prijatelja na kubi ako te nije prijavio....kao ni da ne mozes da iznajmis sobu! mozes da iznajmis celu kucu, s tim sto ti niko ne garantuje za sigurnost u smislu provale, pljacke i sl.Moj cale je bio kod kubanca prosle godine u martu, zato sve to znam...a sto se tice dominikane, iznajmio je apartman, kompletno opremljen i platio 300 $ za mesec dana....a sto se tice kupovine, za kuce se krecu cene od 400-2000$ po kvadratu, u zavisnostu od grada, kraja....
Super Girl:Evo malo drugacijeg predloga.Posto ti avio karta pretpostavljam nije problem(finansijski),jer kazes da bi zeleo u toplije krajeve kad je kod nas zima,razmisli o Brazilu(viza se lako dobija).Tamo su npr kuce na izdavanje za mesec dana oko 150-200 eura,u blizini Sao Paola,Santos,ili manja mesta oko Santosa na plazi.Hrana i pice su jeftini,jedino kriminal...(ali toga svugde ima)

DRAKO:Sve u svemu, mrka kapa.
Neka, znao sam ja. Sve sto je suvise lepo da bi bilo istinito obicno nije.
Sto se tice DR procitao Pedjin sajt. Tu stvari nikako nisu lepe, barem sam ja stekao takav utisak(ispravi me ako gresim). Tu su palme, more, divlja priroda, ali ipak i izrazeni rasizam i negostoljubljivost lokalaca prema strancima.
Takodje sam procitao i neke zanimljive teme na krstarici vezane za DR i prateci zivote Dusana i ekipe shvatio da je tamo situacija dosta dramaticna, neko je cak napisao prava Spanska serija. Znate ono mlad decko dolazi iz daleke zemlje u SD i tu se bori za svoje mesto bla bla bla, samo fali lepa Dominikanka..![]()
Uzgred nadam se da je uspeo da pronadje svoju Dominikanku i snadje se tamo.
Sto se tice Brazila, ideja za zimovanje je ok, ali koliko je to bezbedna zemlja.Cuo sam prilicno lose stvari.Mada..

Sandy_BG:Pa do pre samo par godina, si mogao da kupis fenomenalne stanove u Buenos Airesu, za sitne pare. Sada se cene vracaju na staro,
Mozete li navesti neke cene nekretnina u Argentini

Rada Petrovic:Sandy_BG:Pa do pre samo par godina, si mogao da kupis fenomenalne stanove u Buenos Airesu, za sitne pare. Sada se cene vracaju na staro,
Mozete li navesti neke cene nekretnina u Argentini
Rado imas toga puno po internetu...samo potrazi real estete Argentina ili buenos aires...
ja licno sam takodje razmisljao da kupim nesto i ta opcija mi je jako aktuelna, tj u pregovorima sam, ali ja sam kao stari snobodlucio da uzmem nesto u nekom od Countrija u okolini BS As, ako uzmem to cu uzeti......i onda jos samo da se ozenim hahaha
( sala mala)
DRAKO:Voleo bih da dobijem vise informacija o ovoj ostrvskoj drzavi.Cuo sam da kod nas postoji drustvo srbsko-kubanskog prijateljstva kao i da nasi drzavljani mogu tamo da kupuju nekretnine.Da li neko zna nesto o tome. Puno hvala.![]()
Drugo u Dominicani nista novo, kod mene samo to da sam otvorio firmu pa cu uskoro poceti da radim. Do kraja decembra cu iznajmiti kancelariju i ostalo, pa januar krecem u osvajanje dominicane
! iskreno da ti kazem ovde su svi iznenadjeni kako sam se uklopio za nekih sest meseci. Spanski nisam uopste ucio, mislim nisam ovde uzimao casove ali sam i njega savladao. Za godinu dana mislim da cu pricati kao besan. Malo pocinje da mi smeta ova nekultura ovde, stvarno nikada nisam bio rasista ali su definitivno stoka. Nije vam ljudi nista cudno da vidite dominikanca kako piski na sred ulice. Hteo sam par puta da slikam, ali mi je spora camera pa nisam stigao. Imao sam negde par slika golih zena koje sam sretao na ulici. jednostavn zena skinuta do gole koze seta ulicom... Sto se tice kriminala ovde, nije bas kako pricaju. Moze se ici svugde bez ikakvih problema. Naravno svugde ne mislim na najsiromasnije barije, mada sam ja i u najgorim krajevima bio bez problema. Nekretnine nisu nimalo jeftine to nemoj da vas iko laze. Zavisi kako gde, ali i ono sto upis je uzasnog kvaliteta. Nisu to zgrade kvalitetno gradjene kao u evropi. Sta jos drugo da vam napisem stvarno ne znam, malo sam umoran idem da gledam neki film pa da spavam. radujem se predstojecem vikendu u sosui! Caos svima, Pedja cekam detaljan izvestaj sa kube
)))Perfect25:Hola Pedja, Dusan ovde!
Sta se radi dobri ljudi, vidim ovde nista novog. Forum se vrti u krug, prica se o istim stvarima... Ajde daj malo vise utiaka o kubi molim te, jako me zanima, otisao bih mozda na odmor. Ej bio sam sada par dana u sosui, odusevio sam se majke mi. Puerto Plata je fuuuuj, nikako mi se ne svidja. Onaj dole malekon uz more popravljaju, pa je sve blatnjavo, prasnjavo... Ali zato Sosua i Cabarete... Idem sledeci vikend opet ali gledacu da ostanem sto duze. mam poslao ovde tako da ce to biti tesko izvodljivo ali... Novu godinu cu cekati u Cabaretama, definitivno na plazi. Sve ostalo je mierda... Tu sabeeesDrugo u Dominicani nista novo, kod mene samo to da sam otvorio firmu pa cu uskoro poceti da radim. Do kraja decembra cu iznajmiti kancelariju i ostalo, pa januar krecem u osvajanje dominicane
! iskreno da ti kazem ovde su svi iznenadjeni kako sam se uklopio za nekih sest meseci. Spanski nisam uopste ucio, mislim nisam ovde uzimao casove ali sam i njega savladao. Za godinu dana mislim da cu pricati kao besan. Malo pocinje da mi smeta ova nekultura ovde, stvarno nikada nisam bio rasista ali su definitivno stoka. Nije vam ljudi nista cudno da vidite dominikanca kako piski na sred ulice. Hteo sam par puta da slikam, ali mi je spora camera pa nisam stigao. Imao sam negde par slika golih zena koje sam sretao na ulici. jednostavn zena skinuta do gole koze seta ulicom... Sto se tice kriminala ovde, nije bas kako pricaju. Moze se ici svugde bez ikakvih problema. Naravno svugde ne mislim na najsiromasnije barije, mada sam ja i u najgorim krajevima bio bez problema. Nekretnine nisu nimalo jeftine to nemoj da vas iko laze. Zavisi kako gde, ali i ono sto upis je uzasnog kvaliteta. Nisu to zgrade kvalitetno gradjene kao u evropi. Sta jos drugo da vam napisem stvarno ne znam, malo sam umoran idem da gledam neki film pa da spavam. radujem se predstojecem vikendu u sosui! Caos svima, Pedja cekam detaljan izvestaj sa kube
)))
ali ja to volim. Ima svoju dusu, i to bih voleo da osetim. Ali ao bih otisao gledao bih da se zadrzim sto duze ne samo na desetak dana. Sta je sa smestajem? Znac istina je da je skroz zatvorena za strance??? Pozdrav