Cryptoworks

nature

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.562
hakiranje sistema Cryptoworks odnosno najpopularnijih paketa kodiranih u tom sistemu : UPC Direct, Digiturk i DMX - one su se ovaj puta pokazale točnima. Danas tokom podneva "Opos" team izdao je datoteku za -naravno najnoviju verziju Opos kartica sa OS 1.5 koja otvara navedena tri vrlo popularna pay tv paketa koji se emitiraju sa satelita Astra (19.2° istok) odnosno Eutelsat W3 (7° istok). Opos Team najavio je izdavanje datoteke i za stariju verziju Opos kartica odnosno Opos kartice sa OS-om 1.3, ali samo sa paketom UPC Direct koji će do 26.9.2005 zamijeniti sve problematične Cryptoworks kartice što znači da bi njegovo trajanje moglo biti vrlo kratko te ga je Opos Team odlučio "žrtvovati".

Paketi na Opos kartici su slijedeći:
- 0D01 - DMX
- 0D02 - UPC Direct
- 0D03 - DigiTürk

Po dostupnim informacijama Opos kartica radi na slijedećim receiverima:
- Samsung DSR-9500
- Dragon CAM Predator 3.04
- XCam 1.095
- CryptoWorks CAM
- svi receiveri sa integriranim Cryptoworks dekoderom
- Vantage x111S
- Blue Zeta 1.13CW.

Izdavanjem datoteke za stariju verziju Opos kartica otvorila su se vrata za emulaciju na ostalim platformama (Dragon Cam, Dreambox), no bez vrlo atraktivnog Digiturka i Xtra Musica. Naravno za otvaranje sva tri paketa potrebno je kupiti novu Opos 1.5 karticu - no oprez, radi se o piratskoj emulaciji koja nema garanciju niti garantirani vijek trajanja! UPC Direct atraktivni je srednjoeuropski pay tv paket sa pedesetak pay tv kanala koji emitiraju putem satelita Astra (19.2° istok) među kojima možemo izdvojiti: HBO Češka, HBO Mađarska, HBO 2, Animal Planet, National Geographic, Discovery Channel, Reality TV, Hallmark, Cartoon Network, AXN, Cinemax, Boomerang, MTV Hits, MTV Base, VH-1 Classic, MTV Europe, Private Gold, Private Blue, XXX Xtreme.

Svi navedeni programi emitiraju i engleski audio.

DMX je dobro poznati paket audio programa koji su već dostupni piratskim putem zahvaljujući francuskom TPS-u (Hotbird, 13° istok) koji ih za svoje potrebe kodira u Viaccessu 1.

Digiturk je vjerovatno najatraktivniji paket od navedenih noviteta. Digiturk je turski paket sa oko 50 kanala koji se emitiraju na satelitu Eutelsat W3 (7° istok) među kojima se mogu izdvojiti: MovieMax 1 i 2, Gold Max 1 i 2, Family Max, Comedy Max, Dizi Max, MGM, Showtime, Hallmark, Animal Planet, National Geographic, Discovery Channel, The History Channel, Reality TV, Fox Sports, Lig TV.

Većina navedenih programa emitira i engleski audio.

Koliko će Opos kartica biti otporna na raznovrsne Cryptoworks napade na koje Pentacard vr3 nije bila otporna - vidjet će se sigurno uskoro. Zanimljivost je svakako i najava da će i Pentacard Team izdati datoteku sa sva tri navedena Cryptoworks paketa za novu Penta karticu - Penta vr5 nakon što ga izda Opos card team. Po svemu sudeći biti će to još jedna brzopotezna otimačina novaca iz novčanika brzopletim kupcima.TEKST PREUZET SA KINGSAT
 

Back
Top