Crveno slovo u kalendaru

Meni nikako da se izbriše kad sam kao dete video golog čoveka kako viče "Dole Tito", a onda onako
go beži od milicije niz ulicu Čp
Pa i danas kad bi go covek bio na ulici jurila bi ga policija bez da vice i nekoga proziva

Ljubitelji zlikovca diktatora će uvek tražiti dokaz da je očigledni zlikovac, to što jeste.
Da ti nije mozda i Gadafi diktator ?

Tada su se ljudi iz očaja skidali goli, kolko je diktatura bila dobra...
A kako je danas kad nema Tita i diktature a crkve nicu ko pecurke ?
Danas se skidaju iz obesti :mrgreen:

De nađe Gadafija, trebalo je tebe tamo na jedno 6 meseci u islamsku džamahiriju da postaneš dobar vernik čp
Pitao sam te jel po tvom kriterijumu i Gadafi bio diktator ?

Citiraj bas ono sto si me pitao a ne cele postove.
Vidim odlicno
Цитирао сам ја али ти сии и даље без коментара. Питао сам те више пута да оставиш јасан и конкретан коментар на судске пресуде у Титово време али ти то избегаваш.

:ok:

Jos jednom :
postavi konkretno pitanje ili citiraj bas ono sto pitas a ne cele postove
Остављао сам ти више конкретних питања али ти избегаваш да одговориш, линкове ка порукама имаш, па чекам коментар.
Odgovoricu ti [a vec jesam] iako nisi konkretno pitao.
Podrzavam sve ono sto je i kako je Tito radio a to za lazna sudjenja sad cujem od tebe, imas li neki dokaz ?
Не читаш књиге, како да ти оставим доказ кад те књиге не интересују ?

Цитирао сам ја али ти сии и даље без коментара. Питао сам те више пута да оставиш јасан и конкретан коментар на судске пресуде у Титово време али ти то избегаваш.

Остављао сам ти више конкретних питања али ти избегаваш да одговориш, линкове ка порукама имаш, па чекам коментар.
Jos jednom :
citiraj konkretno pitanje a ne cele postove jer ovako mozemo do sutra.

p.s. isto kao kad verniku postavis konkretno pitanje a on kaze "odgovoreno ti je'
A odgovora nema :super:

Jos jednom :
citiraj konkretno pitanje a ne cele postove jer ovako mozemo do sutra.
Још једном - ти тражиш доказе, кад ти неко цитира књигу, ти кажеш да не читаш књиге. Како онда очекујеш да нађеш доказе ? Читајући интернет ? Па и то на интернету је настало из неких књига.

Дакле - питање није било да ли ти волиш адвокате или да ли цениш Душанов законик, питање је било да одговориш на судске одлуке које сам ти линкове дао.
То што ти правиш индиректан одговор (а у ствари те одговор не интересује) то говори највише о теби, а то значи да избегаваш одговор.
Прочитај линкове па јави конкретно јасно и директно о томе шта тамо пише.
https://forum.krstarica.com/goto/post?id=45137767

Још једном - ти тражиш доказе, кад ти неко цитира књигу, ти кажеш да не читаш књиге.
Mislis da dokazi dolaze iz knjiga ?

Дакле - питање није било да ли ти волиш адвокате или да ли цениш Душанов законик, питање је било да одговориш на судске одлуке које сам ти линкове дао.
Ne volim advokate i da se ja pitam ukinuo bi ih a cenim Dusanov zakonik jer u njemu nije bilo advokata.
Bilo je "Pod mac bato" :ok:
A neke odluke sudija iz Titovog doba necu sad da komentarisem jer sam o tome vec pisao. Trebali su tj morali su da svoje odluke prilagode Titovom rezimu koji nije podrzavao veru, religiju, crkve, slave i sl.
A nije podrzavao zarad opstog dobra svim narodima i narodnostima a evo Vam sad vera, slave, izgradnja crkvi na svakom cosku i sl. a zivimo kao misevi:super:
I eto ja odgovorih kratko i sazeto pa cekam od tebe odgovor zasto crkve i manastiri ne placaju nikakve poreze ni dazbine drzavi [cak i dobivaju pare iz budzeta] i zasto niko nema uvid u njihove finansije ?
U Titovo vreme su morali da placaju a sada ne - ZASTO ?

279501744_3079388342390770_3461825252046932619_n.jpg

Za vreme Tita se zivelo bezbrizno samo u krugovima partije...
Ма не, цели градови су живели безбрижно, били су фиктивно запослени и примали плате а нису ни ишли на посао.
Живело се од страних кредита и као да не постоји сутра.
Све је кренуло да се распада кад је Тито умро, креће замрзавање плата и слична премошћивања закључно са Зајмом за препород Србије који су извукли још више новца из људи.
Плата није зависила од учинка, већ је била сигурна, радио, не радио, долази плата.
Потпуна лудост, није ни чудо да је прва хиперинфлација забележена 1989, а прве кризе са горивом су дошле 1979, после долази вожња пар-непар и слично.
Шта би са Титовим атомским склоништем у случају нуклеарног рата ? Ал је ту уложено пара - за ништа.

Mislis da dokazi dolaze iz knjiga ?
Ти тражиш доказ, кад добијеш доказ кажеш да не читаш књиге.
Значи избегаваш да одговориш на питање.
Ne volim advokate i da se ja pitam ukinuo bi ih a cenim Dusanov zakonik jer u njemu nije bilo advokata.
Нико те није питао да ли волиш адвокате. Нити је мене питао. То није било питање, значи опет избегаваш одговор на питање. То није индиректан одговор. То ти само тако зовеш, то је избегавање.
Bilo je "Pod mac bato" :ok:
A neke odluke sudija iz Titovog doba necu sad da komentarisem jer sam o tome vec pisao.
Па кад не иду теби у корист, онда нећеш да коментаришеш. Да ти се допадају, коментарисао бих. По обичају бежиш.
Trebali su tj morali su da svoje odluke prilagode Titovom rezimu koji nije podrzavao veru, religiju, crkve, slave i sl.
Морали ? Одлуке су биле да се не иде ван црквене порте, дакле рушевине цркава су за комунисте биле њиве, а када би људи правили вашаре за црвено слово, све продавце су растеривали.
То зовеш прилагођавањем ?
A nije podrzavao zarad opstog dobra svim narodima i narodnostima a evo Vam sad vera, slave, izgradnja crkvi na svakom cosku i sl. a zivimo kao misevi:super:
Немој о општем добру, о јамама где су бацани Срби није смело да се прича и нису смеле српске кости да се откопавају, јел то опште добро ?

Patrijarh Srpski Pavle

Bez osuda, otvoreno, očinski [sećanja i razmišljanja]
Svojim dolaskom na Kosovo, za episkopa Raško-Prizrenskog (1957), video sam i drugu stranu iskušenja srpskog naroda. Pošto je od Stare Srbije načinjena autonomna oblast Kosova i Metohije, Srbi su odjednom u svojoj zemlji postali manjina, kao u tursko doba. Već u svojim prvim episkopskim izveštajima, ukazivao sam da, iako su Srbi na vlasti, Kosovo u stvari drže Šiptari. Za vreme Drugog svetskog rata njihov narod, najvećim delom, dočekuje talijansku okupaciju kao svoje oslobođenje, jer se po prvi put Šiptari iz Albanije ujedinjuju sa onima na Kosovu, u Metohiji, Zapadnoj Makedoniji. Stvorena je Velika Šipnija, ali bez obzira što je ona trajala koliko i okupacija, kao talijanski protektorat, ona je masama, opčinjenim od njihovih vođa, ostala kao jednom već zadobijeni nacionalni cilj, koji treba sačuvati. Uveravani da će se privremeno izmenjene prilike promeniti, oni su samo čekali, a umnogome i dočekali, da se izgubljeno vrati. Dobijao sam upozorenja da pazim na svoje redovne izveštaje Svetom Sinodu, jer oni dolaze i do ruku svetovne vlasti, ali je bilo sve jasnije daje Kosovu i Metohiji negde, na nekom mestu, presuđeno da više ne budu srpski. Tako se ponašao običan svet, na razne načine, sem starijih koji su osuđivali nasilja i lakomosti da se dođe do komšijske kuće ili zemlje. Među tim svetom bilo je ljudi koji su znali za svoje srpsko poreklo i osećali da se sprema nešto što dobru ne vodi.

https://www.rastko.rs/istorija/ppavle-bez_osuda.html

Ти тражиш доказ, кад добијеш доказ кажеш да не читаш књиге.
Значи избегаваш да одговориш на питање.
Knjiga nije dokaz, utuvi u glavu to vec jednom
Нико те није питао да ли волиш адвокате. Нити је мене питао. То није било питање
Tacno, izvini,
nisi me pitao volim li advokate nego sta kazem na sudjenja u Titovo vreme.
Izneo sam misljenje za advokate i u Titovo i za sadasnje vreme.
Advokati prevaranti ;)
Па кад не иду теби у корист, онда нећеш да коментаришеш. Да ти се допадају, коментарисао бих. По обичају бежиш.
Ne bezim i komentarsao sam rad tadasnjih advokata.
Hoces da ti citiram sebe ?
Ajde umij se hladnom vodom pa prevrti moje prethodne postove.
Ne znas sta pricas kume :D
Морали ? Одлуке су биле да се не иде ван црквене порте, дакле рушевине цркава су за комунисте биле њиве, а када би људи правили вашаре за црвено слово, све продавце су растеривали.
То зовеш прилагођавањем ?
Vec sam o tome izneo svoj stav.
A sve za dobrobit izmanipulisanog naroda koji ne vidi dalje od nosa.
Немој о општем добру, о јамама где су бацани Срби није смело да се прича и нису смеле српске кости да се откопавају, јел то опште добро ?
Srbi su bacani ali koji Srbi ?
Kako nije bacan moj otac, deda, pradeda.....
Bacani su nepodobni rezimu, oni koji su se talasali i kurobecali [kao npr Isus].
I o tome sam pisao al dzabe tebi govoriti, uporan si i tvrdoglav

Back