Crveno-bela rapsodija: Zvezda razbila Olimpijakos!; Kalinić: "Velika pobeda"; Kodi: "Uspeh celog tima"

1734125896987.png

Kalinić:​

"Velika pobeda za nas, imali smo neke uspone i padove i potrebno nam je bilo da stignemo do nekih vezanih pobeda i srećni smo što smo uspeli da zadržimo fokus, intenzitet, iako smo imali neke povrede, ali i oni su to imali. Nadam se da ćemo imati više pobeda. Osim tog Milana gde iz nepoznatog razuloga nismo imali intenzitet, bili smo dobri protiv Virtusa i večeras smo ponovo bili sjajni"

Konferencija za medije:​

"Čestitam Zvezdi, dobro su pripremili utakmicu. Ovo je bila najgora utakmica, moramo da se pogledamo u ogledalo, nismo uradili šta je potrebno da pobedimo. Neki moraji da shvate da ne igramo za statistiku, imali smo 17 izgubljenih lopti. Defanzivno smo bili mekšiji od putera, nema opravdanja za ovakvu utakmicu. Igrali smo veoma loše, pokušali smo da pobedimo na individualni kvalitet. Zaslužili smo da izgubimo.
Pre nedelju dana smo pobedili u Monaku, to je bila vazna pobeda. Ne mogu da kazem da smo u krizi. Smatram da je svaka utakmica u Evroligi teska. Ako ne igrate koncentrisano, gubicete. Plate igraca nisu dovoljne da bi se pobedile utakmice. Da, imamo problema, Milutinov nam je jedina “petica”, ali ponavljam - ovo nije izgovor. Moramo da igramo hrabro i zajedno, a posle toga da vidimo, pobedimo ili ne",
kaže Barcokas.

Barcokas priznao da fali Petrušev:​

"Slušajte, prošle godine sam doveo Petruševa. Nisam hteo da ga pustim, on je hteo da ide. Ne možete da
držite igrača protiv njegove volje. Pomogao nam je na početku sezone. Veoma je talentovan, ali smo ljudska bica. Morate da igrate u okruženju u kom želite. Da, nedostaje nam, ali imamo Fala i Rajta, a ono su obojica van terena zbog različitih stvari. Nekada vam treba i malo sreće",
smatra Jorgos Barcokas.

Svoje utiske posle meča izneo je trener beogradskih crveno-belih, Janis Sferopulos:

"Čestitam igračima, mislim da je utakmica bila kontrolisana od starta do kraja. Pogotovo u drugom poluvremenu, u trećoj cetvrtini smo primili samo 15 poena, isto se desilo u poslednjoj cetvrtini. Odbranu smo postavili tako da dobro branimo glavne igrače Olimpijakosa, dopustili smo im samo 34 poena u drugom poluvremenu. Veoma važna pobeda, čestitam i navijacima na podršci, želim Olimpijakosu sreću. Moramo ostati skromni i da idemo utakmicu po utakmicu. Nadam se da ćemo biti još bolji u nastavku kada nam se priključe igraci koji su povredjeni.

O činjenici da su pobedili prvih 5 ekipa Evrolige, rekao je:

Želimo da se borimo protiv svih, nebitno protiv koga igramo. Evroliga je veoma zahtevna liga, mozete pobediti i izgubiti od svakoga. Ono sto sam danas voleo jeste kako smo se borili, dali smo srce na terenu, ali smo imali samo osam izgubljenih lopti i cak 25 asistencija, tako da smo bili koncentrisani", rekao je trener Zvezde.

O Dejanu Davidovcu:

"Deki je džoker. Mogu da ga iskoristim kao plejmejkera, krilo, krilnog centra ili centra. Kao što sam rekao, on je moj džoker", kaže Sferopulos.

Ključ pobede je bio?

"Radimo isto na svakoj utakmici, nekada je to očigledno kao na terenu danas, a nekada nije onako kako smo zamislili – zato nekada izgubimo. Verujem da imamo izvanredne igrače i tim, a kada igramo svi zajedno i kada svi pomažu timu, ne samo koliko poena se da, već i odbrana i neke stvari koje se ne vide u statistici. To se desilo danas, neki nisu dali nijedan poen, ali su svi dali doprinos"

Neki su igrači falili, a Zvezda je opet odigrala sjajnu utakmicu.

"Kada imate povređene igrače, kao Bolomboj koji nije igrao dva meseca, to će koštati jer će mu biti potrebno da uhvati ritam utakmica. Isto je i sa Džonom Braunom, biće mu potrebno vreme. Petrušev se adaptirao, spreman je da igra. Moj posao je da ih sve stavim na pravo mesto i da ih postepeno uvodim sistem i da nas to ne košta rezultata. Kada svi budu zdravi – imaću glavobolju", iskreno je rekao Sferopulos.

O Mitroviću:

"Luka igra dobro u poslednje vreme, to je Luka kojeg želimo i kakav je igrač. Veoma sam zadovoljan njegovom igrom i nadam se da će nastaviti tako"

O Davidovcu na poziciji centra:

"Želeo sam da se adaptiram, nisam hteo da Luka brani njihove bekove, jer smo igrali odbranu preuzimanja. Napad nije bio problem, (Davidovac je bio na pet) zbog odbrane i preuzimanja (switch)"

Stvarno mrzim cigane,a slušajući i gledajući Jovu Bakića,mnogi cigani se stide i sami.
Nadam se da će te izgubiti bar 20 razlike.Iskreno i od srca.
Taman da se dolije malo ulja na vatru našem dragom predsedniku,koji je u ozbiljnim problemima ovih dana.
Ako vam ode on,odlazite i vi.
Kako kaže Milan Babić ...

Baš ti se neda dušu da smiriš

:hahaha1:

Back