Crveni karmin

Crni Slez

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
428
crveni_karmin.jpg

Upotrebljavan je kao simbol moći, bogatstva, ženstvenosti i glamura, baš kao i buntovništva.
Ali od čega se on pravi, koja mu je istorija i zašto je toliko dugo popularan?

PRAVI SE IZ DVE KOMPONENTE:


Baza su obično ulja, voskovi i drugi sastojci koji mu daju teksturu
Postoji veliki broj različitih pigmenata. Većina prirodnih pigmenata koji se koriste danas su biljnog porekla.
Nekada su pigmenti uzimani iz insekata, ali se industrija udaljava od toga, baš kao i od sastojaka životinjskog porekla.
Neki pigmenti se sintetišu u laboratoriji, tako da se uzimaju iz uglja ili razloženih lanaca ugljenika da bi se stvorila željena boja.-Savremeni karmin u stiku izumljen je 1884. godine.
-Žene nose crveni karmin otprilike od 2500. godine p.n.e
-Pripadnice kraljevskih porodica su ga mnogo nosile u to doba.
-Za Kleopatru, crveni karmin je predstavljao lepotu i ulepšavanje, ali je predstavljao i njenu moć i bogatstvo, zato što je njen karmin bio pravljen od samlevenih buba.
Bio je veoma, veoma skup za proizvodnju zato što vam je bilo potrebno mnogo buba.
„Njeni podanici, i muškarci i žene, takođe su nosili crveni karmin, ali je njihova boja za usne pravljena od samlevenog kamenja


-Kraljica Elizabeta Prva bila je velika ljubiteljka boji za usne, čak toliko da je, kad je umrla, ostao ogroman, debeo sloj karmina na njenim usnama
Boja koju je nosila bila je na bazi olova, tako da neki veruju da se možda otrovala olovom noseći ga svaki dan.
Ona je verovala da će crvena boja da odbije zle duhove.


-Sifražetkinje u Velikoj Britaniji, SAD-u i nekim drugim zemaljama takođe, nosile su crveni karmin bukvalno svaki dan u sklopu svoje uniforme, da bi, ne izgovorivši ni reč, prenosile tu moć i žensku snagu.


-Viktorijansko doba nije bio pravi istorijski trenutak za crveni karmin
i crveni karmin i šminka uopšte sa naglaskom na ustima odbacivani i nisu bili deo duha vremena.
Kraljica Viktorija sama nije nosila crveni karmin, tako da je to možda bio deo razloga zašto tada većina ljudi nije volela crveni karmin

-Naučno je dokazano da kad nosite crveni karmin, više privlačite poglede ljudi

 

hm337

Veoma poznat
Poruka
11.322
to je mazanje gnječenih insekata na usta...
Carmine (/ˈkɑːrmən, ˈkɑːrmaɪn/) – also called cochineal (when it is extracted from the cochineal insect), cochineal extract, crimson lake, or carmine lake – is a pigment of a bright-red color obtained from the aluminium complex derived from carminic acid.[2] Specific code names for the pigment include natural red 4, C.I. 75470, or E120. Carmine is also a general term for a particularly deep-red color.
The pigment is produced from carminic acid, which is extracted from some scale insects such as the cochineal scale (Prima), and certain Porphyrophora species (Armenian cochineal and Polish cochineal). Carmine is a colorant used in the manufacture of artificial flowers, paints, crimson ink, rouge and other cosmetics, and some medications.[9]
https://en.wikipedia.org/wiki/Carmine
 

Tina

Aktivan član
Moderator
Poruka
1.982
Ne koristim te svetlo crvene, drečavi su mi a i ne idu mi uz makeup jer uvek pre naglasim oči pa bi bilo previše da naglasim i usta. Ali, lepo mi stoje bordo nijanse, mada i njih stavljam samo u nekim svečanijim prilikama.
Najčešće biram rozikaste, mauve i karmine u boji mesa za svaki dan. Leti češće samo sjajevi neki sa gold šljokicama.

Inače, da, ti bordo pigmenti se dobijaju mrvljenjem sušenih nekih insekata a tu je problematično što su oni često alergeni pa se zato nastoji da se suzbije njihova upotreba u kozmetici ali i hrani.
 

Gost 436569

Domaćin
Poruka
3.580
Meni ne,na ovoj slici ne vidim ni naznaku toga.

Ovako tamnoputa se ofarbala u plavo sa 2 cm izrastka? Frizura kao tetka koja je navila viklere pa ostavila preko noći. Karmin namazan do krajnjih ugova da izgleda kao Džoker kad se nasmeje. Obrve previše počupane pa joj nos izgleda još kraći i širi.

Ona je kao marketing kako sa mnogo para izgledati jeftino.

I plus ova siva senka na sve to… majko mila :dash:
 

zendeli

Veoma poznat
Moderator
Poruka
12.392
Ovako tamnoputa se ofarbala u plavo sa 2 cm izrastka? Frizura kao tetka koja je navila viklere pa ostavila preko noći. Karmin namazan do krajnjih ugova da izgleda kao Džoker kad se nasmeje. Obrve previše počupane pa joj nos izgleda još kraći i širi.

Ona je kao marketing kako sa mnogo para izgledati jeftino.

I plus ova siva senka na sve to… majko mila :dash:
Au ala je nakudi. Svako drugačije vidi neku osobu. To i jeste ono što je dobro.
 

Top