Crtuckam po malo raduckam :) :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
okej okej...:lol: ipak cu ja, posto niko nece...ovo mi se svidja, imate rok 2 dana da se zalite :hahaha:
photo,noir,,,blanc,portrait-55c0de44ad22165c5cc228dacce9f6c6_h.jpg

Probaću... Počinjem večeras...

Probaću... Počinjem večeras...

подршка подршка але алеее :worth: :lol:
.. jel mesec dana ..?

тачно.
stari hasellblad 150 sa 120 macro ili 150 f 5.6.... ako se ne varam?

rekao bih fino da nije izuzetno...

свака част :eek:, ја стварно немам појма, само сам нашла мећу national geographic портретима и мнооого ми се свидело :)

подршка подршка але алеее :worth: :lol:

тачно.

свака част :eek:, ја стварно немам појма, само сам нашла мећу national geographic портретима и мнооого ми се свидело :)

national geographic nije koristio nijedan format osim lajke i sve je slikano samo sa nikonima i lajkama i ponekim kanonovim telcem...mozda su koristili tu i tamo sinara 8*10 za studio... ovo je savrsen portre i slikao je neko ko voli avedona, ako nije i sam on... jer njegova cuvena serija portreta gde su poznati umetnici i licnosti koje su obelezile epohu su radjeni na identican nacin sa kopiranom hasinom maskom i tri-x filmom bas kao ovde...

Danas sam otkrio ovu temu !!!

Evo i mog doprinosa temi, ako se nakanim mozda uradim i detaljnije,
kako vidim rok "konkursa " :) je dva meseca, pa mozda i odradim, mada me merenja i razmeravanja malo zamaraju :)

Crtez olovkom, skolski papir za likovno (1/2 lista blok br.5, 20x28cm)

image_preview.php
[/URL][/IMG]

Poslednja izmena:
Danas sam otkrio ovu temu !!!

Evo i mog doprinosa temi, ako se nakanim mozda uradim i detaljnije,
kako vidim rok "konkursa " :) je dva meseca, pa mozda i odradim, mada me merenja i razmeravanja malo zamaraju :)

Crtez olovkom, skolski papir za likovno (1/2 lista blok br.5, 20x28cm)

image_preview.php
[/URL][/IMG]

добро је :ok: мада не требају ти тако јаке боре на челу и између обрва ;)
месец;)

добро је :ok: мада не требају ти тако јаке боре на челу и између обрва ;)
месец;)

U pravu si, na brzinu radjeno, koliko se secam, hteo sam da prosvetlim celo i bradu, ali ocigledno zaboravio,
evo barem ove bore da izbrisem, i sad kad sam nanovo okacio vidim opet gresaka, ali nema veze,
kao sto sam rekao ako stignem uradicu detaljnije

image_preview.php
[/URL][/IMG]

Hvala Tol :)

ma jes bre, najbolje je ono iz prve ruke, najspontanije ;),
doterivanje je doterivanje, ali ajd da uvazim primedbe... a sto mi to odma
ne rece, ja drzim do tvog suda, ne bih popravljao i nanovo skenirao :)

sledeci put odma da mi kazes :)

eh...ne brigaj...i drugi je savršen!! Ja slikam dok materijal dozvoljava(izmenei dopune) ili dok mi ne dosadi da se bakćem - a to nije dobro, treba u slikarstvu strpljenja i faza rada...meni se dopadaju ovi radovi od dekao...imaju svoje flamansko-stranjske faze...i stavrno su dobri.

A jaaaaaaako me raduje što si ti- Timošten uzeo da učestvuješ ovde, jer nisi odustao od slikanja( za pisanu reč si već superlativ) :cmok2:

EVO APELA:
MOOOOLIM VAS SVE KOJI UMETE DA NACRTATE MAKAR ČIČA GLIŠU - DA NE ODUSTAJETE VEĆ DODJETE DA SE OVDE DRUŽIMO I PODRŽAVAMO :)

eh...ne brigaj...i drugi je savršen!! Ja slikam dok materijal dozvoljava(izmenei dopune) ili dok mi ne dosadi da se bakćem - a to nije dobro, treba u slikarstvu strpljenja i faza rada...meni se dopadaju ovi radovi od dekao...imaju svoje flamansko-stranjske faze...i stavrno su dobri.

A jaaaaaaako me raduje što si ti- Timošten uzeo da učestvuješ ovde, jer nisi odustao od slikanja( za pisanu reč si već superlativ) :cmok2:

EVO APELA:
MOOOOLIM VAS SVE KOJI UMETE DA NACRTATE MAKAR ČIČA GLIŠU - DA NE ODUSTAJETE VEĆ DODJETE DA SE OVDE DRUŽIMO I PODRŽAVAMO :)

Lep je rok, ovo mesec dana mi se svidelo, pa covek moze, kad ga uhvate "pundravci", a tema je bas fleksibilna: mislim ovo od profija pa do totalnih amatera kao sto sam ja...

@dekao je majstor, savladao je tehniku nemam reci, meni bi se licno svidelo kad bi naslikao nesto iz maste... nema naravno mane ni ovom, sve u superlativu, ne kudim, ovo je savrseno sto dekao radi ... pricam o samom sadrzaju slike... kazem sta bih ja voleo... kupio! :) , ma ti znas da ja naginjem ka apstrakciji , ali spoj ove tehnike i apstrakcije, tako nesto... moze li to?

materijalizovnje duha i ideja, nematerijalnog, preko slike...;)

Poslednja izmena:
Lep je rok, ovo mesec dana mi se svidelo, pa covek moze, kad ga uhvate "pundravci", a tema je bas fleksibilna: mislim ovo od profija pa do totalnih amatera kao sto sam ja...

@dekao je majstor, savladao je tehniku nemam reci, meni bi se licno svidelo kad bi naslikao nesto iz maste... nema naravno mane ni ovom, sve u superlativu, ne kudim, ovo je savrseno sto dekao radi ... pricam o samom sadrzaju slike... kazem sta bih ja voleo... kupio! :) , ma ti znas da ja naginjem ka apstrakciji , ali spoj ove tehnike i apstrakcije, tako nesto... moze li to?

mislim da se suviše opterećuješ...iluzija traži sliku poput mozaika..sadržaj nekoliko dešavanja..povezanost (barem ja tako kontam to)

a vredi da se crta-slika sve što trenutak (haiku) dozvoli..poput impresije, bilo kojom tehnikom..

ja nisam sigurna da ću išta uraditi propo teme iako je prelepa fotka za rad...mada mi se srce cepa jer nemam vremena za bilo kakvo slikanje
eo, još malo sam na Krsti..pa bežim da radim(učim)..ubija me engleski u pojam :rida: :dash:

mislim da se suviše opterećuješ...iluzija traži sliku poput mozaika..sadržaj nekoliko dešavanja..povezanost (barem ja tako kontam to)

a vredi da se crta-slika sve što trenutak (haiku) dozvoli..poput impresije, bilo kojom tehnikom..

ja nisam sigurna da ću išta uraditi propo teme iako je prelepa fotka za rad...mada mi se srce cepa jer nemam vremena za bilo kakvo slikanje
eo, još malo sam na Krsti..pa bežim da radim(učim)..ubija me engleski u pojam :rida: :dash:

Kako kaze Homer Simpson: " Sve sto je tesko nije vredno truda" ! :)

не иде ми. или су ми преблизу очи, или крива уста или нешто с носем...сваки пут ми баба испадне ко заостала у развоју :sad2:

Ne gledaj u babu! Prvo što će svakog snaći kod crtanja portreta jeste podsvesno povlačenje ka prirodnim proporcijama. Zato i jeste najlakše nacrtati portret u 1:1 razmeri. Kod svakog smanjivanja ili uveličavanja podsvest radi svoje i prepoznaje veličinu nosa, usana, oka u prirodnoj veličini. Zato nam na manjim portretima uvek fali taj razmak, a na većim ga ima i viška. Pre svakog crtanja treba razmeriti viziranjem položaje svakog elementa na slici. To je pola posla. I više od pola!

Bravo!! Ali...kad MORAM! :( a u vugla mi ne ulazi ič..sem poezije, književnosti (na srpskom, ruskom, češkom, poljskom i slovačkom)...a reče mi neko da se najlakše uči kroz dijalog...GDE da nadjem NJEGA? ;) :hahaha:

Ovo za engleski pricas?

Engleski ne kapiras? :lol:

Sta ja da kazem, u engleskom po nekom testu imam vokabular od 19600 reci, u sta sumnjam, jer to je vec prosek (najniza granica koja postoji kod native speakera), mada s druge strane nemam problem u komunikaciji na engleskom, citam i pisem na engleskom (sad na sajmu knjiga kupio sam Misimu na engleskom, mada sam hteo na japanskom, ali nema) tako da je i moguce...

Pitam se sta bi radila sa Japanskim... Ja se pogubih u beleskama o kulturi i u njihovim znakovima (zasad znam hiraganu i katakanu, treba da predjem na kandji, a tu treba memorisati 2000 za normalnu komunikaciju)

Anyway nisam imao vremena za ovu bakicu jer sam radio ilustraciju zmaja na zahtev (nekako mi ilustracije i stripovi dobro idu, a realizam tesko)...

Nego radicu i ovu bakicu...

Ako imas neko pitanje za engleski salji PP...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back