Crtež i grafika

Enrique Bernal

Njegovi realistični crteži - od portreta do životinja - napravljeni su olovkama.
Međutim, Bernal je svojim crtežima dodao efekte sa zadivljujućim rezultatima.

Nakon što završi crtež olovkom, Bernal koristi umetničku aplikaciju Medibang Paint
da svojim crtežima doda veštačko osvetljenje. (imitira nepoznati izvor fluorescentne svetlosti.)
enrique-bernal-florescent-drawings-1.jpg

enrique-bernal-florescent-drawings-13.jpg

enrique-bernal-florescent-drawings-02.jpg

:D Nadjoh juče , ali me preduhitrili !
FBmIVCuXMAIp1dy
FBmIVcZX0AINIiq
FBmIVvKWYAELhGq

Мексички уметник Енрикуе Бернтхал. Након што заврши уобичајене црно -беле скице на папиру, додаје им неколико светлосних ефеката који их потпуно трансформишу.

Julie Kraulis​

Neverovatna umetnica Julie Kraulis je vizuelna umetnica iz Toronta, Kanada, koja crta otkad se seća.
Ova 36-godišnji umetnica otkrila je satove pre dve godine čistom slučajnošću i trenutno se fokusira na nezavisno proučavanje časovnika kroz kolekciju grafitnih crteža .Za nju je olovka produžetak ruke, uma i duše. Otkako je diplomirala ilustraciju dizajna na Ontario College of Art & Design, većinu dana provodi u svom studiju sa olovkom ili četkom u ruci radeći na širokom spektru projekata sa klijentima širom sveta.

PA250044.jpg

Tražila sam novi predmet za proučavanje i naišla sam na članak o ikoničnim časovnicima. Misliolasam da bi satovi bili zanimljiv svet za istraživanje kako sa stanovišta dizajna, tako i iz istorije i drugih oblasti od interesa. Nacrtaću svaki sat koji izaziva moju radoznalost, a ja imam poseban afinitet prema starinskim satovima - starinski sat je prilično magična stvar puna priče, duše i karaktera “, kaže Julie Kraulis.

Nisam sigurna da mogu da izaberem favorita, svaki nudi jedinstvene detalje i izazove.

.
image-asset.jpeg

JulieKraulis-RolexOysterSotto-WIP2.JPG

unnamed.jpg

Hrvatski grafičar stvorio je slike jedne spiralne linije. Efekat funkcioniše slično procesu štampanja. Razmak između redova je veći u svetlim oblastima, dok su linije bliže u tamnim oblastima. Paolo Cerić voli da se igra grafičkim i digitalnim efektima.

29367310.jpg

Paolo Čerić..linija u obliku otiska prsta

Hrvatski digitalni umetnik iz Zagreba Paolo Cerić (aka Patakk) stvara neverovatno realistične slike sa jednom spiralnom linijom. Dugačak, krivudavi znak uspeva da simulira izgled realističnih figura kroz stručno administriranu smelost i debljinu linije na bilo kom mestu. Razblažujući i zgušnjavajući zasićenost jedine kružne konture, umetnik je u stanju da imitira svetlost i senku, omogućavajući joj da odražava osećaj dubine i realizma. Cerić je u stanju da proizvede svoje varljivo realistične slike kroz set digitalnih efekata. Naizgled ručno nacrtane ilustracije su, u stvari, kompjuterski prikazi. Umetnik u svom radu zamagljuje i igra se sa granicama između stvarnog života i digitalnog sveta. Izbrusio je svoju veštinu da stvara iluzije koje izazivaju razmišljanje.

Back