crtajte, slikajte - sad

my.php
[/URL][/IMG]

Kreator...ja slabo stojim sa "cvecem" inace....
Mogla bih samo reci da mi se ona prva jako dopala, vidi se potez spahlom ( ako je spahlom radjena a cini se da jeste ) i odlicna je...Ova fotografija je i suvise mala i sve sto vidim su zute ruze...Ako je radjena kao ona "roza" nema dvojbe da je dobra!

Kreator...
Delujete mi ...hm...zrelo...pa nemojte da vas pogadjaju kritike koje nemaju osnova., pogotovu od likova poput tog .
Kada sam rekla "zrelo" ,mislila sam na ono sto radite...a to se najbolje dalo videti u onoj "jabuci" koju ste jednom zakacili ,i ovoj rozoj ruzi od gore. Vi zaista nemate nikakvog razloga za brigu.
Neke su nam slike dobre ,neke manje dobre ...i to je sasvim ok....
Verujem da umete da ocenite ciji je komentar iskren a ciji sa druge strane ne....zbog toga mislim da covek iz ove price ne bi trebalo da vas tangira.

Izvinjavam se što kasnim.Napisao sam danas popodne esej od 45 strana,ali mi ga je internet explorer 7 pojeo i ćao.Sad nema teorije da pnovim sve to što sam pisao,pa ću malo da skratim.
Svidja mi se ono prvo roze cveće i podseća me na Graovca,...onako u potezu,zamahu špahtlom,koloritom itd...uradjena u dahu,ali sasvim jasno izražena misao,tako da verujem da je Kreator,rodjeni ekspresionista.
Što se tiče žutog cveća,podseća me na "pariske prozore" ili "poglede na Pariz",nekih srpskih autora sa početka prošlog veka.Videti pod Aralica.Ne bi poredio kvalitet,jer je Aralica jedan od najznačajnijih u Srba,ali po meni slika nosi sličan senzibilitet.
Deluje prejako rečeno,ali pošto sam stajao često pred tom slikom znam šta govorim.Samo o osećaju.
Bez ljutnje,kadar ti je malo pobegao.Moje mišljenje je da treba da bude malo dole spuštena tema i malo u levo,ali osnovno je da je pogled na temu trebao da bude širokougaoniji.Smatram da si trebao i da uključiš i pogled kroz prozor,jer bi to sigurno rasteretilo sliku i utisak posmatrača,a da samo cveće bude deo veće celine,bez obzira što je tema mrtva priroda.I na taj način bi bila mrtva priroda sa istim glavnim glumcem.
Nešto si se slabije pozabavio upravo tim što se vidi kroz prozor.Znamo da se jasnoća i boja gube sa razdaljinom,ali mislim da si trebao da i to malo izdetaljišeš.
Jako si na slici "prišao" impresionizmu,mada nisi ulazio u pointilizam,divizionizam...ali si preneo upravo taj "utisak"-impresiju
Čini mi se da si bolji kao ekspresionista
Sve u svemu:slika mi se svidja!!!
P.S. Reče moja žena,da treba i malo bolje da se urami.I da se ne zaboravi:moje mišljenje ti je sporedno u životu!!!Kao prvo,ja nisam ni sekundu stručan,tako da ako ti se ne svidi komentar,javno me "pljuni",al onda me vodiš na piće za trud!
POZZ.Hvala na poverenju!

Matis je radio matematičke proračune za svoje slike,a neki kažu da izgledaju kompozicijski bez veze.Ovo pominjem,jer sam ti napomenuo da ti beži kadar.
E sad,matematiku možeš da naučiš bez problema,kao i tehniku slikanja,ali niko ne može da ti usadi osećej koji već imaš!!!
Samo napred!

m.v.:
Matis je radio matematičke proračune za svoje slike,a neki kažu da izgledaju kompozicijski bez veze.Ovo pominjem,jer sam ti napomenuo da ti beži kadar.
E sad,matematiku možeš da naučiš bez problema,kao i tehniku slikanja,ali niko ne može da ti usadi osećej koji već imaš!!!
Samo napred!
Slika je rađena prema jednoj brzoj skici u akvarelu zainteresirale su me sjene koje su mi tada bile prioritet ,radio sam je iz dva puta ,počeo sam je i onda me nešto odvuklo od nje,jda bi joj se vratio zbog interesa jedne gospođe kojoj se svidjela,tako da sam je završio i ona je sada u posjedu te gđe,koja je sliku ustupila za dvije tematske izložbe u dva grada pa otud i dvije kritike .Ova vaša analiza je na tragu po meni dobre kritike jednog akdemskog slikara i profesora koji prepoznaje "impresionizam u dubokim sjenama s puno svijetla".Pozdrav i hvala na dobronamjernosti .... a za piće ako nas slučaj nanese....

Ja bih volela da dobijem neke vase komentare na ove dve moje slike. Inace nikada nisam isla na akademiju, niti pohadjala bilo kakve casove slikanja. Sve sto sam naslikala je zahvaljujuci onome sto sam ovde procitala, a i volim da ''crtkam'' u slobodno vreme.
Inace radovi su ulje na platnu.

Hvala unapred.

Ixika,
vidi se da imas talenta samo moras da vezbas i vezbas....
Malo slikanje da stavis sa strane i predjes na crtez...cisto da malo udjes u stos....da poradis malo na kompoziciji i tako...
Dakle imaginaciju zaboravi za sada...
dakle imas talenta samo idi postepeno kako ne bi ostala na nekom amaterskom nivou nego isla Napred jer ocigledno to mozes....
Sve najbollje ti zelim ;)

Back