Cross-over

out2.gif

Za Hub ili switch je isti raspored na obe strane, za direktno masina na masinu, ukrstas prvu i trecu, drugu i sestu, kao na slici.

E, tek sad nastaje dilema. Na ovo slici je drugaciji raspored od onog na mojoj semi. Prvi raspored mi je pokazao i jedan drugar ranije on radi tako, a ovaj smo ucili i primenjujemo na poslu. Koji je merodavan, i da li su onda obe varijante ispravne, sta ako se na jednoj mrezi nadju oba nacina?
ZELENO-BELA NARANDZASTO-BELA
ZELENA NARANDZASTA
NARANDZASTO-BELA ZELENO-BELA
PLAVA PLAVA
PLAVO-BELA PLAVO-BELA
NARANDZASTA ZELENA
BRAON-BELA BRAON-BELA
BRAON BRAON
Uzgred, kako da nalepim sliku ili crtez ovde?

Petica:
E, tek sad nastaje dilema. Na ovo slici je drugaciji raspored od onog na mojoj semi. Prvi raspored mi je pokazao i jedan drugar ranije on radi tako, a ovaj smo ucili i primenjujemo na poslu. Koji je merodavan, i da li su onda obe varijante ispravne, sta ako se na jednoj mrezi nadju oba nacina?
ZELENO-BELA NARANDZASTO-BELA
ZELENA NARANDZASTA
NARANDZASTO-BELA ZELENO-BELA
PLAVA PLAVA
PLAVO-BELA PLAVO-BELA
NARANDZASTA ZELENA
BRAON-BELA BRAON-BELA
BRAON BRAON
Uzgred, kako da nalepim sliku ili crtez ovde?

Sasvim je svejedno koja je boja, ionako se koriste samo dve parice za 100Mb/s, bitno je da se ukrsti: sa 1 i 2(jedna parica) na jednoj strani ide na 3 i 6na drugoj strani i sa 3 i 6(druga parica) na jednoj strani ide na 1 i 2 na 3 i 6 na drugoj strani, i da su a boje su nebitne. Bitno je da Ako imate gigabitne kartice (znaci obe), nema potrebe da se ukrsta kabal, ide jedan na jedan, samo se jedna parica razdvaja na pinove 3 i 6, ostalo ide po redu.

Back