RickRoss
Buduća legenda
- Poruka
- 32.700
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tako sam i mislio.
Da, a ti ga nemaš. Pišeš napamet.Ne mislis, zato ti treba link.
Da, a ti ga nemaš. Pišeš napamet.
Pa daj da ja vidim to što si pročitao.Pisem kao covjek ko je sve procitao i ,,prosao sito i reseto".![]()
Pa daj da ja vidim to što si pročitao.
Šta to dokazuje? Vladika Vasilije je detaljno pisao o Milošu pre Sime.Pa procitaj ,,Tragedija: Obilic"
https://portalibris.rs/product/tragedija-obilic-sima-milutinovic-sarajlija/
Šta to dokazuje? Vladika Vasilije je detaljno pisao o Milošu pre Sime.
Sveti Petar spominje Vuka samo kao simbol i sinoim za izdaju i prokletstvo. Vladika Vasilije pre Petra detaljno opsiuje Milošev podvig i junaštvo, a Vuka spominje dosta manje.Vasilije nije glorifikovao bitku, vec je opisao kao poraz i momenat izdaje. Sima prvi opise bitku kao pobjedu.
Do tada je glavni lik u bitci Brankovic, kao izdajnik, sto vidimo na stegi sv. Petra.
Sveti Petar spominje Vuka samo kao simbol i sinoim za izdaju i prokletstvo. Vladika Vasilije pre Petra detaljno opsiuje Milošev podvig i junaštvo, a Vuka spominje dosta manje.
Svakako otišli smo predaleko od teme. Poenta je gusle - srpske, epska tradicija - započeta od strane Srba.Vasilije jeste spomenuo i opisao Milosa, ali kruna toga jeste da je poraz. Nije spomenuo nebesko carstvo niti nista od toga. Sima pravi preokret u znacenju bitke kod naroda.
Zbog istog razloga V. Karadzic jedva nalazi pjesme o Kosovu, a mnogo vise o Kraljevicu Marku.
Svakako otišli smo predaleko od teme. Poenta je gusle - srpske, epska tradicija - započeta od strane Srba.
To ne briše prethodne istorijske činjenice.Pa i sam V. Karadzic tvrdi da svaki Crnogorac zna guslati a Srbi jedva.
To ne briše prethodne istorijske činjenice.
Četiri, naspram tvojih nula.Pa kad tvoje istorijske cinjenice zavise od 2 pomena.
to moze samo SergejIzuzetna prica, koji bi ga glumac mogao glumiti u ekranizaciji...![]()
![]()
Četiri, naspram tvojih nula.
Možda je harfa u pitanju.Kakvih nula. Imas bukvalno fresku guslara u Manastiru Moraci u 17. vijeku.
Možda je harfa u pitanju.
Pa kad ga je naslikao Srbin Georgije Mitrofanović.Nije, bas covjek sjedi i gusla.
Зато што су немузикални. Вероватно су служили господу око софре.Pa okle znas da nijesu bili Crnogorci i Arbanasi na dvoru Nemanjica sto su gusle svirali![]()