Crni Petak u Beogradu

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja dobih solidan popust na kompjutrer pa ti sad vidi da li nam treba ili ne :)
ako si procenio da je taj solidan popust vredan cekanja u redovima, guranja, mogucnosti koja moze da se desi a i ne zaraze, nošenja maski i slicno onda je ok.. a verovatno si prevazišao strah od moguce zaraze
mene nikakav solidan popust ne bi naterao da idem u onu guzvu bila korona ili ne niti sam tip koji ce da stoji u redovima

ako si procenio da je taj solidan popust vredan cekanja u redovima, guranja, mogucnosti koja moze da se desi a i ne zaraze, nošenja maski i slicno onda je ok.. a verovatno si prevazišao strah od moguce zaraze
mene nikakav solidan popust ne bi naterao da idem u onu guzvu bila korona ili ne niti sam tip koji ce da stoji u redovima

Nešto mi se javlja da je kupio on-line :mrgreen:

@tema

nemam apsolutno ništa protiv popusta i posebnog dana za neke posebno dobre popuste...ali ja ni u normalnim uslovima ne čekam u redu nizašta....samo on-line šta je dostupno...a bilo je nekih stvari.
Ali kao što je neko lepo prikazao popusti su kod nas 90% simbolični ili navlakuša(dizanje cene koji dan ranije pa šatro popust) oni pravi kao što trebaju da budu i odakle je praznik dobio globalnu popularnost skoro i da ne postoje.

Inače je normalno da anglo-američki običaji ulaze u sve kutke sveta preko popularne kulture kojom dominiraju. Otuda valentin u japanu, božićne jelke na budističkom Tajlandu ili noć veštica u pravoslavnoj i ex-komunističkoj Rusiji. Ako to i ima kontoverzi, crni petak kao nešto što ide uz dlaku apsolutno svakoj jedinki na ovom svetu i savršeno prati prirodu čoveka da za što manje truda ili para dobije više je najprirodniji "praznik" od svega drugog proisteklog iz današnje američko dominirajuće pop-kulture. Zato je i najglobalnije prihvaćen pa čak i u arapskim islamskim despotijama.

vidis moguce, nije mi to palo na pamet, on koji je nosio masku i rukavice, izlazio sam kada je morao, i to do najblize prodavcnice,ostavljao kese sa kupljenom robom ispred, nije ih odmah unosio u kucu , vise isao peske nego gradskim prevozom, da odjednom ide u šoping na crni petak i ceka u redovima , nesto mi tu ne štima :mrgreen:

:lol:
maska.jpg

nikakav red nisam cekao..prodavnica je bila skoro prazna, nisakim se nisam gurao..nisam isao u 17 ii 20 nego u 10 pre podne kad nema nikog..
kljuc prave i pametne kupovine je znati kupovati.

i da..uzeo sam i timberlend cilepe na 50% popusta opet, gle cuda u praznoj radnji u sred trznog centra..treba samo znati.

Baš me zanima, da li su ispred Zare čekale osobe koje inače tamo kupuju ili su potrčale da kupe nešto u toj radnji samo zato što je reč o nekakvim popustima? :think:
Ali, kako bilo, stojiš u redu u ovakvim uslovima za parče krpe... :roll:

vidis moguce, nije mi to palo na pamet, on koji je nosio masku i rukavice, izlazio sam kada je morao, i to do najblize prodavcnice,ostavljao kese sa kupljenom robom ispred, nije ih odmah unosio u kucu , vise isao peske nego gradskim prevozom, da odjednom ide u šoping na crni petak i ceka u redovima , nesto mi tu ne štima :mrgreen:
gde si videla da sam pricao da nosim masku?
maske nkad nisam nosio i stavljam ih samo kad ulazim u prodavnicu jer moram.
rukavice ne nosim od aprila meseca a od maja ne ostavljam ni stvari u hodniiku..
potrudi se da saznas update informacija :D
a gradskim ne idem ni dalje
i to sve nema veze sa pametnom kupovinom..to mozda ti imas par stotina evra za bacanje..ja nemam i meni toliki popusti znace.

To je za tebe visoka matematika.

Crni Petak je postojao kao fraza i pre ovih rasprodaja. Raspitaj se malo.

Veliki Petak je naziv koji koriste vernici.
naravno da je postojao..
vodi poreklo jos od pada cene zlata na volstritu..
i nema nikave veze sa ovim o cemu ti pricas.

a sto se tice velikog petka..ne samo sto si omasio naziv nego i datum..ako si tako veliki vernik kakvim se predstavljas onda bi trebao bar da znas i kog je datuma isus razapet..ali po obicaju..najvise se busaju oni koji su najmanji

naravno da je postojao..
vodi poreklo jos od pada cene zlata na volstritu..
i nema nikave veze sa ovim o cemu ti pricas.

a sto se tice velikog petka..ne samo sto si omasio naziv nego i datum..ako si tako veliki vernik kakvim se predstavljas onda bi trebao bar da znas i kog je datuma isus razapet..ali po obicaju..najvise se busaju oni koji su najmanji
Pricaj mi malo o tome.
Kave veze ima sa Bozicnim praznicima?
Mnogi dogadjai su opisani kao Crni Petak kao asocijacija na stradanje , prvenstveno se upravljajuci na stradanje Hristovo.
Pad cene zlata na Volstritu je dobio naziv Crni Petak iako se nije desio samo na taj dan. Sta mislis zasto?

Poslednja izmena:
никад не идем на распородаје.
из принципа, јер купујем кад ми нешто треба, а не кад је јефтино....а и не волим гужву у сваком погледу.
једино књиге, то признајем, купујем и кад су на попустима, јер доста читам...али, таква куповина је скоро све онлајн.

каже ми познаница, ''јао бре кад научиш да возиш па да идемо у инђију у аутлет кад је црни петак''...требало ми је пар секунди да схватим шта ми прича.
схватам да има таквих људи...па старија ћерка је таква по сто пута, али ја лично - не.

Back