Crna strana

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bilo bi dobro da je tako kao sto kazes ali znas i sam da ima fanatika koji ne mogu da se pomire sa realnoscu.
Malo koji vernik bi prihvatio da mu se cerka uda za ateistu, zar ne ?
To je veštački vernik, svi smo božija deca. To je sa verskog aspekta.
Životni je malo drugačiji. Svi znamo šta se dešavalo 90-tih pretpostavljam da je baka Srpkinja. Ne piše zašto se protivi iz kog razloga verskog ili nacionalnog. Živim na prostoru gde ima više nacija i toj deci koji su iz mešovitog braka nije baš lepo. Kada je kriza obično svaki roditelj vuče na svoju stranu ne razmišljajući o detetu kako se zbog toga oseća. Naši stari su to dobro znali pa su ženili sinove iz svoje okoline gde se znalo koja je devojka iz čije kuće. Danas je drukčije, pa ne znači da će biti srećan/na u istoj veri i naciji.

Ni to nije loše, srpski narod u inostranstvu se skuplja u crkvi, tamo se priča na srpskom jeziku i deca koja su tamo rođena upoznaju svoje korene.
Za hram svetog Save niko ne gleda da dosta ljudi radi na njemu i od toga prehranjuju svoje porodice.
Crno je samo ako gledaš negativno. U smislu šta će nam to, niko to neće odneti u grob, to ostaje budućim naraštajima. Imaće kulturnu vrednost.

A ovako izgleda jedan rucak u decijoj bolnici u Tirsovoj ulici pa ako imas imalo zdravog razuma stavi prst na celo i razmisli da li je u redu dati tolike pare za crkve za nas narod u inostranstvu >

Ima precih stvari nego strovaliti tolike pare u crkve pa jos i preko granice.
A bolesnu decu lecimo sms porukama..... :(
Nećemo valjda državu pretvoriti u jednu veliku bolnicu. Ne bi zamerao gradnju hramova da je standard ko u Norveškoj, džaba i najsavremenija bolnička oprema kad nema ko da leči. Zar je humano od strane lekara da za jedno dete treba dvesta, trista hiljada evra? Ne pije vodu ni taj "argument"

Iako na prvi pogled tako ne izgleda, Srbija u odnosu na bruto domaći proizvod za zdravstvo izdvaja 10,38 odsto, znatno više nego, na primer Crna Gora, a neznatno više od proseka za EU

Nisam strucan da merim koliko ko daje za zdravstvo kod nas i u svetu ali sam siguran da su za crkvu u inostranstvu 30 miliona dinara dzabe bacene pare i u nepovrat.
Sve to treba preusmeriti na neke ovde prioritete a uzeo sam primer obroka u decijoj bolnici

Nisam strucan da merim koliko ko daje za zdravstvo kod nas i u svetu ali sam siguran da su za crkvu u inostranstvu 30 miliona dinara dzabe bacene pare i u nepovrat.
Sve to treba preusmeriti na neke ovde prioritete a uzeo sam primer obroka u decijoj bolnici
A ja sam ti rekao da odeš kod direktora bolnice i pitaš ga zašto su takvi obroci u bolnici/ama. Vidiš da se za zdravstvo odvaja u skladu sa BDP više nego u EU.
I nisi odgovorio ono što je najbitnije, gde je ta svetska lekarska humanost da je potrebno oko 300 hiljada evra za lečenje jednog deteta i kakvo je to uopšte lečenje jednog ljudskog bića za toliko para?

Kao prvo nisam ja ni kontrolor ni inspektor i nemam prava a ni volje da pitam ijednog direktora za kvalitet obroka. Sve si u pravu, tako je kako je, lopine na sve strane ALI nek se bar crkve pobrinu za boljitak uslova kad se vec pozivaju na neku dobrotu. Eto ja npr nisam dobar covek i necu da pomognem tj ne mogu ali SPC kao jedna velika i bogata institucija koja pliva u bogatstvu moze sigurno u najmanju ruku da apeluje a znam da nece da donira. Oni su navikli da uzimaju a ne da daju :D . Samo ih molim da se ne mole za boljitak jer od molitvi nema vajde.

A kao drugo da ti odgovorim da NEMA svetske lekarske humanosti, kao sto nigde na svetu nema demokratije, ko te to lagao pa si se primio ?
Znamo ko je los ali znamo ko bi prvo trebalo da bude dobar i ko se poziva na humanost, skromnost i dobrotu

Pa onda valjda znaš kako država funkcioniše.
Pravi budžet za narednu godinu, pa iz tog budžeta za ovo ovoliko, za ono onoliko. Sve preko toga su donacije, a nikom ti ne možeš da određuješ kome će se donirati. Kako SPC dobija pare iz budžeta tako i sve ostale verske zajednice u Srbiji dobijaju. Niko nije zakinut. Ja da sam kojim slučajem bogat donirao bio bolnicama, jer sve ostalo može da čeka a zdravlje ne. SPC je deo društva jer preko 70% građana se izjasnilo da su pravoslavne vere i da pripadaju spc. I šta ti misliš da 5% ateista treba da odluče kako će se uređivati crkva? 50 godina ste imali šansu da porušite sve da cigla na cigli ne ostane, pa niste, zašto?
Bogomolje su povlašćene u svetu, za notrdam ceo svet se polomi ko će da da više para, a što nevernici završavaju bogoslovije da bi obezbedili sebi siguran posao to je stvar crkve. Pa kao što kažeš da nema humanosti u društvu tako nema ni skromnosti po crkvama širom sveta pa i kod nas. Ali da je zbog toga loše u društvu što se vladike voze u džipovima je neargumentovano. A sirotinji bode oči i komšija koji drži malu prodavnicu a kamoli nešto veće. Crkva u duhovnom smislu je nešto drugo. Istinski vernik ide da se pomoli za sebe i svoje i ne bavi se o tome odakle novac crkvi ili popu. To što ti pričaš i ovi srpski ateisti, da pljuju radi pljuvanja a ne radi dobrobiti društva je licemerno. Ne ideš u crkvu, e zamisli da ideš i ostaviš bar 500 din nedeljno tamo, umesto toga tih dve hiljade mesečno daš sirotinji i pljuj do mile volje sve ako će ti biti lakše. Ovako iz udobnosti pljuckati ne pije vodu.

Стално нападате цркву, а имаш ли одговор зашто су лијекови толико скупи, зашто медицинске услуге толико коштају, зашто ти силни "научници и добротвори" којима су пуна уста хуманизма, не настоје да лијечење буде бесплатно, зашто су приоритети: оружја, развијање нових технологија и производа који само служе "производњи снобова" итд.(наравно и великим зарадама појединаца и група). Јел' црква зато крива?

а имаш ли одговор зашто су лијекови толико скупи, зашто медицинске услуге толико коштају, зашто ти силни "научници и добротвори" којима су пуна уста хуманизма, не настоје да лијечење буде бесплатно, зашто су приоритети: оружја, развијање нових технологија и производа који само служе "производњи снобова" итд.(наравно и великим зарадама појединаца и група)

Pa zato sto su to dripci i lopine a sta je sa crkvom ?

Pa zato sto su to dripci i lopine a sta je sa crkvom ?
Па друштвом не управља црква, зар не?
Црква је усмјерена на духовно, зашто се широм свијета "човјекољупци и хуманисти" не боре за сваки људски живот, зар није људски живот важнији од свега осталог? Буди реалан па погледај колико моћи и алата има црква, а колико је имају владајуће елите, интернационалне корпорације, банке, фармацеутске компаније, шта њих води, можда "љубав према човјечанству"? Али не, проблем је нека сића која се додијели цркви, тужно пријатељу мој.

Буди реалан па погледај колико моћи и алата има црква, а колико је имају владајуће елите, интернационалне корпорације, банке, фармацеутске компаније, шта њих води, можда "љубав према човјечанству"? Али не, проблем је нека сића која се додијели цркви, тужно пријатељу мој.
Za vladajuce elite, banke, farm kompanije i ostalu bagru sam vec rekao svoje misljenje tako da je glupo da me za to prozivas a koliko crkva ima moci......pa ima bato, dovoljno je da bar osudi sve ono sto nije dobro ali ona to ne radi ili vrlo vrlo retko radi.
A kazes sica se dodeljuje crkvi, milioni su sica......

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back