Crna Gora: izbeglicama ni lične karte

Ti si bre covece sramota za sve Crnogorce i citav ljudski rod.:roll:..tema nije o Crnogorcima koji ne mogu da dobiju drzavljanstvo, vec o izbeglicama, zato sam i postavila pitanje shodno temi...aa to sto ni Crnogorci isti ne mogu da dobiju, to ti je alarm posebne vrste......sta ti govori ponasanje tvoje drzave? Eto sta Cg vlada misli o svom narodu a kamoli o izbeglicama...a ti jos spominjes tvoje gradjane i stitis takvu drzavu?? :eek:
Sta to Cg daje izbeglicama? Sa onakim budzetom gde polovina ide u ruke mafijasa, to sto Cg daje, mizerija je..uostalom drzava nikom nist ane daje, sam moras sebi da obezbedis za zivot....

Ljudi samo zele drzavljanstvo kako bi mogli normalno da zive, zaradjuju, usavrsavaju se...ti Crnogorci o kojima ti pricas imali su pravo na sve navedeno... nemas ti pojma kakva je agonija izbeglica gde skoro pa nista ne zavisi od njih...tapkaju u mestu dok zivot prolazi,, jer su primorani na to....

I kakav je to crnogorac koji citav svoj zivot zivi u Cg, skoluje se itd..a nije tamo rodjen...:roll:

Koje ponašanje moje države? Ispao je problem sa ljudima koji nijesu rođeni u CG, a čitav, ili većinu života su proveli u CG, tu se školovali, radili i rade, i tu izvadili prva dokumenta. Mislim da je važnije da se država pozabavi svojim državljanima, pa tek onda izbjeglicama.
Vjeruj mi, izbjeglice su ođe vrlo dobro situirane (većinom), ništa im ne fali... Oni koji su htjeli da rade, zaradili su, i država im je pomogla.
Ova glupost o mafijaškoj državi je odavno prežvakana, i za nju ne mogu da kažem ništa, osim da je obična glupost.
Pa vidiš, postoje Crnogorci koji su igrom slučaja rođeni neđe drugo (i trudne žene mogu da putuju, pa se zadesi da se porode van CG), postoje ljudi koji su se rodili neđe drugo, a doselili u CG prije početka školovanja i otada žive u CG...

Koje ponašanje moje države? Ispao je problem sa ljudima koji nijesu rođeni u CG, a čitav, ili većinu života su proveli u CG, tu se školovali, radili i rade, i tu izvadili prva dokumenta. Mislim da je važnije da se država pozabavi svojim državljanima, pa tek onda izbjeglicama.
Vjeruj mi, izbjeglice su ođe vrlo dobro situirane (većinom), ništa im ne fali... Oni koji su htjeli da rade, zaradili su, i država im je pomogla.
Ova glupost o mafijaškoj državi je odavno prežvakana, i za nju ne mogu da kažem ništa, osim da je obična glupost.
Pa vidiš, postoje Crnogorci koji su igrom slučaja rođeni neđe drugo (i trudne žene mogu da putuju, pa se zadesi da se porode van CG), postoje ljudi koji su se rodili neđe drugo, a doselili u CG prije početka školovanja i otada žive u CG...

Kako koje ponasanje tvoje drzave?? Tretiraju svoje gradjane kao drugorazredne i ne daju im drzavljanstvo...kakva je to drzava koja ne brine o svojim gradjanima da oni nemaju cak ni drzavljanstvo?? Jel tebi to normalno?? :eek: i ti jos tu istu drzavu branis...ko je ovde lood?
U kom smislu su to izbeglice situirane? Cg je znaci svim izbeglicama sagradila kuce?? :eek: Zar je krov nad glavom dobra situiranost?
Kako im nista ne fali? Pravo na redovno zaposljenje i samim tim i redovan licni dohodak, pravo na osamostaljenje...itd...od kad se rad na crno broji kao dobra situiranost??

Naravno da postoje crnogorci igrom slucaja rodjeni drugde....ali takvi crnogorci se ne nastanjuju u Cg, vec u druge Eu drzave, posto Cg nije perspektivna drzava...
U Cg dolaze crnogorci, srbi iz bosne, srbije, i bliznjeg okolisa...;)

A to koliko je Cg korumpirana drzava pevaju i vrapci na grani...sto dokazuje i cinjenica da mnogi crnogorci nemaju drzavljanstvo...

A ima i onih koji bi da ostanu ovamo, ali da pljuju po državi i da joj ne doprinose, već obrnuto :rtfm:

U svakom zitu ima kukolja, zato je duznost drzave da se pozabavi svakim slucajem pojedinacno.:rtfm::rtfm:..i da izdvoji osobe koje bi da zive samo na racun drzave od onih koji zaista zele da poboljsaju svoj zivot...

Ma kako da ne, treba da trčimo da udovoljimo izbjeglicama, a ođe ima ljudi koji čitav život žive i rade u Crnoj Gori, ođe su se školovali, zaposlili, izvadili prva dokumenta, samo nijesu rođeni ođe (neki igrom slučaja, neki su malo poslije rođenja doselili ođe), i ti ljudi, stanovnici CG, nemaju državljanstvo i ne mogu da dobiju dokumenta, a ođe pričamo o nekakvim izbjeglicama, koje su se dovucale ko zna odakle. E ne trebaju oni da budu važniji od naših građana koji su stvarali ovu državu

Sto da ne udovoljite, primali ste ih rasirenih ruku dok ste se busali u grudi srpstvom, a Milo Djukanovic dao zavet da sah u zivotu vise nece odigrati.
Cuti i trpi :lol:

Kako koje ponasanje tvoje drzave?? Tretiraju svoje gradjane kao drugorazredne i ne daju im drzavljanstvo...kakva je to drzava koja ne brine o svojim gradjanima da oni nemaju cak ni drzavljanstvo?? Jel tebi to normalno?? :eek: i ti jos tu istu drzavu branis...ko je ovde lood?
U kom smislu su to izbeglice situirane? Cg je znaci svim izbeglicama sagradila kuce?? :eek: Zar je krov nad glavom dobra situiranost?
Kako im nista ne fali? Pravo na redovno zaposljenje i samim tim i redovan licni dohodak, pravo na osamostaljenje...itd...od kad se rad na crno broji kao dobra situiranost??

Naravno da postoje crnogorci igrom slucaja rodjeni drugde....ali takvi crnogorci se ne nastanjuju u Cg, vec u druge Eu drzave, posto Cg nije perspektivna drzava...
U Cg dolaze crnogorci, srbi iz bosne, srbije, i bliznjeg okolisa...;)

A to koliko je Cg korumpirana drzava pevaju i vrapci na grani...sto dokazuje i cinjenica da mnogi crnogorci nemaju drzavljanstvo...

U svakom zitu ima kukolja, zato je duznost drzave da se pozabavi svakim slucajem pojedinacno.:rtfm::rtfm:..i da izdvoji osobe koje bi da zive samo na racun drzave od onih koji zaista zele da poboljsaju svoj zivot...

Nijesi upoznata sa situacijom. Problem oko državljanstva imaju ljudi koji su rođeni neđe na teritoriji bivše SFRJ, i nijesu bili upisani ni u jednu saveznu državu, nego su imali jugoslovensko državljanstvo. Neki od njih su kasnije, neđe 99-te od ministarstva u Beogradu, koje je tada bilo jedini nadležni organ za izdavanje državljanstva, od tog ministarstva dobili državljanstvo Crne Gore i državljanstvo SRJ, odnosno SCG. E sad ovi nešto prave problem oko tog dokumenta, odnosno zahtijevaju od tih građana da ponovo podnesu zahtjev za izdavanje dokumenata. To je problem.
Ne možemo reći svim, jer je neodgovorno i glupo tvrditi tako nešto, ali većini. Nijesu u pitanju samo kuće... Kažeš, pravo na zaposljenje i redovan lični dohodak. Pa ja znam dosta ljudi odavde, Crnogoraca, koji su ogorčeni jer im je direktor ili nadređeni izbjeglica, a sa istom ili možda i "lošijom" školom. Dobro su se oni snašli, uglavnom.
Mislio sam na Crnogorce rođene u zemljama bivše SFRJ.

Nijesi upoznata sa situacijom. Problem oko državljanstva imaju ljudi koji su rođeni neđe na teritoriji bivše SFRJ, i nijesu bili upisani ni u jednu saveznu državu, nego su imali jugoslovensko državljanstvo. Neki od njih su kasnije, neđe 99-te od ministarstva u Beogradu, koje je tada bilo jedini nadležni organ za izdavanje državljanstva, od tog ministarstva dobili državljanstvo Crne Gore i državljanstvo SRJ, odnosno SCG. E sad ovi nešto prave problem oko tog dokumenta, odnosno zahtijevaju od tih građana da ponovo podnesu zahtjev za izdavanje dokumenata. To je problem.
Ne možemo reći svim, jer je neodgovorno i glupo tvrditi tako nešto, ali većini. Nijesu u pitanju samo kuće... Kažeš, pravo na zaposljenje i redovan lični dohodak. Pa ja znam dosta ljudi odavde, Crnogoraca, koji su ogorčeni jer im je direktor ili nadređeni izbjeglica, a sa istom ili možda i "lošijom" školom. Dobro su se oni snašli, uglavnom.
Mislio sam na Crnogorce rođene u zemljama bivše SFRJ.

Ti pricas o crnogorcima...a ja o srbima koji su izbegli u Cg..da li iz bosne ili hr, nebitno je...osobe koje su izbegle imale su drzavljanstvo cg prvih par godina ali im je isto oduzeto.,..
Boldovano sto navodis je jos jedan dokaz vise da je drzava korumpirana..
Zaista je ruzno stavljati sve izbeglice u kos sa onim izbeglicama sto su se navodno snasli...
Zbog tih navodnih "direktora" ucinjena je steta izbeglicama koji ispunjavaju sve uslove za dobijanje drzavljanstva ( znaci imaju izmirene obaveze prema drzavi tj. redovno sve placaju, nisu krsili zakon...itd )

Znaci meni je neshvatljivo da neko ko ispunjava sve usloveza dobijanje drzavljanstva isti NE MOZE da dobije..
A jos manje su mi jasni ljudi koji svoju drzavu, narod povelicavaju u toj meri da ne vide realne probleme iste...:roll:

Back