Црна Гора- Црногорци и Срби неће Грб, заставу и химну

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Alekasandar2:
Како читам у куриру, нажалост не ради им сајт па не могу да поставим линк, председник општине Рожаје је одговорио влади у Подгорици на њихове примедбе да не поштује државне симболе, да ће бити како он каже или диже границу.
Наиме од "осамостаљивања" Црне Горе, цео север и Зета уопште не поштују државне симболе црне Горе, не истачињу нову заставу, грби не свирају химну. Тако је приликом посете северу Филипа Вујановића једноставно одбијено да се свира химна "ој свијетла мајска зоро", а скидају се заставе са општинских зграда. Тако су морали и у Подгорици да уклоне заставу са орлом, јер је Предраг Булатовић одбио да одржи конференцију за штампу док се она не уклони.

Почело је? Није ни престајало.
uopste nemogu ni pretpostaviti sta bi trebalo poceti.to sta neki kamenjari nece da istaknu svoje casave od zastava,grbova od pivskih cepova i cega li jos,e za sve to moju macku savrseno boli pitchka.

GazdaMilutin:
eremita to prvi put sad od tebe cujem. Moja podrska Srbima iz Crne Gore. Oni su nasa braca i uvek su dobrodosli u Srbiji tako misli nas vecina Srba iz Srbije
Tacno tako samo nek dodju da ponovo uteruju stoku u kuce, odvljuju parket za lozenje ,bacaju djubre kroz prozor i jasu popove nismo to gledali vec 50 godina pa smo se siti uzeleli nase brdjanske brace.

fosilvaso:
Tako je, koja to svest i razum forsira nekakve AVNOJ-ske granice propale države i sistema.....Zašto ne bismo onda forsirali recimo granice Austro-Ugarske ili Rimskog carstva!!??:D:D:D
He-he,Vaso,jel ti ono bese dade onaj primer za Kosovski boj i oslobadjanje od turaka.
Nisam hteo da komplikujem,ali sada moram da ti odgovorim.
Najpre pitanjem:jel ti stvarno mislis da se moze nesto postici tim prizivanjem istorijskih dogadjaja,granica?
Nekad je i Solun bio u Srbiji.Da ga zatrazimo?
Tek da ne pricam o Rimskom carstvu.Italija se ne poziva na njegove granice.
Jednostavno,kad se nesto medjunarodno prizna,to je gotovo.Kada je Kardelj povukao te granice(on bese,jel da?),niko se nije bunio.Tada je receno da je to "drzavna geanica" i sta sad mozes?Znam reci ces,Srbi nisu smeli da se bune.Tacno,ali ni Austro-Ugarska nije smela da se buni,pa ni Nemacka,ni Italija ne trazi vise Istru.
Drugo vreme doslo.
"Kanis li pobijediti,ne smijes izgubiti"!Treba birati bitke koje mozemo dobiti,objektivno.Ovu oko granica ne mozemo.To je medjunarodno priznato.Protiv celog sveta ne mozemo,videli smo vec.

UofC:
A sta cemo sa Crnogorcima iz Srbije? Valjda su i oni trebali imati udjela u sudbini Crne Gore.
Ako je ikad i postojala sansa da se predefinisu granice u SRJ,to je bilo 92-93-ce.
Tada smo bili "dva oka u glavi".Tu je bila veca sansa nego u Hrvatskoj ili Bosni,pa nista.
Sada je gotovo.Srbija ne sme da se mesa u to.Mi treba da uredimo svoje dvoriste i nista vise.

GazdaMilutin:
eremita to prvi put sad od tebe cujem. Moja podrska Srbima iz Crne Gore. Oni su nasa braca i uvek su dobrodosli u Srbiji tako misli nas vecina Srba iz Srbije

Газда, наравно да ни ја немам ништа против Срба из ЦГ, само констатујем а и знам да је цела ујдурма са ЦПЦ у ствари унијатско масло, тако да верујем да ће се Милови Црногорци покатоличити тј. затражити признање од папе и прихватити унијатске услове.
Ипак, Срби из ЦГ би требало да остану на својој територији, на својим имањима, у својој држави - и ДА ТРАЖЕ СВА ПРАВА ЈЕР ЊИХ ИМА ВИШЕ ОД МИЛОВИХ, тј. они су већина у ЦГ. 8-)

DB 06:
He-he,Vaso,jel ti ono bese dade onaj primer za Kosovski boj i oslobadjanje od turaka.
Najpre pitanjem:jel ti stvarno mislis da se moze nesto postici tim prizivanjem istorijskih dogadjaja,granica?
Jednostavno,kad se nesto medjunarodno prizna,to je gotovo.Kada je Kardelj povukao te granice(on bese,jel da?),niko se nije bunio.Tada je receno da je to "drzavna geanica" i sta sad mozes?Znam reci ces,Srbi nisu smeli da se bune.Tacno,ali ni Austro-Ugarska nije smela da se buni,pa ni Nemacka,ni Italija ne trazi vise Istru.
Drugo vreme doslo.
"Kanis li pobijediti,ne smijes izgubiti"!Treba birati bitke koje mozemo dobiti,objektivno.Ovu oko granica ne mozemo.To je medjunarodno priznato.Protiv celog sveta ne mozemo,videli smo vec.

Totalno suprotno si me 'pročitao' Isto tako kao što su mnoge granice prošlost, tako treba biti i sa AVNOJ-skim.....:D:D

Baš si malodušan po pitanju granica:
Pa i granice TILETOVE SFRJ-PRČIJE su bile međunarodno priznate, sada ih više nema, dapače, sada postoje one koje su onda bile samo administrativne/međurepubličke:D

Btw: Mnogi u svetu su bili za očuvanje tih SFRJ granica, ali mi smo USPELI, rasturili smo ih.....

DB 06:
Ako je ikad i postojala sansa da se predefinisu granice u SRJ,to je bilo 92-93-ce.
Tada smo bili "dva oka u glavi".Tu je bila veca sansa nego u Hrvatskoj ili Bosni,pa nista.
Sada je gotovo.Srbija ne sme da se mesa u to.Mi treba da uredimo svoje dvoriste i nista vise.

I to je isto posledica priznavanja AVNOJ-skih granica...
Neki tiletov debilni političar je jednom povukao neke granice, i to je danas dalo mogućnost Đetićima da na referendumu odluče da se i Srbi u CG odvoje od matice Srbije.....

KADA ĆE DEBILNI POLITIČARI SHVATITI DA TE GRANICE TOTALNO GAZE PRAVA NARODA.....Da'Bog da im se deca raselila po svim država sveta, čisto da vide kako je to:D:D:D

Alekasandar2:
Код мене, Ал Бунди

Имаш ту опцију, ставиш неког на ту листу и невидиш његове коментаре.
Што то јел ко не мисли као и ти теба да га не видимо и не чујемо. Па баћо научи се демократији, то ти је оно да свако има право на своје мишљење таман ти се такво и не свиђало

Original postavio Alekasandar2
Како читам у куриру
Crni_gavran:
Да да да. Твоји извори су Б92 и остале невладине организације. Мани ме.
Да да тамо се на форуму поломише око Сребранице, а ни речи о олуји, као да су тамо побијене кокоши са птичијом грипом. то им дође као нормално

DB 06:
Drugo vreme doslo.
Мало си у забуни то нису државне границе, већ републичке, државну границу је имала ФНРЈ....СФРЈ и војску која је обезбеђивала те исте. А границе међу републикама су биле административне ;-)
Видиш лепо на захтев за референдумом за самосталност РС, у БиХ кажу мора се спровести на целој територији БиХ. Колико се сећам за самоопределење Словеније или Хрватске или БиХ није било референдума на целој територији СФРЈ већ само у тим републикама :!:

JMBG:
Мало си у забуни то нису државне границе, већ републичке, државну границу је имала ФНРЈ....СФРЈ и војску која је обезбеђивала те исте. А границе међу републикама су биле административне ;-)
Видиш лепо на захтев за референдумом за самосталност РС, у БиХ кажу мора се спровести на целој територији БиХ. Колико се сећам за самоопределење Словеније или Хрватске или БиХ није било референдума на целој територији СФРЈ већ само у тим републикама :!:
Ne,nisi u pravu.
Ne mogu sad da ti citiram ustav iz '74,ali mislim da je tada jasno zapisano da su to drzavne granice,u slucaju da neka republika pozeli da se izdvoji.
Naravno,tada je to bilo malo u polu-sali,jer mislim da vecini to nije padalo na pamet za vreme Tita,ali on im je ostavio pravnu mogucnost.

fosilvaso:
I to je isto posledica priznavanja AVNOJ-skih granica...
Neki tiletov debilni političar je jednom povukao neke granice, i to je danas dalo mogućnost Đetićima da na referendumu odluče da se i Srbi u CG odvoje od matice Srbije.....
O tome ti bas i pricam.Granice su povucene na vreme.Da nije bilo tih granica,drugacije
bi se tretiralo hrvatsko otcepljenje u pravnom smislu.
Jbg kad se nesto potpise,ostaje potpisano,sve dok obe strane ne pozele to da izmene,sporazumno.

Alekasandar2:
Како читам у куриру, нажалост не ради им сајт па не могу да поставим линк, председник општине Рожаје је одговорио влади у Подгорици на њихове примедбе да не поштује државне симболе, да ће бити како он каже или диже границу.
Наиме од "осамостаљивања" Црне Горе, цео север и Зета уопште не поштују државне симболе црне Горе, не истачињу нову заставу, грби не свирају химну. Тако је приликом посете северу Филипа Вујановића једноставно одбијено да се свира химна "ој свијетла мајска зоро", а скидају се заставе са општинских зграда. Тако су морали и у Подгорици да уклоне заставу са орлом, јер је Предраг Булатовић одбио да одржи конференцију за штампу док се она не уклони.

Почело је? Није ни престајало.

A što brinemo tudje brige?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back