Crn dim na 1.9 96 kw

Chef11

Početnik
Poruka
12
Cao,poslednjih par dana auto je poceo da baca crni dim kada se nategne,cim jaci gas vidis u retrovizoru crni dim...prije toga nije uopste,vrlo malo koliko je i normalno za 1.9..Ne znam sta moze biti...Dijagnostika prije pokazala senzor temp goriva,moze li biti problem do pumpe goriva...auto fino vuce ali je slabiji na malim obrtajima
Ako na primer auto ide jako lose,slabo vuce,stanem i izgasim auto,sacekam malo i odma upalim,auto bolje vuce...Takodje kad ide brutalno dobro,samo jesam li ugasio,odma drugi auto,nema snage neke i cak iznad 2000,vec obrtaji ravnomerno rastu,ne znam do cega moze biti
Desi se da hladan bolje povuce na malim obrtajima nego kad ugrije,ponekad se to desava...auto je 1.9 96 kw sa 5 brzina,Audi A4
Kad je manji minus,isto malo duze zavergla pa sam ja posumnjao na pumpu goriva...Hvalaa

Cao,poslednjih par dana auto je poceo da baca crni dim kada se nategne,cim jaci gas vidis u retrovizoru crni dim...prije toga nije uopste,vrlo malo koliko je i normalno za 1.9..Ne znam sta moze biti...Dijagnostika prije pokazala senzor temp goriva,moze li biti problem do pumpe goriva...auto fino vuce ali je slabiji na malim obrtajima
Ako na primer auto ide jako lose,slabo vuce,stanem i izgasim auto,sacekam malo i odma upalim,auto bolje vuce...Takodje kad ide brutalno dobro,samo jesam li ugasio,odma drugi auto,nema snage neke i cak iznad 2000,vec obrtaji ravnomerno rastu,ne znam do cega moze biti
Desi se da hladan bolje povuce na malim obrtajima nego kad ugrije,ponekad se to desava...auto je 1.9 96 kw sa 5 brzina,Audi A4
Kad je manji minus,isto malo duze zavergla pa sam ja posumnjao na pumpu goriva...Hvalaa
@Reefer ti je stručnjak za te auspuhe što guše narod, saće on...

Moze da bude dosta toga ali je vezano za lošu smesu drugim rečima imaš višak zraka ili manjak goriva .. Proveri creva oko turbine da ne vuče fals zrak , ruku na turbini koja otvara probaj da je otvoriš i obrati pažnju da li se vraća sama, onda moze biti i dizel filter protok goriva pumpa filteri ,dizne ali kreni od ovih osnovnih stvari

Obicno neka dizna preliva i visak nafte izbaci na auspuh u obliku crnog dima.
Ne bi trebalo tako da se vozi duze vreme tj period jer ta nafta spira ulje s cilindra i onda karike posto nemaju dobro podmazivanje znaju da ostete cilindar.
Treba proveriti dizne.

Pazi...sad auto ne dimi,kako je potrosio kolicinu koju sam nasuo,prestao je dimiti...danas nasuo 10l,odma pocinje malo da dimi
Moram promjeniti pumpu da vidim sta ce biti
U mjestu kad ga da kazem pod znacima navoda,turiras...ne izbaci uopste dima nikakvog
Mene brine sto EGR pusta ulje,iako sam ga ocistio a auto slabije vuce...kontao sam da probam egr sa drugog auta pa da vidim

Back