Crkveni razvod (Blagoslov)

ma i koji ce mi decko..a i zakera nesto i ne znam....ma imam i ja d aucim, dosta gluposti, malo da potkujem mozak pa da im ocitam neku b ukvicu...hehehe kad bih mogla bilo bi zabavno...

to je sve ok sto kazes ali opet postavlja se pitanje pricescivanja sto bi trebalo da bude sustina crkve koliko shvatam...zato se ide na liturgije...ne bih razmisljala toliko ipak o tome da je nevazno? ili sam istripovala... ali opet oprezno s tim ima neceg i u tome sto kazu stari oci....ali pocinjem da s eponavljam

Pitam se da li ima boljeg razloga od ovog gore poslednje navedenog...!?
Kada nema vise ljubavi svi drugi razlozi su manje vazni...jer dok se volimo tolerisemo,prastamo i pravimo kompromise.
Ja sam trenutno u procesu razvoda,ali onog svetovnog ;) ,pred sudom...Crkveni brak smo sklopili u jednom manastiru podaleko od Bgd...Meni ne smeta da to tako i ostane,jer za sada ne nameravam da se udajem ponovo a najmanje ne pred Bogom da obecavam ..."dok nas smrt ne rastavi..."
Uvideh da se obecanja lako daju ali tesko i ispunjavaju! ;)

mada sad mi je glupo sto sam obrisala nekako kao da se kajem ali ne kajem se nekako to sam ja. nekom to treba nekom ne. :( ond ami smetaju one upadice

ne znam ja bih se ponekad rado ubila jer mi se cini da nemam neku svrhu a nervira me da me neko ubedjuje da to nije tako i ne volim sliht. ali ne smem da se ubijem. nisu izmislili adekvatnu pilulu. za skok ti ipak treba posebno stanje.

dosadna sam ponekad i zao mi je sto je tako. zao mi je sto nisam uvek super. ljubomorna sam na neke osobe ali ih istovremeno i zalim. ne mozes sve da imas. volela bih da nemam kandidu. vise bih volela zlatne ribice nego boga i molitve... volela bih da znam astrologiju i da se zezam... mozda je izvesno da cu se razvesti. volela bih da mi se sutra desi cudo. hocu jedno cudo za sutrashnji dan.

Vidim da je tema postala chat za dokone. Steta, ovo je bio ozbiljan problem, iznesen u javnost svojevremeno u nadi da ce mi neko pomoci, kao i da cu ja svojim primerom i iskustvima pomoci nekome u slicnoj situaciji.
Jos jednom da se toplo zahvalim nicku Darkoje, koja je prostom sugestijom otvorila vrata ka resenju mog problema, ali i ostalima na dobromernim komentarima.
Nakon sto sam pozvao broj telefona Eparhije Niske, odmah sam imao odgovor osobe koja svoj posao obavlja savesno. Bez sujete, dodatnih natezanja, na samu verbalnu kritiku i osudu prethodnog akta, bez pisanih molbi, nova presuda me je cekala uz izvinjenje po povratku u Srbiju.
Da napomenem da svako, pa i svestenici, kako grese, tako nekad i ne mare za bliznjeg, ali verujte da i dalje ima onih koji ce vam pomoci. Bez vere u isto sami sebe ste osudili.
Nova presuda je imala iste aktere, isti datum (!!!!) kao i prethodna, ali zaista razlicit text. Nemam nameru javno ga dostavljati, ali svako sa slicnim problemima bi trebalo da trazi resenja, i nikako da se pomiri sto ga bilo ko proglasi krivim, ako se tako ne oseca.

Sve najbolje svim ljudima dobre volje!

Moram da kažem da je chika dr potpuno u pravu.
Moja jetrva je dobila crkveni razvod za 10 dana i 11og se udala opet. Po postovima sa početka rekla bih da to i nije baš po crvkvenoj proceduri. Dakle ako neće burgija onda zna se šta vrti. Zar to nije zaradjivanje na tudjoj nesreći???

Stetochino drago mi je da si ti rešio problem koji si imao. Ali stvarno.

[Jako tuzno i zalosno !!!Saosecam istu tegobu sa tobom.Ja bi to Djubre od zene isterala kad tad,a to Djubre od prijatelja isprebijala na mrtvo ime.A o crkvenom razvodu,ne razuemem sto ti je toliko stalo,i sto je za tebe toliko bitno,kad vidis i sam koliko lazova ulaze u to sveto zvanje da lazu i Boga i sve oko sebe da preljubu nece uciniti.
Pozdrav

Back