Crkva

• Začetnik teme Začetnik teme DeDa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iluvatar:
A gwydo, koji se izdaje za demokratu, od cega je meni muka, jer demokratija u Srbiji nema veze sa svojim izvornim znacenjem, ustvari samog sebe zakopava, jer stalno gleda u jednom pravcu. Moja baba bi rekla :" Ko da mu je neko stavio amove na oci."...a to definitvno nije demokratski, zar ne?
Tako da, svi treba malo da o'lade sto se tice kombinacije ******+crkva, jer mi necemo znati da li je toga bilo, ima li ga sada i bice li toga i na dalje.
To je, nekako, trebalo da bude poenta mog komentara.

Slazem se, takodje mi je muka od takvih tipova.
Gwydione, Nexuse, shta vi uopshte trazite na ovakvim temama? Zashto provocirate? Shta uopshte zelite?
I posle se chudite shto vas nazivaju izdajnicima, antisrbima.. Pa pogledajte samo shta radite.. Horor.
Hajde, dosta vishe na ovoj temi sa takvim stvarima. Imajte bar malo poshtovanja (ovo vazi za sve).

Браво арамбашо.
Ја им то причам од свог првог слова на овом форуму.
"Ако вам се не свиђа, немојте вређати нас којима се свиђа."
И то поготово не сад кад је Пост и није ред да се свађамо.
За промену, ајде ви нас мало испоштујте, па ћемо се много боље слагати.
лаку ноћ.

Ajduk:
Gwydione, Nexuse, shta vi uopshte trazite na ovakvim temama? Zashto provocirate? Shta uopshte zelite?
I posle se chudite shto vas nazivaju izdajnicima, antisrbima.. Pa pogledajte samo shta radite.. Horor.
Hajde, dosta vishe na ovoj temi sa takvim stvarima. Imajte bar malo poshtovanja (ovo vazi za sve).

svako ko je aktivan na ovom forumu vise od pet dana kazace ti koliko ja "horora" sirim ovde... :roll:

i najvaznije...podforum Religija je ukinut sa razlogom...tema CRKVA ovde je postavljena jer se ista mesa u politiku...i kada ja kazem da nije dobro da se crva mesa u politiku, onda bude: "m'rs sa teme, sta ces ovde, izdajnice srbskog roda"

Izvini, ali ja ne vredjam nikoga. Za razliku od toga ovde eremita, baron i kojekakvi vredjaju nasiroko i popreko. Ako sam ja naveo neke stvari to je povod za diskusiju, a ne izbegavanje iste. Jesam li ja vredjao Koraca da je *****? Ili je to neko drugi radio i to pozivajuci se na crkvu? jesam li ja upleo crkvu u tu pricu ili oni?

Ajduk:
Iluvatar:
A gwydo, koji se izdaje za demokratu, od cega je meni muka, jer demokratija u Srbiji nema veze sa svojim izvornim znacenjem, ustvari samog sebe zakopava, jer stalno gleda u jednom pravcu. Moja baba bi rekla :" Ko da mu je neko stavio amove na oci."...a to definitvno nije demokratski, zar ne?
Tako da, svi treba malo da o'lade sto se tice kombinacije ******+crkva, jer mi necemo znati da li je toga bilo, ima li ga sada i bice li toga i na dalje.

Izvini, ali zasto to isto ne vredi za one koji su tvoji ideoloski istomisljenici i koji naveliko vredjaju i lazu nasiroko i popreko? Gde je nestala rec koja se zove cojstvo? Moral? Cast? Ili to vazi samo za vase tribalne pacenike, a za sve izvan plemena ne vazi? Dobro, ali onda se vracamo u vrednosti koje su vazile davno pre industrijskih drustava?

commodore:
Браво арамбашо.
Ја им то причам од свог првог слова на овом форуму.
"Ако вам се не свиђа, немојте вређати нас којима се свиђа."
И то поготово не сад кад је Пост и није ред да се свађамо.
За промену, ајде ви нас мало испоштујте, па ћемо се много боље слагати.
лаку ноћ.

Ajduk:
Iluvatar:

"imajte malo postovanj"...da to bi stvarno trebalo da vazi za sve....
ne samo za nexusa, gwyda i tako dalje...

Nexus 6:
svako ko je aktivan na ovom forumu vise od pet dana kazace ti koliko ja "horora" sirim ovde... :roll:

i najvaznije...podforum Religija je ukinut sa razlogom...tema CRKVA ovde je postavljena jer se ista mesa u politiku...i kada ja kazem da nije dobro da se crva mesa u politiku, onda bude: "m'rs sa teme, sta ces ovde, izdajnice srbskog roda"

Руку на срце, ти си један од уљуднијих и интелигентнијих ДС-оваца овде.

А Црква има право да изнесе своје мишљење о друштвеним питањима, као и свака друга институција, а да ли ће се држава сложити са њим или не друга је ствар.

Оно што мени смета је што се од стране Сорошевих кондотјера, али и неких других група, свако мишљење Цркве проглашава уплитањем у политику и чак клерофашизмом. Тако су дотерали и до хајке на митрополита Амфилохија само зато што је на сахрани Ђинђића међу несрећама које су снашле Србију током последњих година митрополит поменуо и НАТО бомбардовање.

NA PITANJU CRKVE I DRZAVE SVE SEKTE BEZ IZUZETKA,BAR U SVOME POCETKU
GRLATO ZASTUPAJU PRINCIP LAICISTICKE DRZAVE, TO JEST PUNOG ODVAJANJA
CRKVE OD DRZAVE
: Ne sme, i ne moze biti, i ne treba da bude nikakve drzavne religije,
jer to “ogranicava” slobodu gradjana. I po njima, dakle, kao i po izvesnim politickim partijama
“religija je privatna stvar pojedinaca”. Taj princip im je vrlo lako zastupati, jer ide svakoj sekti
u prilog.
Naime, svaka sekta se pojavljuje kao neznatna manjina, a ne kao ogromna verska
vecina, pa onda princip odvajanja Crkve od Drzave znaci zapravo izjednacenje manjine sa
vecinom – u ime demokratije.

Ako je, na primer, u nekoj drzavi 80, ili cak 95% stanovnika pravoslavne vere, ili rimokatolicke,
a ostalih 5% pripada svima ostalim sektama, to onda odvojiti Crkvu od Drzave znaci
izjednaciti tih 5% sa onih 95%. Ima li u svetu igde ikoja politicka partija koja bi, dobivsi na
izborima 95% glasackog tela izjednacila, u ime demokratije, sebe u svim pravima sa svakom
ostalom politickom partijicom i sklopila sa njima koalicionu vladu ?!

ZATO JE SEKTASIMA VRLO LAKO DA GRLATO PROPAGIRAJU ODVAJANJE CRKVE OD
DRZAVE, DOK SAMI NE POSTIGNU VECINU I POSTANU DRZAVNA CRKVA.
Lako je
traziti odvajanje tudje crkve od tudje ili od svoje drzave!

U Americi, gde ima bezbroj sekata, razume se da nije moguce odrediti i izabrati “drzavnu crkvu”.
Ali bas tu vidimo primere da su pojedine sekte koje su u pojedinim drzavama SAD imale vlast
vecine, zapravo polozaj drzavne crkve – gonile ostale veroispovesti. Konkretan slucaj daju nam
puritanci koji su u 17. veku bii zestoko gonjeni u Engleskoj pa se odatle iselili u Ameriku gde su
u pocetku naglasavali slobodu savesti i da niko ne sme biti gonjen ili sta pretrpeti zbog svoga
uverenja. Medjutim, kasnije, kad su se pojavili i ljudi drukcijeg misljenja nego sto su bili oni,
onda su poceli donositi zakone u kojima nema ni traga od onih lepih i privlacnih slobodarskih
parola sa pocetka. Narocito su ostro gonili baptiste.

To su bili hriscanske sekte. I to je bilo davno. Sada smo u 21. veku. Da se crkva pita mi bi se vratili na volove i feudalizam. A sto se tice broja vernika ja tvrdim da u Srbiji vernika ima u manjini. Koliko ih ima clanske karte svoje crkvene opstine i koliko ih tamo placa "clanarinu"?

eremita:
NA PITANJU CRKVE I DRZAVE SVE SEKTE BEZ IZUZETKA,BAR U SVOME POCETKU
GRLATO ZASTUPAJU PRINCIP LAICISTICKE DRZAVE, TO JEST PUNOG ODVAJANJA
CRKVE OD DRZAVE
: Ne sme, i ne moze biti, i ne treba da bude nikakve drzavne religije,
jer to “ogranicava” slobodu gradjana. I po njima, dakle, kao i po izvesnim politickim partijama
“religija je privatna stvar pojedinaca”. Taj princip im je vrlo lako zastupati, jer ide svakoj sekti
u prilog.
Naime, svaka sekta se pojavljuje kao neznatna manjina, a ne kao ogromna verska
vecina, pa onda princip odvajanja Crkve od Drzave znaci zapravo izjednacenje manjine sa
vecinom – u ime demokratije.

Ako je, na primer, u nekoj drzavi 80, ili cak 95% stanovnika pravoslavne vere, ili rimokatolicke,
a ostalih 5% pripada svima ostalim sektama, to onda odvojiti Crkvu od Drzave znaci
izjednaciti tih 5% sa onih 95%. Ima li u svetu igde ikoja politicka partija koja bi, dobivsi na
izborima 95% glasackog tela izjednacila, u ime demokratije, sebe u svim pravima sa svakom
ostalom politickom partijicom i sklopila sa njima koalicionu vladu ?!

ZATO JE SEKTASIMA VRLO LAKO DA GRLATO PROPAGIRAJU ODVAJANJE CRKVE OD
DRZAVE, DOK SAMI NE POSTIGNU VECINU I POSTANU DRZAVNA CRKVA.
Lako je
traziti odvajanje tudje crkve od tudje ili od svoje drzave!

U Americi, gde ima bezbroj sekata, razume se da nije moguce odrediti i izabrati “drzavnu crkvu”.
Ali bas tu vidimo primere da su pojedine sekte koje su u pojedinim drzavama SAD imale vlast
vecine, zapravo polozaj drzavne crkve – gonile ostale veroispovesti. Konkretan slucaj daju nam
puritanci koji su u 17. veku bii zestoko gonjeni u Engleskoj pa se odatle iselili u Ameriku gde su
u pocetku naglasavali slobodu savesti i da niko ne sme biti gonjen ili sta pretrpeti zbog svoga
uverenja. Medjutim, kasnije, kad su se pojavili i ljudi drukcijeg misljenja nego sto su bili oni,
onda su poceli donositi zakone u kojima nema ni traga od onih lepih i privlacnih slobodarskih
parola sa pocetka. Narocito su ostro gonili baptiste.

Gwydion:
To su bili hriscanske sekte. I to je bilo davno. Sada smo u 21. veku. Da se crkva pita mi bi se vratili na volove i feudalizam. A sto se tice broja vernika ja tvrdim da u Srbiji vernika ima u manjini. Koliko ih ima clanske karte svoje crkvene opstine i koliko ih tamo placa "clanarinu"?
Ево, ово је чиста мржња према Цркви. "Волови и феудализам"...

Далеко је важније колико се људи сматра православцима, а не колико има књижице, јер вера није хартија у џепу, већ део човековог идентитета.

И данас смо сведоци да у Латинској Америци са САД капиталом долазе и њихове секте и насилно преобраћују католике и домородачко становништво. Многе њихове компаније су и регистроване као верске заједнице како би избегле плаћање пореза.

То није никакво чудо. Америку су основали секташи који су се одцепили од европске културе а америчку културу довели на руб опстанка.

Nema tu nikakve mrznje. Zapravi ja imam simpatija prema crkvi, ali nemam prema tome da se crkv apoliticki zloupotrebljava, da se crkva ne ogradjuje od losih stvari koje neko iz njenih redova uradi i da
se crkva mesa u stvari koje je se ne ticu. Cinjenica je da su standardi koje Crkva pokusava da nametne skroz anahroni. Cinjenica je da od 100 pravoslavaca samo 5 si istinski vernici. Ostali su sve samo ne hriscani. Napravimo razliku izmedju folklornog pravoslavlja i istinskih pravoslavaca. Ovi sto ime je "vera deo identiteta" su u ogromnoj manjini u Srbiji.
Sto se tice preobracanja po Juznoj Americi ne vidim sta se ti bunis? Zar ne postoje srpske pravoslavne misije po Aziji? Sa kojim pravom oni tamo preobracaju lokalno stanovnistvo na pravoslavlje?

Baron Ungern:
Gwydion:
Ево, ово је чиста мржња према Цркви. "Волови и феудализам"...

Далеко је важније колико се људи сматра православцима, а не колико има књижице, јер вера није хартија у џепу, већ део човековог идентитета.

И данас смо сведоци да у Латинској Америци са САД капиталом долазе и њихове секте и насилно преобраћују католике и домородачко становништво. Многе њихове компаније су и регистроване као верске заједнице како би избегле плаћање пореза.

То није никакво чудо. Америку су основали секташи који су се одцепили од европске културе а америчку културу довели на руб опстанка.

Jos prema podacima iz 1952. godine u SAD je bilo
zvanicno registrovano pred drzavom
261 verska organizacija od kojih na protestante
otpada 238 organizacija - a
danas je situacija daleko gora: mormoni, adventisti,
spiritisti, zatim dve
hriscansko-komunisticke
sekte od kojih se jedni zovu harmonistiporeklom iz
Nemacke (?) iz Virtemberga,a drugi se nazivaju biblijski hriscani koji su
se pojavili na obalama reke Onajd, i sebe nazivaju potpunim "perfektnim" biblijskim
hriscanima. Imali su svoju vrstu komunizma
i primenjivali princip "slobodne ljubavi."

I ne radi se ni o kakvom 19.veku, vec o 21.veku - jer se sve to zlo prelilo ovde
kod nas,
da li znate koliko se sekti registrovalo kod zvanicnih
"demokratskih" drzavnih organa, pa pogledajte samo sektu Jehovinih svedoka sta rade po
Beogradu, kako love ljude...
pa satanisti - ljudi koji sluze svesno satani smatrajuci ga mocnijim od Boga i
koji neprezaju cak ni od covekoubistva (slucaj CarlsaMensona koji je ubio
glumicu Saron Tejt),ili slucaj sekte "Hram naroda" koji vrse masovna samoubista a
ciji je "prorok" Dzin Dzons.
U nasoj zemlji pune su neuropsihojatrijske klinike mladih ljudi koji su privedeni sektama
KOJE CVETAJU U VAJNOJ "TRANZICIJI".

Veoma su GORKI i OTROVNI PLODOVI DEMOKRATIJE koji
se ovde kod nas razmnozavaju.

Budalastina. U Americi postoje i mnogo zanimljvije religije tipa npr Mavarske pravoslavne crkve ili pak Crkve Elvisa. Carls Menson i Dzim Dzouns su bili podvrgnuti CIA eksperimentima dok su bili u zatvoru. Pre toga su bili u istoj jangsterskoj bandi. Dakle tu nem anikakvih sekti vec je u pitanju MK Ultra i slicne prljavstine, a sve da se sprece anti0vijetnamski protesti. Zato su uhapsili i Lirija, a i pustili heroin u Haj Esbi.
St ose tice suituacije kod nas, opet gresis. I sto je bilo rasturilo se, sem adventista, jehovinih svedoka i jos njih par. Ostalo se sve rasplinulo, tako da Hare Krisna skoro vise i nemas. Satanisti ne postoje u Srbiji. Em s ose nisu ni pojavili, em sto je i kad je licilo da ce ih mozda biti to uradjeno elegantno i na kvar. :P

eremita:
Jos prema podacima iz 1952. godine u SAD je bilo
zvanicno registrovano pred drzavom
261 verska organizacija od kojih na protestante
otpada 238 organizacija - a
danas je situacija daleko gora: mormoni, adventisti,
spiritisti, zatim dve
hriscansko-komunisticke
sekte od kojih se jedni zovu harmonistiporeklom iz
Nemacke (?) iz Virtemberga,a drugi se nazivaju biblijski hriscani koji su
se pojavili na obalama reke Onajd, i sebe nazivaju potpunim "perfektnim" biblijskim
hriscanima. Imali su svoju vrstu komunizma
i primenjivali princip "slobodne ljubavi."

I ne radi se ni o kakvom 19.veku, vec o 21.veku - jer se sve to zlo prelilo ovde
kod nas,
da li znate koliko se sekti registrovalo kod zvanicnih
"demokratskih" drzavnih organa, pa pogledajte samo sektu Jehovinih svedoka sta rade po
Beogradu, kako love ljude...
pa satanisti - ljudi koji sluze svesno satani smatrajuci ga mocnijim od Boga i
koji neprezaju cak ni od covekoubistva (slucaj CarlsaMensona koji je ubio
glumicu Saron Tejt),ili slucaj sekte "Hram naroda" koji vrse masovna samoubista a
ciji je "prorok" Dzin Dzons.
U nasoj zemlji pune su neuropsihojatrijske klinike mladih ljudi koji su privedeni sektama
KOJE CVETAJU U VAJNOJ "TRANZICIJI".

Veoma su GORKI i OTROVNI PLODOVI DEMOKRATIJE koji
se ovde kod nas razmnozavaju.

Gwydion:
Budalastina. U Americi postoje i mnogo zanimljvije religije tipa npr Mavarske pravoslavne crkve ili pak Crkve Elvisa. Carls Menson i Dzim Dzouns su bili podvrgnuti CIA eksperimentima dok su bili u zatvoru. Pre toga su bili u istoj jangsterskoj bandi. Dakle tu nem anikakvih sekti vec je u pitanju MK Ultra i slicne prljavstine, a sve da se sprece anti0vijetnamski protesti. Zato su uhapsili i Lirija, a i pustili heroin u Haj Esbi.

eremita:
I sta sada Tebi covek da odgovori - ja citiram zvanicne podatke SAD obuhvacene naucnim
radom dvostrukog doktora nauka - a Ti odgovaras: BUDALASTINA
Dakle, tu nema dijaloga - i ne zelim prepirku, jer Ti sebe vidis samo kao KONTRU po svaku cenu..
8)

========================================================================================================
Gwydion:
St ose tice suituacije kod nas, opet gresis. I sto je bilo rasturilo se, sem adventista, jehovinih svedoka i jos njih par. Ostalo se sve rasplinulo, tako da Hare Krisna skoro vise i nemas. Satanisti ne postoje u Srbiji. Em s ose nisu ni pojavili, em sto je i kad je licilo da ce ih mozda biti to uradjeno elegantno i na kvar. :P

eremita:
Ne mozes da tvrdis nesto sto ocigledno - NE ZNAS, a da bi se informisao pozovi Ministarstvo
vera i Ministarstvo kulture i informisanja, mozes
i e=mail da posaljes sa molbom
da Ti upute spisak registrovanih verskih zajednica i sekti registrovanih kao razne
neprofitne organizacije ili udruzenja.
Bices veoma, veoma iznenadjen brojem sekti
kod nas - i nadam se da ces mi uputiti javno
IZVINJENJE PREKO FORUMA. 8)

Sto se satanista tice - pravu informaciju mozes dobiti u crkvi Sv.Aleksandra Nevskog
na Dorcolu gde postoji i dezurna dobrovoljna psihijatrijska sluzba za pomoc onima
koje opsedaju sekte koje se u danasnje vreme sluze i nedozvoljenim i kaznjivim
metodama za pridobijanje clanova i pristalica.

Onda cu ja od tebe da zahtevam izvinjenje posto cu ja da se pozovem na

1. Izvestaj FBI
2. Izvestaj Americke vojske
3. Prirucnik americke policije o kultovim
4. Razne knjige i publikacije ukljucujuci i onu koju je napisala Unuka Alfreda Adlera, inace novinar americke nacionalne
radio mreze (ili kako se vec zove). U svakom slucaju ce biti relevantnija imena od onih koje ces ti pomenuti. Neces valjda ocekivatio da zvanicna administracija stane iza nekog dela koje dokazuje da su isti ljudi koji su bili upleteni u ubistvo Malcolma X bili i u Gvajani gde su bile prisutne droge koje samo CIA koristi i koje se ne mogu naci na slobodnom trzistu? Da kazu zasto su uhapsili Lirija i gde su nestali orgonski atmosferski topovi? Ma daj, jesi ti normalan? Da priznaju da su njihove sluzbe ubacivale heroin u Haj Esbi? Da su oni u stvari instrumentalizovali Crkvu Satane i da je iza toga stajala MK Ultra? I kad su je razbili da je to uradio vojni obavestajac visokog ranga? Ko bi ti to zvanicno priznao? BTW, mislim da je Crkva Elvisa super stvar :P

Nije bitn osta je sve registrovano, jer je pitanje sta je novo u zadnjih 506 godina registrovana, a sta je od onoga staroga propalo? Nemas vise Bahaie, funkcionalno nemas ni Hare Krishna, Munijevci i ono malo sto ih je bilo se rasturilo, sajentolozi su pokusali oko Subotice pa su pukli. To je sve propala stvar, a ovo sad sto se jos prica to je samo da se pravi paranoja ne bi li ljude privukli crkvi. To je vekovni recept - plasis ljude necim losim da im uzmes pare, zar ne?
Koje ministarstvo? Ono koje je izbacivalo Darvina? Pa oni po skolama sve heavy metalce tretiraju kao sataniste i svaki heavy metal koncert kao satanisticki kult? U Srbiji postoje satanisti koji se nazivaju Morbidni andjeli? U Srbiju je Satanizam doneo Satan Panonski? To su sve gluposti koje sam citao. Prvi su neki seljoberi iz inostranstva sto sviraju death metal. Drugo je bio psihopata kojeg su u ratu ubile njegove ustase i sa nikakvom religijom nije imao veze. Kazem jer sam ga poznavao licno. Znas ja se razumem u sve, tako da, ako jos nisi shvatio, uvek u fer diskusiji pobedim :P

eremita:
Gwydion:

eremita:
I sta sada Tebi covek da odgovori - ja citiram zvanicne podatke SAD obuhvacene naucnim
radom dvostrukog doktora nauka - a Ti odgovaras: BUDALASTINA
Dakle, tu nema dijaloga - i ne zelim prepirku, jer Ti sebe vidis samo kao KONTRU po svaku cenu..
8)

========================================================================================================
Gwydion:

eremita:
Ne mozes da tvrdis nesto sto ocigledno - NE ZNAS, a da bi se informisao pozovi Ministarstvo
vera i Ministarstvo kulture i informisanja, mozes
i e=mail da posaljes sa molbom
da Ti upute spisak registrovanih verskih zajednica i sekti registrovanih kao razne
neprofitne organizacije ili udruzenja.
Bices veoma, veoma iznenadjen brojem sekti
kod nas - i nadam se da ces mi uputiti javno
IZVINJENJE PREKO FORUMA. 8)

Sto se satanista tice - pravu informaciju mozes dobiti u crkvi Sv.Aleksandra Nevskog
na Dorcolu gde postoji i dezurna dobrovoljna psihijatrijska sluzba za pomoc onima
koje opsedaju sekte koje se u danasnje vreme sluze i nedozvoljenim i kaznjivim
metodama za pridobijanje clanova i pristalica.

Ono sto sam ja zapravo hteo da kazem da je jako lose kad se nesto projektuje na imaginarne neprijatelje i to je jedna od odlika totalitarnih i zatvorenih sistema. Nikakve sekte nisu ubile Stambolica. Nikakve sekte nisu ubile Curuviju. Nikakve sekte nisu ubile Djindjicas.
Nikakve sekte nisu stajale iza narko lanaca. Zna se ko je sve to drzao. I znalo se i onda. Ali je mnogo lakse napraviti projekciju na nekog drugog da je los, pa je to prvo bila opozicija. A ti si neka stranka je bila fraz akoje se onda cula. Pa su to postali Hrvati, Muslimani, Siptari, ovi-oni...
To je sve sranje. Nama treba otvoreno drustvo gdeje sve vidljivo, a ne da nam i dalje svaka fukara protura teoriju zavere. Missa Finita Est - Coca Cola is the best :P

[color=blue]Gwydion:
[/color]
Onda cu ja od tebe da zahtevam izvinjenje posto cu ja da se pozovem na

1. Izvestaj FBI
2. Izvestaj Americke vojske
3. Prirucnik americke policije o kultovim
4. Razne knjige i publikacije ukljucujuci i onu koju je napisala Unuka Alfreda
Adlera, inace novinar americke nacionalne
radio mreze (ili kako se vec zove). U svakom slucaju ce biti relevantnija imena
od onih koje ces ti pomenuti. Neces valjda ocekivatio da zvanicna administracija
stane iza nekog dela koje dokazuje da su isti ljudi koji su bili upleteni u ubistvo
Malcolma X bili i u Gvajani gde su bile prisutne droge koje samo CIA koristi i koje
se ne mogu naci na slobodnom trzistu? Da kazu zasto su uhapsili Lirija i gde su nestali
orgonski atmosferski topovi? Ma daj, jesi ti normalan? Da priznaju da su
njihove sluzbe ubacivale heroin u Haj Esbi? Da su oni u stvari instrumentalizovali
Crkvu Satane i da je iza toga stajala MK Ultra? I kad su je razbili da je to uradio
vojni obavestajac visokog ranga? Ko bi ti to zvanicno priznao? BTW, mislim
da je Crkva Elvisa super stvar :P

eremita:
:shock: POTPUNO MI JE JASNO DA TI UOPSTE NE CITAS POSTOVE NA KOJE
ODGOVARAS - U NJIMA NIJE
CITIRANO STA CIA KORISTI ILI KRIJE - VEC ZVANICNI IZVESTAJ IZ ODREDJENOG PERIODA I ZAISTA
JE CUDNO DA TI ZNAS SVE TAJNE PODMETACINE AMERICKIH OBAVESTAJNIH SLUZBI, DA NE KAZEM
DA TO UPRAVO LICI NA PARANOJU I PLOD TVOJE MASTE, ALI STVARI STOJE OVAKO::

(starije cekte):
- 1 Americka episkopalna crkva sa 2,500 000 slanova,
- 20 luteranskih crkava sa 6,500 000 clanova,
- 4 reformatske crkve,
- 5 crkava adventista,
- 16 evangelistickih crkava,
- 9 crkava kvekera,
- 27 crkava baptista,
- 7 Bozijih crkava,
- 6 crkava mormona,
- 14 crkava menonita,
- 22 crkve metodista,
- 7 crkava pedesetnika (pentekostna)
- 11 crkava presviterijanaca,

(novije sekte):
- Sionska crkva,
- Osvecena sveta crkva Hristova,
- Crkva Bozja ili vera Avramova,
- Savez zivota i dolaska,
- Apostolska borbena sveta crkva Bozja,
- Ujedinjena hriscanska crkva svetosti,
- Crkva vecnog zivota,
- Bozja crkva Hristovih svetih,
- Crkva evandjelja,
- Crkva nazoreja,
- Crkva otkrovenja,
- Crkva zivoga Boga,
- Crkva novog Jerusalima,
- Crkva ujedinjene brace,
- Ognjeni stub,
- Sveta crkva ognjenog krstenja,
- Slobodna cionska crkva Hristova,
- Dom Davidov,
- Hriscanska nauka,
- Jehovini svedoci,
- Ucenici Hristovi,
- Crkva Emanuila Kodesa,
- Crkva znaka otvorene biblije, itd.ittd.

OVAKO IZGLEDA VERSKO STANJE NAJ-NACIJE NA SVETU - CIST BIZNIS, tj. CIST PROFIT.
Naravno da ocekujem da ce Gwydion sve navedeno negirati - jedino mi je nejasno ZASTO
SE TRUDI DA ZATRPA ISTINU.

Gwydion:
Nije bitn osta je sve registrovano, jer je pitanje sta je novo u zadnjih 506 godina
registrovana, a sta je od onoga staroga propalo? Nemas vise Bahaie, funkcionalno
nemas ni Hare Krishna, Munijevci i ono malo sto ih je bilo se rasturilo, sajentolozi
su pokusali oko Subotice pa su pukli.

eremita:
SVE SAM BISER DO BISERA - NAZALOST NEMAM ONOG SMAJLIJA KOJI SE VALJA OD
SMEHA, A BAS SI ME NASMEJAO :lol:
Dakle, Ti ides dotle da ces pokusati da
me uveris da ja ne vidim ono sto svojim ocima vidim u Crkvi Sv.Aleksandra Nevskog? :shock:

Gwydion:
To je sve propala stvar, a ovo sad sto se
jos prica to je samo da se pravi paranoja ne bi li ljude privukli crkvi. To je
vekovni recept - plasis ljude necim losim da im uzmes pare, zar ne?

eremita:
E, ovde smo vec stigli do PARANOJE - to Ti je omiljeni argument.To je
recept BELOSVETSKIH SEKTI a ne Srpske pravoslavne crkve - koja je uvek i vazda
bila NARODNA.

Gwydion:
Koje ministarstvo? Ono koje je izbacivalo Darvina?

eremita:
Ha, ko bi rekao da u Srbiji ima ovoliko
OSOBA KOJE VERUJU DA SU POTOMCI MAJMUNA
- medjutim treba vredno pratiti dostignuca NAUKE - na tu temu bilo je emitovano nekoliko
americkih naucnih filmova na RTS Novi Sad.

Gwydion:
Pa oni po skolama sve heavy metalce tretiraju kao sataniste i svaki heavy metal
koncert kao satanisticki kult? U Srbiji
postoje satanisti koji se
nazivaju Morbidni andjeli? U Srbiju je Satanizam doneo Satan Panonski? To su sve
gluposti koje sam citao. Prvi su neki seljoberi iz inostranstva sto sviraju
death metal. Drugo je bio psihopata kojeg su u ratu ubile njegove ustase i sa
nikakvom religijom nije imao veze. Kazem jer sam ga poznavao licno. Znas ja se
razumem u sve, tako da, ako jos nisi shvatio, uvek u fer diskusiji pobedim :P

eremita:
Ovo je neverovatno - DA LI TI ZNAS ZASTO JE BILA ZATVORENA SKOLA "SVETI SAVA" NA VRACARU?
Gde Ti zivis? Ti ocigledno nisi iz Beograda?
Verujem da cu Te jednog dana sresti
na ulici KAO NEKOG CIKICU KOJI OKO VRATA NOSI
TABLU NA KOJOJ PISE:
JA SE RAZUMEM U SVE[/guote]

Gwydion:
Ono sto sam ja zapravo hteo da kazem da je jako lose kad se nesto projektuje na imaginarne neprijatelje i to je jedna od odlika totalitarnih i zatvorenih sistema. Nikakve sekte nisu ubile Stambolica. Nikakve sekte nisu ubile Curuviju. Nikakve sekte nisu ubile Djindjicas.
Nikakve sekte nisu stajale iza narko lanaca. Zna se ko je sve to drzao. I znalo se i onda. Ali je mnogo lakse napraviti projekciju na nekog drugog da je los, pa je to prvo bila opozicija. A ti si neka stranka je bila fraz akoje se onda cula. Pa su to postali Hrvati, Muslimani, Siptari, ovi-oni...
To je sve *. Nama treba otvoreno drustvo gdeje sve vidljivo, a ne da nam i dalje svaka fukara protura teoriju zavere. Missa Finita Est - Coca Cola is the best :P

Potpuno se slazem sa Tobom: NAMA TREBA OTVORENO DRUSTVO GDE JE SVE VIDLJIVO - A NE
DA NAM I DALJE SVAKA FUKARA PROTURA TEORIJU ZAVERE!

Medjutim, ako si primetio ja nigde ne pominjem bilo kakvu vezu IZMEDJU SEKTI I UBISTAVA
STAMBOLICA, CURUVIJE, DJINDJICA -
to Ti radis! :lol: :lol: :lol:

eremita:
Tvoji spiskovi apsolutno nisu tacni. Postojala je jos tona verskih organziacija. Tu recimo nemas Crkvu Afrodite iz 1938. Nemas mavarsku crkvu iz 20-tih. Samo dve da ti navedem. Ako ti citiras podatke koji dolaze iz Bible Belta onda o cemu mozemo da pricamo?
Dalje, ako cemo iskreno skola Svetog Save je bila zatvorena zbog dva samoubistva. Povezanost tih samoubistava sa "sektama" je bila zasnovana na:

1. Kod mladica je nadjena pornografija u sobi
2. Blizu groba je nadjen papiric velicine oko santimetar na kojem je bio nacrtan cvetic nekom svetlom bojom (crvena, narandzasta ili ljubicasta, nisam siguran)
3. Blizu groba je pronadjen jako mali komadic peciva.

"Eksperti" su rekli da je to delo "Crne ruze". Crna ruza je nesto sto je postojalo u Zagrebu pre 20 godina. To nesto je bila vestacka "sekta" koja je prestala sa postojanjem kada je to, sa relevantnog mssta, naredjeno iz BGD. U "ekspertskoj knjizi" o sektama pise za Crnu ruzu da je osnovana u Segedinu i da je osnovao izvesni Amerikanac. Pomenuti nije znao ni rec madjarskog i u zivotu nije bio u Madjarskoj. Toliko o eskpertima.
I nemoj da budes bezobraan. Ja sam rekao da kad krene ta paranoja sa unutrasnjim neprijateljima sama drzava radi nesto gadno. To su radili i u post-vajmarskoj Nemackoj, seti se sta je Julius Strajher pisao, pa se ond azavrsilo logorima smrti. I ponovo se vracamo na istu temu. Teorija zavere i paranoja dolaze od nepriznate homoseksualnosti koju drustvo potiskuje. A ti mi delujes kao zesce latentni homos :P

[/b][/guote]

Samo NEMOC sagovornika tera ga da iz cista mira pocinje DA VREDJA iako smo
se u prethodnim postovima saglasili da to ne cinimo.
Ali, mene Tvoje uvrede uopste ne mogu ni
da dotaknu. 8) (post je!)

Elem, IZ SVEGA IZNETOG MOGU DA ZAKLJUCIM DA ZALAGANJE ZA POSTO-POTO ODVAJANJE
CRKVE I DRZAVE I STALNI NAPAD NA CRKVU - MOZE BITI JEDINO PROIZVOD ZALAGANJA NEKE SEKTE,
ILI NEKE MANJINSKE POLITICKE GRUPACIJE KOJA ZELI DA OD DRZAVE NAPRAVI SVOJU SEKTU.

O VAZNIM STVARIMA U DRZAVI - IMA DA ODLUCUJE VECINA A NE MANJINA!

POGOTOVO AKO SE IMA U VIDU POPIS STANOVNISTVA KOJI
NADAM SE IMA PODATAK I O VEROISPOVESTI.

Misljenje SPC mora se itekako postovati i itekako uzimati u obzir, SPC se kao narodna
crkva mora pitati za sva vazna pitanja u drzavi, to je jasno i belosvetskim mangupima,
jedino nije jasno Gwydion-u.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back