CRKAVANJE

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)​

CRKAVANJE

Onaj koji ne može učestvovati ni na koji način u tuzi i bolu bliske osobe ili osobe koju poštuje, taj ne može učestvovati ni u radosti te osobe.
Poštovanje je ono što je osnov svega, svakog odnosa medju ljudima. Iz njega proističe sve, sve vrste ljubavi, sve vrste prijateljstava (koje ljudi često mešaju sa poznanstvom), sve vrste bliskosti, razumevanja, tolerancije, osećaja pripadanja, zajedništva.
Osoba koja nije u stanju da da bilo kakav osećaj će se od tuge bliske osobe skloniti samo radi sebe, ali kad se ta tužna osoba bude radovala rado će se veselju priključiti, opet, samo radi sebe. To su osobe čije su ruke uvek uz telo, nikad ne zagrle, nikad rečima ne uteše...vide oni tugu ali ne mogu ruke pokrenuti a reči iz njih ne izlaze. Zašto? Zato što taj osećaj davanja nemaju u sebi ali imaju u svesti sliku da neki drugi ljudi zagrle, teše, kažu neku reč, pokažu poštovanje prema tuzi i tužnoj osobi. U toj borbi izmedju sopstvene slike i ove druge, kakva bi trebala biti, konstatuju da je to za njih preteško, pa se samo sklone, okrenu i odu jer im je to lakše. To su osobe koje nisu u stanju da sklone sebe zarad drugog. Umeće davanja je dati onda kad treba drugome. To mogu samo duševne osobe jer prosto osećaj duševnosti nadje snagu koju daju onome kome treba kad mu treba.
Naravno, očekuju da bliska osoba ne zameri i da se i dalje oseća bliskom, poštovanom, voljenom a iznad svega očekuju da i sami dalje od strane te iste tužne/vesele osobe budu poštovani, voljeni i smatrani bliskima, naravno, kad se pojave u radosti i veselju :zcepanje:
E sad, kad se nadju dve takve osobe, lepo se slože jer ni jednu ni drugu ne zanima ona druga. Ali kad se sretnu dve suprotnosti, e, onda ova jedna jednom predje preko toga, pa drugi put, pa treći....pri svakom prelasku sve manje oseća poštovanje, dok ono ne nestane a sa njim i sve ostalo.

Sve vrste ljubavi, bliskosti, poverenja i prijateljstva traju koliko i naše poštovanje prema njima. Zašto? Zato što, da bi bilo šta živelo mora da se pravilno hrani......inače crkava bre :aha:

Napisano na osnovu celoživotnog iskustva

attachment.php

attachment.php

PS Dobar dan vrli blogerski svete......:kafa:.....gotova pauza :(

"Sve vrste ljubavi, bliskosti, poverenja i prijateljstva..." su to tek onda kad je potpuno uzajamno...a ako osjetimo da fali bilo što navedeno...znači da je jedna strana zakazala...i da to nije ni bilo to...meni bar tako zvuči sve logično :)

RiadaT.;bt233885:
"Sve vrste ljubavi, bliskosti, poverenja i prijateljstva..." su to tek onda kad je potpuno uzajamno...a ako osjetimo da fali bilo što navedeno...znači da je jedna strana zakazala...i da to nije ni bilo to...meni bar tako zvuči sve logično :)
I pojednostavljeno !:whistling:
Ko bi reko da ti sa toliko smisla za boje
gledaš na ovo ...crno belo :eek:;):D
"Vremena se menjaju i mi se mennjamo u njima"-glasi latinska poslovica
Jedina konstanta u ponašanju ljudi je da svi slede svoje interese
a interesi se menjaju takodje.To što se usput uglavnom prave kompromisi
kao i u svakoj trgovini,ne menja ništa u ovoj istini.
Poštovanje može biti posledica a ne i uzrok emotivnih veza!

Poslednja izmena:
Poštovanje je ono što je osnov svega, svakog odnosa medju ljudima. Iz njega proističe sve, sve vrste ljubavi, sve vrste prijateljstava (koje ljudi često mešaju sa poznanstvom), sve vrste bliskosti, razumevanja, tolerancije, osećaja pripadanja, zajedništva.
:heart::heart::heart:

Aaaa vidi mogu komentari :eek:
Dakle, nestao mi internet u sred onog podeđavanja bloga i do sad sam opštila sa tehničkom podrškom jer poučena iskustvom preko vikenda od nji slaba vajda a rok je u ponedeljak :evil::histericna:
a sad pauzaaaaaaaaa :worth:

RiadaT.;bt233885:

Naravno dušo da je to ono pravo tek kad je uzajamno i kao prepoznatljiva uzajamnost i traje.
Ipak, kod jako bliskih osoba, kojima je ta uzajamnost biološki data, ta ista biologija je prosto podrazumeva. Izuzetno je teško prevazići to nestajanje, jer ta biologija iznova vara, tako da zarobljeni su svi.....jedan samozadovoljan u svojoj hladnoći, drugi boluje u svojoj toplini
Za tebe :heart:

sirijus49;bt233889:
:heart::heart::heart:

:heart:

zxy;bt233887:
I pojednostavljeno !:whistling:
Ko bi reko da ti sa toliko smisla za boje
gledaš na ovo ...crno belo :eek:;):D
Jedina konstanta u ponašanju ljudi je da svi slede svoje interese
a interesi se menjaju takodje.To što se usput uglavnom prave kompromisi
kao i u svakoj trgovini,ne menja ništa u ovoj istini.
Poštovanje može biti posledica a ne i uzrok emotivnih veza!

Pa sad ...prema teorijama nekim
crno i bijelo
i nisu boje
tako da ja o bojama nisam ni pričala
samo logika;):D
Za ostatak komentara...hm
mrzim kad se pominje riječ interes
u bilo kojim ljudskim odnosima
mada je to,uglavnom,česta pojava danas
nažalost :(
a ova latinska poslovica...hm
ja ipak vjerujem u onu
da vud dlaku mijenja,al ćud nikada...
a tebe,naravno, poštujem kao sjajnog prijatelja blogera ;):D

LJILJA MMM;bt233893:
Naravno dušo da je to ono pravo tek kad je uzajamno i kao prepoznatljiva uzajamnost i traje.
Ipak, kod jako bliskih osoba, kojima je ta uzajamnost biološki data, ta ista biologija je prosto podrazumeva. Izuzetno je teško prevazići to nestajanje, jer ta biologija iznova vara, tako da zarobljeni su svi.....jedan samozadovoljan u svojoj hladnoći, drugi boluje u svojoj toplini
Za tebe :heart:

Eh...da imam sad vremena...mogli bi mi do sutra...
evo i za tebe:heart:

RiadaT.;bt233895:
Pa sad ...prema teorijama nekim
crno i bijelo
i nisu boje
tako da ja o bojama nisam ni pričala
samo logika;):D
Za ostatak komentara...hm
mrzim kad se pominje riječ interes
u bilo kojim ljudskim odnosima
mada je to,uglavnom,česta pojava danas
nažalost :(
a ova latinska poslovica...hm
ja ipak vjerujem u onu
da vud dlaku mijenja,al ćud nikada...
a tebe,naravno, poštujem kao sjajnog prijatelja blogera ;):D
Hej da sam znao to
msm da me poštuješ
ne bih se ni bunio
Sa Ljiljom i Sirijusom bih se složio
i ja tri srca priložio ;):D:heart::heart::heart:

zxy;bt233899:
Ti Ljiljo da poštuješ proleće
pisla bi o cvrkutanju a ne o crkavanju
pa se ljutiš kad se neki bunu;):D

To što ne pišem ne znači da ga ne poštujem
samo ne obaveštavam blogersku javnost
a vala i ispisah se o svemu i svačemu
što bi ti rekao "niko kao ja" :zcepanje:
a da ja tebi naručim jedan lep, prolećni, poletni, zelen, lajav i cvrkutav blog....m?
jel bi ti napisao za tvoju dugogodišnju blogersku drugaricu? :flert:;)
malo morgen :zcepanje::zcepanje:

LJILJA MMM;bt233900:
To što ne pišem ne znači da ga ne poštujem
samo ne obaveštavam blogersku javnost
a vala i ispisah se o svemu i svačemu
što bi ti rekao "niko kao ja" :zcepanje:
a da ja tebi naručim jedan lep, prolećni, poletni, zelen, lajav i cvrkutav blog....m?
jel bi ti napisao za tvoju dugogodišnju blogersku drugaricu? :flert:;)
malo morgen :zcepanje::zcepanje:
Vala pokušaću i to ...pa makar crko :ok::rotf:

zxy;bt233901:
Vala pokušaću i to ...pa makar crko :ok::rotf:

šta sad bi sa latinskom poslovicom?
sad ispade da svi mogu da se menjaju ali Ljilja ne može
ona mora da bude konstanta, jaka, pozitivna i sve ostalo :whistling:
kao da slušam moju familiju bog te mazo :eek::zcepanje:

:eek: nemoj onda živ ti sve
batali.....da me grize savest ako ne pretekneš
i ucveljene blogerke da me u snu proganjaju :rotf::rotf::rotf:

LJILJA MMM;bt233902: