CreditExpress- uterivanje dugova

nemam odakle da platim....nisam koristio ukupno 3-4 meseca njihove usluge tako da mogu da me kissnu u my ass...nznm sta da radim....dive ti znas sa zakonom ? angazovacu advokata ako bude bilo potrebno :)
http://paragraf.rs/propisi/zakon_o_obligacionim_odnosima.html

Aко немаш приходе и имовину у свом власништву, тешко да могу да ти наплате потраживања.
Имаш на овом линку Закон о облигационим односима, па није на одмет да простудираш пошто ће се потражиоци позивати на њега али одредбама којима њима иду у прилог а не теби.
А ти се позови на одредбе које теби иду у прилог, нпр. да си лице без средстава и да ћеш испунити обавезе када будеш имао средства...

Registrovala sam se samo zbog ove teme. Pre mesec dana dobije moja majka od credit expressa dva racuna od po 30.000 din. Mi u cudu, sta je sad ovo, okrenemo ih, pitamo za sta je taj dug, oni kazu za total tv. Mi u soku, pitamo se sta je sad to. Moja majka kaze da na navedenoj adresi ne zivi vec 7 godina, jer se razvela od mog oca, da sa totalom nije potpisala nikakav ugovor i da mora da proveri o cemu se radi. Odem ja u total, kazu posaljite mejl, ja posaljem mejl, trazim kopije ugovora da vidim ko je to potpisao, da nije neko mozda falsifikovao potpis, svasta se desava, ona nije potpisala sto posto. Za to vreme ovi zovu, najahali na ledja, prete sudskim postpukom, bla bla. Meni stigne odgovor iz totala da ne postoji osnov duga, i da moja majka nema nikakava dugovanja prema njima. Ja posaljem prepisku gospodi iz credity expressa ali oni ponovo nazovu moju majku sa pricom da to njima nista ne znaci, ko zna ko je meni odgovorio, bla bla, da ona to mora da plati. Ova poludi, izvristi, kaze da nema nameru da placa dug koji nije njen i nek pokrecu spor a ona uzima advokata. Inace to je navodni dug iz 2009. E sad vi meni recite ko je ovde lud? Jos u mejlu logo total tv- a preko celog mejla a oni kao ne znaju ko je to meni poslao i pritiskaju nisu normalni.

Registrovala sam se samo zbog ove teme. Pre mesec dana dobije moja majka od credit expressa dva racuna od po 30.000 din. Mi u cudu, sta je sad ovo, okrenemo ih, pitamo za sta je taj dug, oni kazu za total tv. Mi u soku, pitamo se sta je sad to. Moja majka kaze da na navedenoj adresi ne zivi vec 7 godina, jer se razvela od mog oca, da sa totalom nije potpisala nikakav ugovor i da mora da proveri o cemu se radi. Odem ja u total, kazu posaljite mejl, ja posaljem mejl, trazim kopije ugovora da vidim ko je to potpisao, da nije neko mozda falsifikovao potpis, svasta se desava, ona nije potpisala sto posto. Za to vreme ovi zovu, najahali na ledja, prete sudskim postpukom, bla bla. Meni stigne odgovor iz totala da ne postoji osnov duga, i da moja majka nema nikakava dugovanja prema njima. Ja posaljem prepisku gospodi iz credity expressa ali oni ponovo nazovu moju majku sa pricom da to njima nista ne znaci, ko zna ko je meni odgovorio, bla bla, da ona to mora da plati. Ova poludi, izvristi, kaze da nema nameru da placa dug koji nije njen i nek pokrecu spor a ona uzima advokata. Inace to je navodni dug iz 2009. E sad vi meni recite ko je ovde lud? Jos u mejlu logo total tv- a preko celog mejla a oni kao ne znaju ko je to meni poslao i pritiskaju nisu normalni.

mora postojati pravni osnov za naplatu potraživanja. Ako total tv kaže da nema duga, predlažem da tvoja majka od u policiju i podnese krivičnu prijavu za pokušaj iznude.

sta te briga ko je lud oni ponavljaju ko papagaji i plase narod, teraj ih u 3 lepe svaki put kad se jave

sta te briga ko je lud oni ponavljaju ko papagaji i plase narod, teraj ih u 3 lepe svaki put kad se jave

oni ponavljaju i svaki put im unose stres svojim pozivom
lepo kaze paganko - za to postoji policija..neka idu i prijave ih
ja sam problem sa tom agencijom za naplate koja je preuzela ``dug`` mladinske knjige za knjigu koju je poslala na adresu a koju nismo narucili, resila tako sto sam im poslala knjigu
zadnje vreme doslo kad se uspeh u poslovanju meri kolicinom uvaljenih stvari i ostvarenih prevara

Kao neko ko se bavio pozajmicama i finansiranjem odgovorno tvrdim da ni oni sto pozajmljuju nisu cvecke. Ni najmanje.

Ima ljudi koji su fer i posteni, koji pozajme i vrate postujuci uslove i dogovor pod kojim su pozajmili. Covek bi pozeleo da ih vise ima.

Ali ima i onih koji pozajme pa im se u medjuvremenu promene uslovi zivota (gubitak posla, razvod, bolest, razne druge komplikacije) i koji bi svoje probleme rado drugom prebacili u dvoriste, a oni da se ponasaju ko da se nista nije desilo. Znaci, jesam izgubio posao, ali necu da se preselim u manju kucu, manje da trosim, uskratim sebi luksuze. Nemam da placam ali hocu da zivim kao da imam a onaj ko mi je pozajmio pare ce da izvisi za ratu.

I na kraju ima onih koji ulaze u kredit sa namerom da ga nikad ne vrate.Znaci njima nije umro partner ili se dete razbolelo pa imaju hitnijih problema - oni su jednostavno prevaranti.

Da ne bude zabune: kredite ovih prevatanata placaju svi. Tako da ako nemate obraz ko djon da kradete od banke, nije vam u interesu da podrzavate taj negativni spin u vezi banaka.

Ono cega bi svako morao da se seti je da - da nije banaka trebao bi nam kes da kupimo kucu ili auto. Od ljudi koji preko banke kupuju na kredit, 99% nebi moglo da ima ni kucu ni auto. Znaci da nije banaka ziveli bismo kod mame ili tate ili kao podstanari ceo vek.

Danas mi je stigla plava koverta.Naravno od credit expressa.

Imao sam dugovanje u vipu 17000 medjutim sa tim njihovim kao zateznim kamatama dugujem 26000.

Pise da sam sada na crnoj listi duznika i da je moje zaduzenje predato javnom sektoru za prinudnu naplatu uz angazovanje privatnog sudskog izvrsitelja.
Nisam vise u mogucnosti da ostvarim pravo otplate duga vansudskim postupkom.

Sta da radim ?

Danas mi je stigla plava koverta.Naravno od credit expressa.

Imao sam dugovanje u vipu 17000 medjutim sa tim njihovim kao zateznim kamatama dugujem 26000.

Pise da sam sada na crnoj listi duznika i da je moje zaduzenje predato javnom sektoru za prinudnu naplatu uz angazovanje privatnog sudskog izvrsitelja.
Nisam vise u mogucnosti da ostvarim pravo otplate duga vansudskim postupkom.

Sta da radim ?

odes negde da otfizikalises dve nedelje i platis dug

Kao neko ko se bavio pozajmicama i finansiranjem odgovorno tvrdim da ni oni sto pozajmljuju nisu cvecke. Ni najmanje.

Ima ljudi koji su fer i posteni, koji pozajme i vrate postujuci uslove i dogovor pod kojim su pozajmili. Covek bi pozeleo da ih vise ima.

Ali ima i onih koji pozajme pa im se u medjuvremenu promene uslovi zivota (gubitak posla, razvod, bolest, razne druge komplikacije) i koji bi svoje probleme rado drugom prebacili u dvoriste, a oni da se ponasaju ko da se nista nije desilo. Znaci, jesam izgubio posao, ali necu da se preselim u manju kucu, manje da trosim, uskratim sebi luksuze. Nemam da placam ali hocu da zivim kao da imam a onaj ko mi je pozajmio pare ce da izvisi za ratu.

I na kraju ima onih koji ulaze u kredit sa namerom da ga nikad ne vrate.Znaci njima nije umro partner ili se dete razbolelo pa imaju hitnijih problema - oni su jednostavno prevaranti.

Da ne bude zabune: kredite ovih prevatanata placaju svi. Tako da ako nemate obraz ko djon da kradete od banke, nije vam u interesu da podrzavate taj negativni spin u vezi banaka.

Ono cega bi svako morao da se seti je da - da nije banaka trebao bi nam kes da kupimo kucu ili auto. Od ljudi koji preko banke kupuju na kredit, 99% nebi moglo da ima ni kucu ni auto. Znaci da nije banaka ziveli bismo kod mame ili tate ili kao podstanari ceo vek.

Не каже се за џабе "Колико ти је кревет дуг, толико се и пружиш". Да ми овако шире гледано имамо навику да нешто сами створимо па резултат тог рада оставимо само за себе, не би нам нико висио над главом и тражио своје, јер просто то је наше. Али авај, хоћемо на претечац много што шта чим су дошле банке, а за сутра ко мари. И уместо да се мало стрпимо и касније уживамо у плодовима свога рада, ми прво уживамо у плодовима туђег рада, па онда радимо за тог другог (банку) и кад се круг заврши, добит само одлази банкама, а ми се још и чудимо где нам одоше оне ствари које тек тако малте не ни од куда дођоше у наш посед. И још на све то, кмечимо и кукамо да нам је неко други крив за то.
Те с тога дајем пуну подршку банкама да што пре изврше мисију због које су и дошле овде и да већ једном одвоје нераднике од радника.

Изгледа да су сви декларативно за владавину права и ефикасност правосудног система, али када конкретан појединац треба да плати свој дуг, онда се просипају разне приче и оправдања.
Не може постојати ефикасно правосуђе и владавина права док се не оформи систем у којем дужници плаћају своје обавезе милом или силом.

Код нас је неплаћање својих обавеза постало национални спорт.Србија има 2.5 милиона извршних предмета(пред судовима) плус предмети код приватних извршитеља.То је превише за државу са 7 и нешто милиона становника.
Само у Првом основном суду у Београду било је 1.2 милиона предмета 2012 године, а било је 11 извршних судија,.Сваки спис треба оформити, уложити одређене папире у њега, судија мора да потпише решење о извршењу, то решење мора да се достави странкама.Онда, у сваком предмету мора да се донесу минимум 2 закључка о продаји, један закључак о досуђењу покретних ствари(ови закључци такође морају да се доставе странкама), у сваком предмету мора извршитељ да излази на лице места или да се одлуке достављају НБС, послодавцу или банци.

То је огроман административно-бирократски посао.Није лако ни замислити како изгледа 100 000 предмета, ми се у животу фрљамо разним цифрама, али реално не можемо ни да замислимо, шта значи 100 000 или милион списа, наслаганих једне на друге.То су огромни трошкови што се тиче папира, тонера, излазака на лице места, поштански трошкови итд.Тих милион списа постоји само у једном основном суду(истина највећем) а где су остали основни судови, привредни судови, приватни извршитељи.

Због свега горе изнетог правосудни систем је доживео слом, јер се са оволиким бројем предмета не може изборити неколико десетина извршних судија у Србији, неколико стотина судских извршитеља и пар стотина приватних извршитеља.За све се може ангажовати ограничен број људи а Србија нема ресурса да запосли десетине хиљада судских извршитеља и хиљаде извршних судија да обраде ове силне предмете.

Изгледа да је једино решење, да дужници почну добровољно да испуњавају своје обавезе, и да се манемо прављења милиона предмета, и да се сви ти ресурси и енергија уложе у неке друге ствари.

Ma lud sam...Trebam li da se plasim njih ili ne ? Da li su ikada nekome dosli na kucnu adresu i plenili stvari ili tako nesto ?

Мораш имати у виду, да поступак може трајати више година па и деценију.За то време, тече камата на главни дуг, дуг не може застарити јер је ток застарелости прекинут подношењем предлога суду или извршитељу.Дуг од 17 000 динара може нарасти на неколико хиљада евра за 7-8 година.

Једног дана у даљој или ближој будућности, запослиш се и онда се изненадиш када ти стигне пленидба 2/3 зараде, дуг није више 26 000 динара него 300-400 хиљада динара.То се на пример може десити средином идуће деценије, јер без обзира колико је протекло времена од подношења предлога за извршење, тај предмет постоји и мора се завршити једног дана.

Pozdrav svima , otvorio sam nalog zbog ove teme , evo u chemu je rech , svaki savet bi mi dobrodoshao. Imao sam ugovor u SBB-u za kablovski televiziju i internet.
Tacnije pokojni otac je imao ugovor s njima. redovno smo placali a period od 2 godine koliko traje ugovorna obaveza je odavno istekao. Negde oko 2010 god. mozda chak i ranije.
Otac je preminuo u junu 2012 god , ja nisam bio u BG-u zbog posla.
Poshto nikog nije bilo u stanu i rachuni nisu placani , internet je odmah iskljuchen a televizija neshto kasnije..
Sad mi stizu na adresu stana pretnje iz SBB-a da ce potrazivanja predati firmi "CREDITexpress" d.o.o. iz Beograda.
Mene interesuje da li mogu ovi iz CREDITexpressa da vrshe prinudnu naplatu plenidbom imovine?
Poshto sam jedinac i stan je automatski meni pripao i da li mogu da vrshe potrazivanja za pokojnika ?
Da napomenem da ja kad sam se vratio u stan kablovske nije bilo [ko zna kad su oni to iskljuchili)
Da li oni mogu da traze potrazivanja za period posle isteka ugovorne obaveze ???

Pozdrav svima , otvorio sam nalog zbog ove teme , evo u chemu je rech , svaki savet bi mi dobrodoshao. Imao sam ugovor u SBB-u za kablovski televiziju i internet.
Tacnije pokojni otac je imao ugovor s njima. redovno smo placali a period od 2 godine koliko traje ugovorna obaveza je odavno istekao. Negde oko 2010 god. mozda chak i ranije.
Poshto nikog nije bilo u stanu i rachuni nisu placani , internet je odmah iskljuchen a televizija neshto kasnije..
Sad mi stizu na adresu stana pretnje iz SBB-a da ce potrazivanja predati firmi "CREDITexpress" d.o.o. iz Beograda.
Mene interesuje da li mogu ovi iz CREDITexpressa da vrshe prinudnu naplatu plenidbom imovine?
Poshto sam jedinac i stan je automatski meni pripao i da li mogu da vrshe potrazivanja za pokojnika ?
Da napomenem da ja kad sam se vratio u stan kablovske nije bilo [ko zna kad su oni to iskljuchili)
Da li oni mogu da traze potrazivanja za period posle isteka ugovorne obaveze ???

kad su iskljucili kablovsku, ne mogu
al mogu da traze kamatu za periodza koji potrazuju svoj dug
i ta kamata moze da bude prilicno visoka
koliko sam ja cula do sada, u skorije vreme su bila dva slucaja da su ljudima stanovi zbog duga dati na licitaciju da bi davalac usluge namirio svoje potrazivanje

...oni mogu da potrazuju samo dug do onog meseca do kog su isporucivali svoj program bez obzira da li ste vi to koristili ili ne, od onog meseca od kog je iskljucen prenos programa i net
nemaju sta da potrazuju jer nije ni korisceno....proverite kad je iskljuceno tacno i do tad izmiite dug, posle toga im ne dugujete nista...

...oni mogu da potrazuju samo dug do onog meseca do kog su isporucivali svoj program bez obzira da li ste vi to koristili ili ne, od onog meseca od kog je iskljucen prenos programa i net
nemaju sta da potrazuju jer nije ni korisceno....proverite kad je iskljuceno tacno i do tad izmiite dug, posle toga im ne dugujete nista...

osim kamate na glavnicu, administrativne troskove, troskove za sudskog izvrsitelja..

Mislim da se vi razumete vise od mene u vezi ovog, inace imala sam ugovor u telekomu, uglavnom imala sam da im platim nekih 10.000, isplatila sam sve, i pre neki dan mi stize od creditexpresa da imam da platim skoro pa 50.000 din, ne znam po kojim stavkama jer je stiglo na moju staru adresu pa mi je majka samo javila preko telefona, ali inace to je jedini ugovor koji sam imala i ne znam sta drugo moze da bude, medjutim ovi u telekomu mi nista nisu ni slali da imam neki dug od pre. Po onome sto mi je majka rekla ne pise uopste nista odakle taj dug, samo racun na koji da se uplati i da je to poslednja opomena pred tuzbu, a ja pre toga nisam imala nikakvih opomena,

Back