CreditExpress- uterivanje dugova

Mislim da se vi razumete vise od mene u vezi ovog, inace imala sam ugovor u telekomu, uglavnom imala sam da im platim nekih 10.000, isplatila sam sve, i pre neki dan mi stize od creditexpresa da imam da platim skoro pa 50.000 din, ne znam po kojim stavkama jer je stiglo na moju staru adresu pa mi je majka samo javila preko telefona, ali inace to je jedini ugovor koji sam imala i ne znam sta drugo moze da bude, medjutim ovi u telekomu mi nista nisu ni slali da imam neki dug od pre. Po onome sto mi je majka rekla ne pise uopste nista odakle taj dug, samo racun na koji da se uplati i da je to poslednja opomena pred tuzbu, a ja pre toga nisam imala nikakvih opomena,

mozes da im posaljes samo fotokopiju uplatnice za tih 10.000 i da napises da si svoj dug prema telekomu odavno izmirila i da te ne uznemiravaju vise ili ces ti njih da tuzis zbog uznemiravanja i pretrpljenog stresa

mozes da im posaljes samo fotokopiju uplatnice za tih 10.000 i da napises da si svoj dug prema telekomu odavno izmirila i da te ne uznemiravaju vise ili ces ti njih da tuzis zbog uznemiravanja i pretrpljenog stresa

upravo tako i to sa stavom, pametnije vam je da na ovom zavrsimo., da ne bi ste imali problema samnom...takav nastup u ovoj nasoj zemlji jos uvek najbolje pali …ajd sercno, javi kako si prosla, i ponesi sve kopije rauna da im cunes pod nos ,

Za dug koji je Telenoru izmiren još u martu(oko sedam hiljada din.,) meni još uvek stižu opomene i pretnje sudskim postupkom od ove uterivačke "firme". Faksom sam im poslala račun, nebrojeno puta molila ove u Telenoru da i oni proslede da je dug izmiren, ne vredi,
Svaki put me zove neka druga osoba, kojoj priču i podatke o izmirenom dugu moram iznova pričati.
Poslednje je opet pristigla opomena pred pokretanje tužbe.
Ne znam kome se uoppšte obratiti..zaštitniku gradjana?:roll:

moze li mi neko reci zasto mi salju poruku za NAPLATU....a pri tome nikom nista ne dugujem ...bar ne da ja znam ..u poruci kaze javite se odmah zbog neizmirenih obaveza....to se desilo pre neki dan i sad opet...zabrinuta sam,a ne zove mi se...

posalji im mail, pismo ciju ces kopiju da zadrzis obavestenje da ti neizmirenih obaveza nemas i da ces ukoliko jos jednom posalju poruku takve sadrzine da se obratis sudu i da ces traziti visoku nadoknadu zbog pretnji i uznemiravanja, kao i dusevne patnje zbog istog
tako su meni slali pre par godina i prestali

posalji im mail, pismo ciju ces kopiju da zadrzis obavestenje da ti neizmirenih obaveza nemas i da ces ukoliko jos jednom posalju poruku takve sadrzine da se obratis sudu i da ces traziti visoku nadoknadu zbog pretnji i uznemiravanja, kao i dusevne patnje zbog istog
tako su meni slali pre par godina i prestali

Hvala ti ...sad sam mirnija....oni nisu normalni...oko mene se sve okrenulo kad sam prvi put dobila poruku...jos umesto neizmirenih obaveza procitam neizmernih...znam da se nikad ne zaduzujem, niti uzimam nesto na otplatu niti kasnim sa placanjem porudzbina(to je jedino sto sam preko interneta uzimala)...

Изгледа да су сви декларативно за владавину права и ефикасност правосудног система, али када конкретан појединац треба да плати свој дуг, онда се просипају разне приче и оправдања.
Не може постојати ефикасно правосуђе и владавина права док се не оформи систем у којем дужници плаћају своје обавезе милом или силом.

Код нас је неплаћање својих обавеза постало национални спорт.Србија има 2.5 милиона извршних предмета(пред судовима) плус предмети код приватних извршитеља.То је превише за државу са 7 и нешто милиона становника.
Само у Првом основном суду у Београду било је 1.2 милиона предмета 2012 године, а било је 11 извршних судија,.Сваки спис треба оформити, уложити одређене папире у њега, судија мора да потпише решење о извршењу, то решење мора да се достави странкама.Онда, у сваком предмету мора да се донесу минимум 2 закључка о продаји, један закључак о досуђењу покретних ствари(ови закључци такође морају да се доставе странкама), у сваком предмету мора извршитељ да излази на лице места или да се одлуке достављају НБС, послодавцу или банци.

То је огроман административно-бирократски посао.Није лако ни замислити како изгледа 100 000 предмета, ми се у животу фрљамо разним цифрама, али реално не можемо ни да замислимо, шта значи 100 000 или милион списа, наслаганих једне на друге.То су огромни трошкови што се тиче папира, тонера, излазака на лице места, поштански трошкови итд.Тих милион списа постоји само у једном основном суду(истина највећем) а где су остали основни судови, привредни судови, приватни извршитељи.

Због свега горе изнетог правосудни систем је доживео слом, јер се са оволиким бројем предмета не може изборити неколико десетина извршних судија у Србији, неколико стотина судских извршитеља и пар стотина приватних извршитеља.За све се може ангажовати ограничен број људи а Србија нема ресурса да запосли десетине хиљада судских извршитеља и хиљаде извршних судија да обраде ове силне предмете.

Изгледа да је једино решење, да дужници почну добровољно да испуњавају своје обавезе, и да се манемо прављења милиона предмета, и да се сви ти ресурси и енергија уложе у неке друге ствари.

Ne videh ovo ranije da odmah ugasim vampira. Lepo si stavio nick ti si vampir koji se nakrao u doba kada su vazili zakoni, sad si se pojavio da plasis narod kao sto su i ovi uterivaci dugova.
Po tebi bi trebalo svi da placaju sve redovno, a da cekaju kada ce njima drzava da plati ono sto rade.
Ako sudije i ceo pravosudni aparat nema potrazivanja od prodatih unistenih i tavorecih firmi, a narod ima, tu vec nije uspostavljeno pravo. Ceo taj tvoj optereceni pravosudni sistem sastavljen od gomile kokoski napicenih i napucenih nije nista godinama radio, osim onih koji su inmali licni interes. Drzava koja nije u stanju da sredi svoj pravosudni sistem disciplinovanjem, rekao bih izvrsilaca da oni nemaju potpunu slobodu volje ovako su gangsteri, svojih gangsterskih organa.
Nasilno naplacivanje vecini casnih ljudi koji postuju svoje obaveze je banditizam i uvedeno je kao tesko krivicno delo. Znaci dok bandite ne uterate u pravdu nemate prava da trazite od naroda toleranciju za nasilje.
Osnovni princip demokratije je nepovredivost licnog integriteta i imovine. Tako da svako ko krsi zakon se smatra kriminalcem cak i drzavni organ, tako da gradjanin ima veca prava da se stiti nego drzava da naplacuje. Pogotovo ne nekim kriminalnim metodama uvedenih nedemokratskim zakonima.
Zakljucak - drzava mora svojim resursima da uredi pravosudje, pa tek da trazi od naroda da postuje zakon, ne obrnuto.

Pozdrav imam i ja problem sa ovima iz creditexpressa. Evo ovako , imao sam potpisan ugovor za internet(beotelnet) ugovor je vazio na 12 meseci . Sve sam uredno platio i kad je proslo 12 meseci mislio sam da je gotovo i da ne moram vise da koristim. 13 mesec umesto da me ugase oni su nastavili da isporucuju internet koji ja nisam koristio , to je bilo u oktobru 2014 a ugovor je potpisan u septembru 2013. Creditekspress me sada ganja i trazi da platim za taj ejdan mesec koji ja nisam ni koristio . Istina opremu nisam vratio ali to je najmanji problem to cu vratiti, problem je sto mi sada crediteskpres gomila neku kamatu 1500 dinara na 1500 dinara (koliko je kao kostala mesecna preptplata za taj 1 mesec koji su mi oni produzili) i naravno zivkanje i slanje poruka uznemiravanje non stop . Sta da radim da placam to ili da ignorise ? Hvala

Pozdrav imam i ja problem sa ovima iz creditexpressa. Evo ovako , imao sam potpisan ugovor za internet(beotelnet) ugovor je vazio na 12 meseci . Sve sam uredno platio i kad je proslo 12 meseci mislio sam da je gotovo i da ne moram vise da koristim. 13 mesec umesto da me ugase oni su nastavili da isporucuju internet koji ja nisam koristio , to je bilo u oktobru 2014 a ugovor je potpisan u septembru 2013. Creditekspress me sada ganja i trazi da platim za taj ejdan mesec koji ja nisam ni koristio . Istina opremu nisam vratio ali to je najmanji problem to cu vratiti, problem je sto mi sada crediteskpres gomila neku kamatu 1500 dinara na 1500 dinara (koliko je kao kostala mesecna preptplata za taj 1 mesec koji su mi oni produzili) i naravno zivkanje i slanje poruka uznemiravanje non stop . Sta da radim da placam to ili da ignorise ? Hvala

plati jer je oprema ostala kod tebe
onog momenta kad razduzis opremu, prestao si da koristis njihov internet
ako ne budes platio, zavrsices na kraju sa ne samo tim racnom, nego i troskovima suda koji ce da budu deset puta veci

ja i dalje primam pozive i poruke od ovih ...nekad na drugi dan,a nekad redje, tako dve nedelje...necu i dalje da se javim...slala sam mail da mi se skinu s vrata, ali se niko ne javlja...

Pošaljite pismo sa povratnicom na njihovu adresu Svea Finance, Tošin Bunar 272, Beograd. da nemaju pravni osnov da potražuju dug koji je zastareo prema članu 378. Zakona o obligacionim odnosima i da će te ako nastave da Vas uznemiravaju podneti krivičnu prijavu MUP-u. Takođe, ako ne odgovore u zakonskom roku od 8 dana možete podneti prijavu tržišnoj inspekciji protiv njih na osnovu Zakona o zaštiti potrošača.

Takođe je zanimljivo da Telekom ne prodaje nenaplative dugove tok rade VIP i Telenor.

Back