CPU Problem

mixersc

Zainteresovan član
Poruka
104
Imam veliki problem. Kada ukljucim racunar lampice na prednjoj strani svetle, lampica na mreznoj koja je integrisana svetli, 2 puta zapisti i nista ne pokazuje na monitoru. Promenio sam bio graficku isto se desilo, promenuo sam RAM memoriju takodje isto je bilo. Mislim da je otisao procesor.
E sad mi treba neko ko ima iskustva vezana za procesore pa da mi kaze sta se desava kada procesor rikne i kakvi su simptomi.
Molim za pomoc i to sto pre. Hvala vam puno.

i ja isto imam slicnih problema sa starim kompom , kada ga restarujem on se ugasi i kada pritisnem bilo koji taster na tastaturi on se ponovo pokrene a nema slike i onda nakon jednog "bip" krene normalno, meni je ploca pocela da crkava vjerovatno i tebi . a probavao sam ram , pa sam diskove ubacivao , graficku , napajanje , jedino procesor nisam vadio jer me smara posle pastu da stavljam ponovo.ali to je to

Imam veliki problem. Kada ukljucim racunar lampice na prednjoj strani svetle, lampica na mreznoj koja je integrisana svetli, 2 puta zapisti i nista ne pokazuje na monitoru. Promenio sam bio graficku isto se desilo, promenuo sam RAM memoriju takodje isto je bilo. Mislim da je otisao procesor.
E sad mi treba neko ko ima iskustva vezana za procesore pa da mi kaze sta se desava kada procesor rikne i kakvi su simptomi.
Molim za pomoc i to sto pre. Hvala vam puno.

Ako bilo sta izbacuje na ekranu probaj sa hirens boot-om ... da testiras cpu i maticnu

Ma nema šta, tu je otišla ploča. Da je procesor u pitanju kompjuter ne bi ni pištio. Jednostavno bi imao iste simptome kao da je napajanje otišlo ili da računar jednostavno nije pod naponom.

daj mi model maticne ploce. pa da vidimo sta cemo ti moci uraditi. obicno ti BEEP-ovi su tehnickog karaktera, u pitanju bi bila tri hardware-a cpu memorija i graficka

a za ove ostale jedno pitanje koji tvrde da je maticna otisla: ako je maticna otisla kako onda moze da proizvede te BEEP signale?

Ipak opet topla voda :)

Treba.
Samo hrabro.
Korisnik ce nauciti sta ne treba da radi,
Servis ce imati vise posla
Prodavci ce prodavati vise

samo nek se pare vrte.

lol,ima istine u tome,koliko nas je samoukih majstora dobro serviseri i imaju uopste posla,al kad tad ce zatrebati njihova pomoc.
Nekima zbog najobicnije instalacije sistema,dok drugima zbog tezih hardverskih kvarova,al ne treba traziti djavola cackanjem necega u sta se neko ne razume

Ja evo bas planiram da ofarbam maticnu i graf. hoce serviseri imati posla posle mene :mrgreen:

ne volim da skrecem sa teme jel bi to bio spam,a ni da uskratim informacije tako da cu biti brz i kratak poosto postavljac teme nema da se javi kako napreduje resavanje

farba se sprejom za plastiku,al pre toga visecasovna zastita kontakata i delova koje necemo. MOja maticna je crvena tako da ide najverovatnije u crnu

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=212425
http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=94275&page=8
case%20out%20side.png

2wbszzo.jpg

Poslednja izmena:
Parity circuit failure - DVA BEEPA , ,
Mwmorija je u pitanju , najverovatnije je neki modul ili neispravan iliti se ne slaže sas pločom , vrati original koji je bio unutra i ostaviti samo na jednom modulu da radi.

pokusaj da nakucas memoriju sarafciregom la ne onim spicem vec drskom (po glavi ga) ne fakat x puta mi je to pomoglo

Odgovorno tvrdim da je macola od 2 kila bolja za kuckanje.
Kad me neka komponenta, ničim izazvana, iznervira i iz nepoznatih razloga duže vreme odbija da radi svoj posao, macola od 2 kilograma odradi posao.
I što je najlepše, čovek oseti neko perverzno zadovoljstvo.:mrgreen:

Pozdrav.. Imam problem. igram COD 5 i Smite i odjednom mi se ugas ikomp. ja ga odmah upalim i udjem u bios pogledam cpu temp 70c.. pustim ga da se oladi pa ga opet upalim i nakon 15 - 20 min opet es ugasi. koji problem moze da bude?

jednostavno, pregrevanje
ako je sve radilo ok do sada, proveri dal se nabila prasina u cooler, izduvaj , inace ne bi bilo lose promeniti pastu, po potrebi i cooler ako je taj slab, ubaciti jos neki ventilator u kuciste kako bi cirkulisao vazduh

napisi koji cpu imas, i cooler za njega

Back