Cpu bottleneck

alex gordon car

Početnik
Poruka
9
Naime, nedavno sam kupio AMD HD7950(3GDDR5, 384 bit,,,).Dakle iz samo ove dve osnovne informacije je jasno da je grafika sposobna za velike stvari.
Medjutim graficka je jedina stvar koju sam menjao tj. ostatak konfiguracije ima 3godine, pa me zanima sledece:

-Da li moj procesor "gusi" grafiku, jer sam citao dosta o BOTTLENECK-u a sa obzirom da mi procesor ima samo 2 jezgra mislim da je moguce da dolazi do "gusenja" grafike, a i iskreno prilicno sam siguran da grafika moze da izgura vise od prosecnih 30-35 frejmova(koliko sada imam) i u najnovijim igricama.

U pitanju je prva serija intelovih i5 procesora:

i5 650@3.20GHz
2x4GB DDR3 1600MHz
ne posedujem SSD

Hvala na interesovanju:)

Naime, nedavno sam kupio AMD HD7950(3GDDR5, 384 bit,,,).Dakle iz samo ove dve osnovne informacije je jasno da je grafika sposobna za velike stvari.
Medjutim graficka je jedina stvar koju sam menjao tj. ostatak konfiguracije ima 3godine, pa me zanima sledece:

-Da li moj procesor "gusi" grafiku, jer sam citao dosta o BOTTLENECK-u a sa obzirom da mi procesor ima samo 2 jezgra mislim da je moguce da dolazi do "gusenja" grafike, a i iskreno prilicno sam siguran da grafika moze da izgura vise od prosecnih 30-35 frejmova(koliko sada imam) i u najnovijim igricama.

U pitanju je prva serija intelovih i5 procesora:

i5 650@3.20GHz
2x4GB DDR3 1600MHz
ne posedujem SSD

Hvala na interesovanju:)
mora da ti je sve na ultra high podešeno pa je zato to toliko smanji AF malo i da vidiš koliko ćeš frejmova imati

- - - - - - - - - -

a da do sada jedina igrica koja razmrdava procesor do kraja je crysis3

Bogami ljudi evo ja probao konacno crysis 3 i nazolost sam siguran da bottlneck postoji...poceo sam cisto prvu misiju da vidim kakav je fps(sve stavio na very high) i vrti se oko 30, sto slozicete se posle davanja 30.000 za graficku nije bas ohrabrujuce, sto ce reci izgleda da moram da skupljam pare za neki 4570 ili sl.

Back